Romy maakt handgemaakte juwelen in bijberoep: “Voor iedereen betaalbaar”

Romy Vandewalle (23) maakt en verkoopt handgemaakte juwelen onder de naam ‘Juwelen Unique’ in de Stationsstraat 1A. “Toen ik pas 14 jaar was, maakte ik die al voor mijn vrienden en kennissen, nu maak en verkoop ik die in bijberoep.”

Romy’s ouderlijk thuis is in de Winkelsestraat. “Odiel Vanoverberghe, die met zijn vader Krist de kalkoenkwekerij in de Winkelsestraat runt, is mijn vriend”, zegt Romy. “Mijn pa is met brugpensioen, mijn ma runt kinderopvang Mieke, en mijn broer Rinus baat Tapabro uit. Ikzelf ben kleuterlerares en werk al twee jaar in de Prizma Basisschool De Heilige Familie op de Bosmolens in Izegem. Ik ben ook nog lid van de KLJ.”

Unieke exemplaren

Romy is een creatieve jongedame. “Als kleuterlerares moet ik trouwens ook creatief zijn. Het zit in mij. Mijn oorringen en armbanden maak ik altijd al met bestaande materialen die ik samenbreng. Ik zette nu de professionele stap naar juwelen ontwerpen en maken in bijberoep. Omdat ik meer zekerheid heb in mijn leven: vast werk, een goede relatie met Odiel. Ik ben gesetteld. Ik maak handgemaakte oorbellen, armbanden en haarspelden, vervaardigd uit parels, resin-hangers (kunststof), metaal, steen… De oorringen zijn nikkelvrij en kunnen geen ontstekingen in de oorlel veroorzaken. Het zijn unieke exemplaren en geen seriewerk. Voor een schappelijke prijs, tussen de 15 à 20 euro, betaalbaar voor iedereen. Ik verkoop ook nog handtassen en sjaals, maar die maak ik niet zelf”, klinkt het.

1 à 2 keer per maand

Het winkeltje in de Stationsstraat 1A – tussen Tapabro van haar broer Rinus en de schoenwinkel Talona – probeert Romy 1 à 2 keer in de maand te openen. “Omdat ik ook nog mijn vriend Odiel help op de boerderij en kalkoenkwekerij, waar het bijvoorbeeld rond de kerstperiode heel druk zal zijn. De openingsdata van mijn winkeltje maak ik wel altijd eerst bekend op mijn Facebook-pagina”, besluit Romy.

Meer info: [email protected] en ‘Juwelen Unique’ op Facebook.

The post Romy maakt handgemaakte juwelen in bijberoep: “Voor iedereen betaalbaar” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Basisschool De Verrekijker in Alveringem wint ‘Klushelden van Brico’: “Hoera, tienduizend euro aan renovatiemateriaal!”

Fantastisch nieuws uit vrije basisschool De Verrekijker in de Hoogstraat. De school heeft de wedstrijd Klushelden van Brico gewonnen, mag voor 10.000 euro aan werkmateriaal gaan kopen, en kan zo een verouderd paviljoen op de speelplaats renoveren. “Dit is een enorme meevaller”, zegt directeur Lynn Stekelorum.
The post Basisschool De Verrekijker in Alveringem wint ‘Klushelden van Brico’: “Hoera, tienduizend

Lees meer »

Jeremy (29) en Maité (28) kunnen weer in woning na trouwcadeau van 2.000 bierbakken: “We ruimen 360 bakken per uur”

“We ruimen in etappes.” Jeremy Desmet (29) en Maité Beernaert (28) zijn druk in de weer om hun huis in Zandvoorde bij Zonnebeke te bevrijden uit de burcht van 2.000 bierbakken, een trouwcadeau van hun vrienden. “We hadden geluk: bij onze thuiskomst was de voorgevel al omgewaaid.”
The post Jeremy (29) en Maité (28) kunnen weer in woning na

Lees meer »

VBS De Waaier in Watou wint speelplaatsmeubel van gerecycleerd plastic

In basisschool De Waaier in Watou is vorige week woensdag de nieuwste aanwinst op de speelplaats ingehuldigd. De school is een van de winnaars van de scholenwedstrijd van Bebat en kreeg een picknicktafel die volledig uit oude plastic inzameltonnen is gemaakt. De opdracht was om zoveel en zo snel mogelijk lege batterijen te verzamelen, en dat hebben de leerlingen van

Lees meer »

Waarom Franse verkiezingen een herexamen voorzien

Wat zeggen politici niet, maar dénken ze wel? In zijn nieuwe analyse, exclusief voor HLN, gunt opiniemaker Noël Slangen jou elke week een blik achter de schermen van de politiek. Vandaag: hoe kiessystemen er in alle vormen en formaten zijn, én hoe die formaten de verkiezingsuitslag kunnen beïnvloeden. Wat als we in België bijvoorbeeld het Franse systeem zouden toepassen? “Een

Lees meer »

Patrick Dewael, burgemeester van Tongeren, geen lijsttrekker bij gemeenteraadsverkiezingen voor nieuwe fusiegemeente Tongeren-Borgloon 

Patrick Dewael (Open VLD), huidig burgemeester van Tongeren, zal geen lijsttrekker zijn van de nieuwe partij Tongeren-Borgloon.nu bij de gemeenteraadsverkiezingen in oktober. Op die lijst staan liberalen en christendemocraten uit de twee gemeenten. Het zal Jo Feytons (Open VLD) zijn, huidig burgemeester van Borgloon, die de lijst zal gaan trekken. Die keuze moet duidelijk maken dat Borgloon in de nieuwe

Lees meer »

Partij van Wilders naar nieuwe radicaalrechtse alliantie met Orban in Europees Parlement: “Wij houden van ons land. Sterk en soeverein”

De Nederlandse uiterst rechtse partij PVV van Geert Wilders sluit zich in het Europees Parlement aan bij Patriots for Europe, de nieuwe politieke familie waarvan de Hongaarse premier Viktor Orban medeoprichter is. Dat meldt partijleider Geert Wilders in een bericht op X. De PVV behaalde bij de Europese verkiezingen van vorige maand zes zetels.

Lees meer »

Advocaat-generaal die sjoemelde met examenvragen gearresteerd

De magistraat die begin maart in opspraak kwam omdat hij de vragen van het magistratenexamen gelekt had aan minstens twee kandidaten, is woensdag gearresteerd in zijn woning in Gits bij Hooglede. Advocaat-generaal C.B. (58) werd na verhoor vrijgelaten onder voorwaarden.
The post Advocaat-generaal die sjoemelde met examenvragen gearresteerd appeared first on KW.be.

Lees meer »