Guillermo Bruneel kijkt ex-ploegmaat en vriend Angelo Lucas in de ogen: “De druk ligt zeker bij Dikkebus”

Sparta Dikkebus en Brielen Sport treffen elkaar zondag voor het eerst sinds lang in competitieverband. De derbystrijd wordt extra gekruid, want bij de bezoekers staat Guillermo Bruneel in doel. Hij kijkt zijn ex-ploegmaats in de ogen. Een van die ploegmaten is Angelo Lucas, kapitein van de Spartanen.

Guillermo Bruneel (31) is verkoper in de autosector en is sinds dit seizoen goalie bij Brielen Sport. Hij trok na tien jaar de deur van Sparta Dikkebus achter zich dicht. Bij Dikkebus speelde hij jarenlang samen met Angelo Lucas (35). De Nieuwkerkenaar baat in zijn woonplaats groenten- en fruitwinkel ‘t Carootje uit. De middenvelder is intussen ook toegetreden tot het Sparta-bestuur.

Guillermo, waarom koos je voor de overstap naar Brielen Sport?

Guillermo Bruneel: “Ik twijfelde al een paar jaar omdat ik geen vaste eerste doelman was bij Dikkebus. Brielen trok al enkele keren aan mijn mouw. Ik ken er ook enkele mensen van het bestuur en nu koos ik om de stap te wagen. Ik ben er intussen 31 en wil graag eerste doelman zijn. Bovendien is Brielen qua familiale sfeer goed te vergelijken met Dikkebus en dat zocht ik. Ik voel me er goed.”

Angelo Lucas: “Met Dempsey Desegher en Guillermo Bruneel beschikten we jarenlang over twee volwaardige keepers. Het is jammer dat Guillermo vertrok, alleen al voor de ambiance na de match. Maar uiteraard snap ik zijn keuze volledig.”

Een sfeermaker zeg je Angelo, hoe zouden jullie elkaar verder nog omschrijven?

Angelo: “Ik denk dat Guillermo iemand is met wie je geen ruzie kan hebben. Het is een heel joviale kerel en een levensgenieter. Hij steekt ook graag zijn handen uit de mouwen en helpt waar nodig. De voorbije jaren maakte hij de verslagjes op onze Facebookpagina en hij is de uitvinder van mijn voetbalbijnaam Magical Carotje.”

“We hebben veel anekdotes, maar de meeste zijn niet voor publicatie” – Guillermo Bruneel

Guillermo: “Angelo kan er ook wat van hoor. We hebben veel mooie anekdotes, maar helaas zijn de meeste niet voor publicatie vatbaar. Angelo is een waardige kapitein, iemand met veel leiderschap en de geschikte persoon om de jongeren op sleeptouw te nemen.”

Hoe hard kijken jullie uit naar zondag?

Guillermo: “Het zal toch speciaal zijn. Niet alleen voor mij, maar ook voor Mathias Leysen die mee de overstap maakte naar Brielen Sport. Op het niveau van een eerste ploeg is het de eerste keer dat ik tegen Dikkebus zal spelen. Ze mogen van mij 28 keer winnen dit seizoen, maar de twee matchen tegen ons niet.”

Angelo: “Ik denk dat de hele ploeg gebrand zal zijn om een doelpunt te scoren. We zullen er alles aan doen om de drie punten thuis te houden.”

Jullie kunnen allebei met vertrouwen toewerken naar zondag, na de zeges van het voorbije weekend.

Angelo: “Al was het een moeizame zege van ons in Vleteren. Een puntje had misschien meer terecht geweest, anderzijds verdienden we de week ervoor meer tegen Beselare. Ik denk dat 6 op 9 een correcte weergave is. We mikken op de eindronde en versterkten ons in het tussenseizoen met vijf nieuwe spelers. Het seizoen startte echter met een serieuze zwarte rand nadat Dieter Sohier verongelukte. Bovendien is Nils Demeulemeester maanden out.”

Guillermo: “Wij sprokkelden onze eerste punten thuis tegen Gits en er is toch een last van onze schouders gevallen dat we niet punteloos naar Dikkebus moeten gaan. Ik verwacht een leuke wedstrijd. De druk ligt bij Dikkebus, want ik denk dat zij bovenin zullen meedraaien. Bij ons is behoud de eerste doelstelling. Mochten we daar kunnen winnen, dan komen we naast Dikkebus in het klassement.”

Wat is jullie pronostiek?

Guillermo: “Het is een verschil tussen wat ik denk en wat ik wil. Noteer maar: 1-1. Wie zal scoren? Het mag een own-goal zijn, anders zal ik het een heel seizoen mogen horen.”

Angelo: “Ik weet dat Guillermo hoopt dat Brielen zes op zes zal halen tegen Dikkebus. Aan grootspraak doe ik niet mee, maar ik gok toch op een kleine thuisoverwinning en een wereldprestatie van Guillermo. En achteraf gaan we uitgebreid nakaarten.”

Zondag 24 september om 15 uur: Sparta Dikkebus – Brielen Sport.

The post Guillermo Bruneel kijkt ex-ploegmaat en vriend Angelo Lucas in de ogen: “De druk ligt zeker bij Dikkebus” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Politieke aardverschuiving in Verenigd Koninkrijk: oppositiepartij Labour verplettert Conservatieven, premier Sunak biedt ontslag aan

Zoals verwacht vond vannacht een politieke aardverschuiving plaats in het Verenigd Koninkrijk. Nadat de rechtse Conservatives van huidig premier Rishi Sunak veertien jaar lang aan de macht waren, wint oppositiepartij Labour de Britse verkiezingen. En nog geen klein beetje. Nadat de exitpolls “een verpletterende overwinning” voorspelden, staat de partij van Sir Keir Starmer met nog 2 van de 650 zetels

Lees meer »

Politie vindt menselijke resten na verdwijning van twaalfjarige in Australië: “Meisje aangevallen door krokodil”

De Australische politie zegt menselijke resten te hebben gevonden die zouden kunnen overeenkomen met een twaalfjarige tiener die eerder deze week als vermist was opgegeven. Het is niet duidelijk hoe het lichaam van het meisje eraan toe is, maar de politie spreekt van een “gruwelijke” vondst. Mogelijk werd het kind aangevallen door een krokodil tijdens een zwempartij in het noorden

Lees meer »

Hooggerechtshof geeft Donald Trump deels gelijk over presidentiële immuniteit

Donald Trump kan slechts deels aanspraak maken op presidentiële immuniteit. Dat heeft het Amerikaanse Hooggerechtshof maandag bekendgemaakt. En dat oordeel kan een impact hebben op zijn vervolging voor de bestorming van het Capitool op 6 januari 2021. Het Hof stuurt de zaak terug naar de lagere rechtbank die moet uitmaken welke zaken wel en welke niet berecht mogen worden.

Lees meer »

“De Tour is alleen maar voor witte renners, zei hij. En zie nu”: deze Belg is de beste vriend van Biniam Girmay, de eerste zwarte Tourritwinnaar ooit

“Zo emotioneel als gisteravond aan de telefoon heb ik hem nog niet vaak geweten”, zegt Lieven Corthouts (49). Onze landgenoot heeft het over Biniam Girmay (24), zijn beste vriend én de man die gisteren als eerste zwarte renner ooit een rit in de Tour de France won. Hun bijzondere vriendschap ontstond toevallig op weg naar een koffiebar: “‘Lieven, ik vertrouw

Lees meer »

“Angst in Franse kleedkamer voor Duivels”: recordinternational Lloris duimt voor Les Bleus, maar waarschuwt ze ook

Zowel bij België als bij Frankrijk staat vandaag niet het gezicht van de onderlinge halve finale op het WK 2018 in doel: geen Thibaut Courtois, maar evenmin Hugo Lloris. De Franse recordinternational (145 caps) zwaaide begin vorig jaar af. Vanuit de VS volgt hij nu met spanning het burenduel in de achtste finale van het EK: “België kan elke Europese

Lees meer »

“We zijn niet specifiek op zoek naar de nieuwe Pommelien of Camille”: de eerste details over nieuwe ‘#LikeMe’

“We voelden aan alles dat het verhaal nog niet op was.” De muzikale jeugdreeks ‘#LikeMe’ krijgt een doorstart mét een gloednieuwe cast. Vers talent zal Vlaamse klassiekers in een modern jasje steken en de nodige liefdesperikelen beleven. Staan de nieuwe Camille en Pommelien Thijs al klaar? Annemie Gulickx, de netmanager van Ketnet, onthult de eerste details over de vernieuwde ‘#LikeMe’.

Lees meer »

Unesco duidt eerste biosfeergebied in België aan

Het Nederlands-Belgische grenspark Kempen-Broek is vrijdag door de Unesco aangeduid tot een van de elf nieuwe biosfeergebieden. Dat meldt het VN-agentschap op zijn site. Het is het eerste door Unesco erkende biosfeergebied in ons land, voor Nederland is het het tweede. Unesco’s biosfeernetwerk telt nu 759 gebieden in 136 landen.

Lees meer »