KAART. Bekijk hier wat er met de Match/Smatch-vestiging in jouw buurt gebeurt: Colruyt-overname of met sluiting bedreigd?

Bij supermarktketens Match en Smatch dreigt de sluiting van 27 winkels. Dat hebben beide dochterbedrijven van de Louis Delhaize groep vrijdag meegedeeld. De overige 57 winkels worden overgenomen door Colruyt.

Meer krantenkoppen in België

Griepvaccinatie bij ouderen blijft te laag: experts roepen op om prik te zetten

Griepvaccinatie is cruciaal voor ouderen, mensen met onderliggende gezondheidsproblemen en zwangere vrouwen. Vorig jaar liet slechts de helft van de 65-plussers een prik zetten, ver onder het doel van 75 procent van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Dat moet beter, zeggen experts woensdag op een persconferentie van huisartsenvereniging SSMG, waar ook viroloog Marc Van Ranst zijn licht liet schijnen over het komende

Lees meer »

Smartphoneverbod in heel Franstalig onderwijs: maatregel strenger dan verwacht

De regering van de Franse Gemeenschap heeft woensdag beslist om het “recreatief” gebruik van smartphones en andere toestellen die verbonden zijn met het internet op school te verbieden. De maatregel gaat in vanaf het volgende schooljaar en zal gelden voor zowel het basisonderwijs als het secundair onderwijs. De nieuwe regering gaat daarmee verder dan eerder aangekondigd was.

Lees meer »

Speelplein Rosmolenstraat in Oekene in het nieuw

Aan de Rosmolenstraat in Oekene is woensdagmiddag het vernieuwde speelplein heropend, mar daarvoor was wel wat creativiteit nodig. Het speelplein aan de Rosmolenstraat zit in het nieuw.
The post Speelplein Rosmolenstraat in Oekene in het nieuw appeared first on KW.be.

Lees meer »

BK Hoge Bi lokt 14 deelnemers naar Sportpark De Schorre: “Op mijn hoge bi heb ik altijd het gevoel dat ik op reis ben”

De Wielerpiste Schorredroom in Sportpark De Schorre in Oostende liet zaterdag het animo van de belle époque opleven tijdens het Belgisch kampioenschap Hoge Bi. Toeschouwers konden veertien renners op retro fietsen aan het werk zien, waaronder ook organisator en hoge bi enthousiast, Rik Vernack (54).
The post BK Hoge Bi lokt 14 deelnemers naar Sportpark De Schorre: “Op mijn

Lees meer »