Dieven gaan aan de haal met caravan ter waarde van 35.000 euro: “Ze gaan geen enkele uitdaging uit de weg”

Henk Verdonck (55) van caravan- en camperbedrijf Rijmaran in Brugge kreeg woensdagavond een telefoontje dat geen enkele zaakvoerder wil krijgen: er was ingebroken op zijn bedrijventerrein. Eerder werd al een zaak in Wevelgem slachtoffer van camperdiefstal, maar daarvoor was er ook een inbraak in Poperinge .

“Ik ben meteen in mijn auto gesprongen”, zegt Henk. Eenmaal ter plaatse bleek dat de dieven de omheining achteraan hadden opengeknipt. Een caravan belemmerde het fiets- en jaagpad Krinkelweg. Een toevallige passant meldde dit aan de politie en zo ging de bal uiteindelijk aan het rollen.

Inventieve dieven

De firma is gelegen in de Monnikenwerve in Brugge, maar aan de achterkant van de firma bevindt zich het fietspad Krinkelweg aan het kanaal. “Die weg is niet toegankelijk voor voertuigen”, zegt Henk. De gestolen caravan, een KNAUS Sudwin 500 UF, heeft een waarde van maar liefst 35.000 euro. “Bij mijn weten was het ook niet mogelijk om met een auto daar te rijden, maar dat blijkt nu wel. De dieven zijn heel inventief te werk gegaan.”

De firma plaatste een oproep op Facebook in de hoop getuigen te vinden. Henk is de fietser die de politie belde heel dankbaar. “Dan was de tweede caravan op het pad waarschijnlijk weg. Of misschien zelfs meer, want naast het gestolen exemplaar stond een caravan t.w.v. 100.000 euro.”

“Op drie plaatsen in West-Vlaanderen zijn er nu al caravans gestolen. De vraag is hoe we dit kunnen stoppen.”

Henk werd voor de eerste keer slachtoffer van diefstal. De firma ondernam de volgende ochtend meteen actie om het terrein zo goed mogelijk te beveiligen. “Momenteel worden er betonblokken gezet om de doorgang volledig te belemmeren”, zegt Henk. “Al gaan ze geen enkele uitdaging uit de weg. Op drie plaatsen in West-Vlaanderen zijn er nu al caravans gestolen. De vraag is hoe we dit kunnen stoppen.”

De lokale Brugse politie is ondertussen een onderzoek gestart. Of de diefstal gelinkt wordt aan de eerdere feiten in Poperinge is nog niet duidelijk. “De caravan is weg en ik hoop er niet op dat die ooit nog boven water zal komen.”

The post Dieven gaan aan de haal met caravan ter waarde van 35.000 euro: “Ze gaan geen enkele uitdaging uit de weg” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Jerben Clabau wil het clubrecord aanvallen op 800 meter

Jerben Clabau gooide onlangs weer hoge ogen na zijn winst tijdens de Nacht van Vlaanderen. Komend weekend doet hij mee aan het PK meerkamp in Ieper en hij wil ook graag nog het clubrecord op de 800 meter aanvallen.
The post Jerben Clabau wil het clubrecord aanvallen op 800 meter appeared first on KW.be.

Lees meer »

“120.000 euro privégeld verloren en huwelijk op de klippen gelopen”: zowel Ina (39) als Pieter-Jan (32) moesten hun bedrijf failliet laten gaan

In de eerste helft van dit jaar zijn in Vlaanderen 3.537 ondernemingen failliet gegaan, een record. Steeds meer ondernemers laten zich bijstaan in hun zoektocht naar een nieuwe professionele activiteit, zoals Ina De Quint (39) uit Hoevenen (Stabroek) en Pieter-Jan Wouters (32) uit Boom. “Ik heb 120.000 euro privégeld in mijn zaak gestoken en dat geld is nu weg”, zegt

Lees meer »

Ruim 5.400 studenten leggen toelatingsexamen af voor arts, een forse stijging: “Opleiding verdraagt zulke grote schokken niet”

5.477 studenten leggen vandaag het toelatingsexamen af voor arts. Morgen zijn er 1.767 kandidaten voor het toelatingsexamen tandarts, donderdag zijn 708 kandidaten voor het examen dierenarts. Nooit eerder waren er zo veel inschrijvingen voor de toelatingsexamens. "Dat gaat een hele opdracht worden voor de faculteiten van dit land", zegt Piet Hoebeke, decaan aan de UGent.

Lees meer »

Belgische jeugdinternational Alama Bayo is nieuw bij Cercle Brugge: “Op de flank of in de spits? Waar de coach mij zet kan ik spelen”

Cercle Brugge is maandagochtend op stageweek vertrokken naar het Nederlandse Venray. 22 spelers aangevuld met zes gasten van Jong Cercle zijn er actief. Alama Bayo is voorlopig de enige nieuweling. Hij kwam over van Seraing en ondertekende in mei reeds een contract voor vier seizoenen bij groen-zwart.
The post Belgische jeugdinternational Alama Bayo is nieuw bij Cercle Brugge: “Op

Lees meer »

Karel Gits uit Ingelmunster had een unieke ontmoeting met Bruce Springsteen in Hotel Amigo in Brussel

Dinsdagavond trad Bruce Springsteen op in Werchter, maar twee dagen eerder had Karel Gits al rond 18 uur een ontmoeting met ‘The Boss’ in Hotel Amigo in Brussel. Voor de 52-jarige Springsteen-fan uit Ingelmunster blijft die dag een onvergetelijk moment.
The post Karel Gits uit Ingelmunster had een unieke ontmoeting met Bruce Springsteen in Hotel Amigo in Brussel appeared

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Kremlin: geen bemiddelaarsrol voor Turkse president Erdogan in oorlog met Oekraïne

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft tegen de Russische president Vladimir Poetin gezegd dat hij wil bemiddelen in de oorlog tussen Rusland en Oekraïne. Het Kremlin ziet dat echter niet zitten, zo meldt een woordvoerder van het Kremlin. En de Russische nucleaire waakhond Rosatom beschuldigt Kiev ervan een droneaanval te hebben uitgevoerd op een onderstation van de kerncentrale van

Lees meer »