Dames VVEK mikken met goed voetbal op linkerkolom

In derde provinciale gaat het seizoen komend weekend van start voor de Ladies van VV Emelgem-Kachtem. De eerste wedstrijd vindt plaats op eigen veld tegen SK Eernegem, een nieuwe ploeg in de reeks.

“Dit is mijn eerste seizoen bij VV Emelgem-Kachtem en ik kom over van KdNS Heule”, opent Marit De Winter (23) uit Heule, die vooral op het middenveld (8 of 6) speelt, maar die ook tweede keeper van VV Emelgem-Kachtem is. Zij is internaatsmedewerker op het internaat van Ieper.

Voorbereiding

“We hebben een goede voorbereiding achter de rug. Door enkele forfaits van andere clubs is het wel wat anders gelopen dan verwacht. Maar ik denk dat we zeker kunnen terugkijken op een geslaagde voorbereiding. Hopelijk is dit een goed voorteken voor de competitie.”

“We zijn een heel diverse groep met verschillende type spelers, waardoor communicatie wel heel belangrijk is. Maar we kennen elk de kwaliteiten van elkaar, waardoor we goed kunnen inspelen op die kwaliteiten.”

De Dames van VVEK nemen de eerste aftrap van de competitie komend weekend tegen SK Eernegem B. “Eernegem B is zoals veel andere ploegen een nieuwe ploeg in de reeks, waardoor het moeilijk is om te weten wat we moeten verwachten. Goede communicatie en goed samenspel zal nodig zijn om door hun verdediging te spelen”, weet Marit.

“Onze ambitie voor dit seizoen is om mee te draaien in de bovenste helft van het klassement en goed voetbal te brengen. Er zijn enkele spelers weg en andere zijn dan weer bijgekomen. Nu is het wat zoeken naar elkaar, maar dat is iets dat we in de voorbereiding goed hebben gedaan, waardoor we nu niet meer voor verrassingen mogen staan.”

“Jara Verbrugghe heeft tijdens een oefenmatch in duel haar knie bezeerd, waardoor haar meniscus en kruisbanden gescheurd zijn. Jara speelt normaal gezien op de 2 of de 5”, besluit Marit. (RV)

Zondag 24 september om 14.30 uur: VV Emelgem-Kachtem – SK Eernegem B.

The post Dames VVEK mikken met goed voetbal op linkerkolom is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Meer dan 210 kandidaten hebben zich teruggetrokken voor tweede ronde van Franse parlementsverkiezingen

Meer dan 210 kandidaten die zich hadden gekwalificeerd voor de tweede ronde van de presidentsverkiezingen in Frankrijk hebben zich teruggetrokken. Het gaat hoofdzakelijk om kandidaten van de linkse alliantie Nouveau Front populaire en van het kamp rond de Franse president Emmanuel Macron. Op die manier hopen ze om de kandidaten van het rechts-radicale Rassemblement National (RN) van een parlementszetel te

Lees meer »

Tweejaarlijkse Duynewake rond de Visserskapel in Bredene: “Kostbare parel als thema”

Op zaterdag 6 juli vindt de tweejaarlijkse Duynewake plaats, inclusief vissersmis en wake aan de vloedlijn. Nieuw dit jaar is dat het christelijke feest, dat afwisselend met het vrijzinnige Feest van de Zeegeus wordt georganiseerd, zich deze keer vooral in het groene decor van de Visserskapel zal afspelen.
The post Tweejaarlijkse Duynewake rond de Visserskapel in Bredene: “Kostbare parel

Lees meer »

Stalking-slachtoffer Guillaume Devos (43) na getuigenis overstelpt met reacties: “Eén bericht zou zomaar wel eens van haar kunnen zijn”

Na zijn openhartige getuigenis over stalking werd acteur en zanger Guillaume Devos (43) overstelpt met positieve reacties van mensen die hem een hart onder de riem wilden steken. Sommigen herkenden zich in zijn relaas en putten er steun en troost uit. “Bij één gebruiker stond alleen maar ‘Het spijt me voor jou’. Alleen dat.”

Lees meer »

KVKO A stoomt zich klaar voor derde provinciale

KVKO stelde de selectie voor het komende seizoen voor. De A-ploeg promoveerde naar derde provinciale, terwijl de B-ploeg nu in de kustreeks van vierde terechtkomt.
The post KVKO A stoomt zich klaar voor derde provinciale appeared first on KW.be.

Lees meer »

Boete dreigt voor artsen die te veel antibiotica voorschrijven

Alle huisartsen die de afgelopen vijf jaar antibiotica hebben voorgeschreven, kregen deze week een brief van de ziekteverzekering (Riziv) in de brievenbus. Daarin staat hoe vaak ze de medicijnen hebben voorgeschreven, en of ze zich daarmee aan de richtlijnen hebben gehouden, zo staat vandaag in ‘De Standaard’.

Lees meer »

Slovaakse premier Fico tijdens eerste publieke verschijning sinds aanslag: “Had Orbán graag vergezeld naar Moskou”

De Slovaakse premier Robert Fico is voor het eerst weer in het openbaar verschenen, 2 maanden nadat hij is neergeschoten. Fico uitte zijn bewondering voor zijn Hongaarse collega Viktor Orbán, die een omstreden ontmoeting had met de Russische president Vladimir Poetin. De premier hield ook een vurig betoog voor conservatieve en tegen progressieve en liberale ideeën.

Lees meer »

FC Gullegem strikt ex-prof Bob Straetman: “Over mijn nieuwe club had ik niets dan lof gehoord”

FC Gullegem hield zich aanvankelijk in de luwte, in z’n zoektocht naar versterking. Tot de rood-witten onlangs fier als een gieter uitpakten met de komst van Bob Straetman, die overkomt van de failliete kampioen Eendracht Aalst. De 26-jarige Straetman was ooit prof bij SC Lokeren, en kan bij Gullegem een belangrijke rol spelen.
The post FC Gullegem strikt ex-prof

Lees meer »

Bewonder gerestaureerde auto’s uit WOII in Anzegem: “Er zijn ook originele veldkeukens van toen, radioposten en zendapparatuur”

Camp Lucky Strike kiest voor de derde maal thuishaven Anzegem als uitvalsbasis voor een evenement rond Wereldoorlog II. “De tot de verbeelding sprekende kasseistrook De Varent in Kaster is ondertussen onze vaste stek”, vertelt Kim Detremmerie (34) die dit initiatief een paar jaar geleden samen met haar vader startte. “Beleef en herdenk in Camp Lucky Strike Wereldoorlog II met een

Lees meer »

Boer Glenn vervangt hertenboer in ‘Boer zkt vrouw’: “Ik ben niet van plan om als oude papa aan de schoolpoort te staan”

Dat het leven meer is dan werken alleen beseft Glenn Driesen (32) meer dan ooit sinds hij zijn beide ouders moest afgeven. De jonge veeboer uit Weelde zoekt in het komende ‘Boer zkt vrouw’-seizoen dan ook een vrouw die ambitieus en actief is, maar ook kan genieten van het leven. “Je krijgt me niet makkelijk klein, maar toen ik mijn

Lees meer »

ILVO stelt Vlaanderens eerste zaai-drone voor: “Minder druk op de bodem, en ook minder onkruid”

Op termijn kunnen landbouwers een zaai-drone gebruiken in plaats van zware machines, als ze nieuwe gewassen willen zaaien. Zeker op akkers die er slecht bijliggen kan zo’n drone nuttig zijn. ILVO, het Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek, heeft de drone uitgetest en spreekt alleen van voordelen. "Het enige nadeel, is het ontbreken van een goed wettelijk kader", zo klinkt

Lees meer »