Alles moet hetzelfde blijven, maar beter: Leo van Vliet (68) geeft fakkel Amstel Gold Race door aan Flanders Classics

De Amstel Gold Race komt in 2025 in handen van Flanders Classics. Niet de koers zelf, die blijft eigendom van bierbrouwer Heineken. Wel de organisatie, die geeft de huidige koersdirecteur Leo van Vliet over twee jaar definitief uit handen. “In 2025 heb ik de organisatie dertig keer gedaan. Ik moet toch een keer stoppen.”

Meer krantenkoppen in België

Wie is dé nieuwe, geheimzinnige Britse premier? “Mijn achtergrond is op geen enkele manier geprivilegieerd”

Een stijvere bovenlip kan hij niet houden. Evenmin kan zijn naam nóg doordeweekser klinken. “Een saaie dossiervreter”, menen zijn tegenstanders. “De rustige vastheid”, volgens zijn aanhangers. Toch boekte Keir Starmer (61) een monsterzege in de Britse verkiezingen en is hij als premier voortaan de machtigste man van het Verenigd Koninkrijk. Wie schuilt er écht achter dat wandelende maatpak?

Lees meer »

Geert en Lieve van De Krieke genieten van hun pensioen

Geert Serroen en Lieve Luyckx van hoevewinkel De Krieke langs de Tuileboomstraat in Sint-Eloois-Winkel zwaaiden recent hun trouwe klanten uit. Het koppel geniet voortaan van hun pensioen. “We verhuizen, maar blijven Sint-Eloois-Winkel trouw.”
The post Geert en Lieve van De Krieke genieten van hun pensioen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Eerste Democratische senator laat Biden vallen

De Democratische senator Peter Welch vindt dat president Joe Biden zich moet terugtrekken als kandidaat voor het Amerikaanse presidentschap. “Voor het welzijn van het land roep ik president Biden op zich terug te trekken uit de race”, schrijft Welch in een opiniestuk in ‘The Washington Post’.

Lees meer »

Gewonde door Samouraizwaard na conflict in Anderlecht

In de Claude Debussystraat te Anderlecht, ter hoogte van het Astridpark, is een persoon lichtgewond geraakt door een Samouraizwaard. Volgens politiezone Zuid kwam omstreeks 1u45 ‘s nachts een melding binnen van een vechtpartij waarbij het zwaard werd gebruikt.

Lees meer »

“Hij is in staat van ontkenning”, zegt VS-correspondent Soenens nu president Biden alleen stap opzij wil zetten op vraag van “God de Almachtige”

De Amerikaanse president Joe Biden blijft vasthouden aan zijn kandidatuur voor het presidentschap. Ook in het eerste tv-interview sinds het belabberde debat met Trump gaf hij geen enkele indruk dat hij zal toegeven aan de toenemende druk om een stap opzij te zetten. En dat hij Trump moet laten voorgaan in de peilingen, lijkt hij niet te geloven. "Je voelt

Lees meer »

Gezin met drie kinderen dakloos na brand in Kortrijk: omgeving afgesloten voor verkeer

Langs de Kortrijkse Pater Davidstraat is brand uitgebroken op de tweede verdieping van een rijwoning die gerenoveerd wordt. De vijf bewoners, onder wie drie kleine kinderen, bleven ongedeerd. Een uitgeputte brandweervrouw werd ter controle wel naar het ziekenhuis overgebracht. Dat meldt HLN.
The post Gezin met drie kinderen dakloos na brand in Kortrijk: omgeving afgesloten voor verkeer appeared first

Lees meer »

Han en Steven voelen zich in hun sas met zomerbar Toe Tuzend: “Onze gasten een verrassend vakantiegevoel bezorgen”

Tijdens de zomermaanden stellen Han Vandoorne en Steven Camertijn hun woning, terras en tuin in Beauvoorde elk weekend open voor gasten. Zij kunnen er in alle rust genieten van een perfect gezette koffie of thee, en van het zelfgebakken brood. “Dit voelt voor ons helemaal niet als werken aan.”
The post Han en Steven voelen zich in hun sas

Lees meer »

Maud D’Heedene aan de start van het PK meerkamp

Maud D’Heedene doet dit weekend mee aan het PK meerkamp in Ieper. De tweedejaarsminiem van AC Hoppeland kende een sterke aanloop met mooie prestaties tijdens de Nacht van de Atletiek en de kermismeeting in eigen club.
The post Maud D’Heedene aan de start van het PK meerkamp appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ik wilde hem niet in de dranghekken rijden”: Jasper Philipsen biedt excuses aan aan Wout van Aert, die ze aanvaardt

Jasper Philipsen heeft zich daags na het sprintincident in de Tour met Wout van Aert verontschuldigd bij z’n landgenoot. “Ik wil elke sprint winnen, maar niet ten koste van de veiligheid van een andere renner.” Gisteren was de woede bij Philipsen nog bijzonder groot. “Excuses aanvaard”, antwoordde Van Aert intussen op Philipsens bericht.

Lees meer »

Midden-Pastoriestraat zet de zomer in met zesde buurtfeest

Het feestcomité Midden-Pastoriestraat in Sint-Andries hield onlangs zijn zesde buurtfeest. De jaarlijkse traditie aan de start van de zomer lokte zoals elk jaar een honderdtal bewoners.
The post Midden-Pastoriestraat zet de zomer in met zesde buurtfeest appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jeline Vandromme stoomt door naar de kwartfinales van Wimbledon junioren

Jeline Vandromme heeft zich donderdag op het juniorentoernooi van Wimbledon geplaatst voor de kwartfinales. De zestienjarige Brugse, nummer elf van de wereld bij de junioren, versloeg de 17-jarige Britse wildcardspeelster Flora Johnson in twee sets: 6-1 en 6-4. De wedstrijd duurde 1 uur en 2 minuten.
The post Jeline Vandromme stoomt door naar de kwartfinales van Wimbledon junioren appeared

Lees meer »

Acties en infocentrum in De Panne ondersteunen mantelzorgers

Het lokaal bestuur De Panne pakt uit met een nieuw project om mantelzorgers te vinden, versterken, verlichten en te verbinden zodat ze hun zorgtaak (makkelijker) kunnen volhouden en ook zelf nog een kwalitatief leven kunnen leiden.
The post Acties en infocentrum in De Panne ondersteunen mantelzorgers appeared first on KW.be.

Lees meer »