Samuel Nkala Djapong is nieuw bij SCT Menen (4D)

SCT Menen moest na een propagandamatch tegen WS Lauwe B met 3-4 de duimen leggen. De talrijke opgekomen toeschouwers zagen een spannende match met uiteindelijk White Star als winnaar. “We verdienden het niet te verliezen. Maar we zijn op de goede weg, willen Kruiseke zondag het gelag laten betalen”, maakt Samuel Nkala Djapong een vuist.

SCT Menen-WS Lauwe B werd nog eens een ouderwetse derby met twee ploegen die er voluit voor gingen. De toeschouwers kregen met zeven goals waar voor hun geld. Uiteindelijk, dankzij opnieuw de drie goals van Arne Allijns, ging White Star met de drie punten lopen. Bij Menen was het vooral Samuel Nkala Djapong die zich met twee doelpunten in de kijker speelde. “Jammer dat we in de slotminuut alsnog een treffer slikten”, sakkert de 23-jarige inwoner van Dikkebus. “Uiteraard waren we ontgoocheld. Maar we speelden een goede match, zijn duidelijk aan het groeien. Als we op die manier verder doen, wacht ons nog mooie tijden.”

Racisme

Samuel Nkala Djapong, van Kameroense origine, kreeg zijn opvoeding mee van Belgische adoptieouders. “Ik heb het hier getroffen”, zegt de immer lachende Samuel. “Als je het wil maken krijg je in hier veel kansen. Of ik nog contact heb met mijn geboorteland? Enkele jaren geleden ben ik er eens twee weken op vakantie geweest. De mooiste tijd van mijn leven. Het was goed nog eens kennis te maken met de cultuur van het land waar ooit mijn wieg stond. Of ik hier geen last heb van racisme? Het gebeurt wel eens dat iemand een opmerking maakt. Bij SCT Menen heb ik het wel getroffen op dat vlak. We hebben een toffe bende en hier krijg ik ook geen racistische opmerkingen naar mijn hoofd geslingerd”, klinkt het.

Met de fiets

Voetballen deed Samuel Nkala Djapong aanvankelijk bij Ieper, later bij Torhout KM. Dit seizoen is hij nieuw bij Menen. “Een auto is voorlopig niet aan mij besteed”, lacht Samuel Nkala Djapong. “Voor een aankoop staat er voorlopig nog niet genoeg op mijn spaarrekening. Hoe ik dan in Menen geraak? Met de fiets rij ik tot in Ieper. Daar neem ik de trein tot in Menen. Ik doe er iets langer over dan met de wagen, maar ik zie er niet tegenop.” (FV)

The post Samuel Nkala Djapong is nieuw bij SCT Menen (4D) is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Ingeborg doet pal in de zomer bizarre aankondiging : “Het is mijn hobby om mensen in de war te brengen”

TV-gezicht Ingeborg (57) en zanger David Vandyck (45) slaan de handen elkaar. Met hun kerstconcert ‘LICHT’ wil het duo mensen raken en ontroeren, maar brengen ze ook een boodschap van hoop. De vertrouwde kerstklassiekers zoals ‘Witte Kerstmis’, ‘Feliz Navidad’ en ‘We Wish You A Mery Christmas’ vullen ze aan met speciale, thematische composities. Het is de eerste keer dat Ingeborg

Lees meer »

Belgisch biotechbedrijf doet belangrijke ontdekking in strijd tegen Alzheimer: “Deze moleculen kunnen geheugen en hersenactiviteit verbeteren”

Het Leuvense reMYND heeft een belangrijke ontdekking gedaan in de strijd tegen de ziekte van Alzheimer, de meest voorkomende oorzaak van dementie. Het biotechbedrijf richt zich op het bestrijden van hersenziekten. De wetenschappers hebben kleine moleculen ontdekt die de symptomen kunnen verlichten en de ontwikkeling van de ziekte kunnen afremmen. En dat zonder de normale hersenfuncties te beïnvloeden. Hun bevindingen

Lees meer »

Verkoper nieuw op lijst van knelpuntberoepen in Brussel

De lijst van knelpuntberoepen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest telt nog 102 beroepen, iets minder dan vorig jaar. Onder meer winkelverkopers, torenkraanbestuurders en gevelrenoveerders werden aan de lijst toegevoegd, zo meldt de Brusselse arbeidsbemiddelingsdienst Actiris maandag.

Lees meer »