Josip Josipovic: “Ploeg pikt accenten die ik leg goed op”

De 54-jarige Josip Josipovic stelt de ervaring die hij als coach op topniveau opdeed vanaf dit seizoen ten dienste van de dames van VT Diksmuide. “De charmes van het volleybal op lager niveau spreken mij meer en meer aan”

Josip Josipovic komt over van VT Lendelede en deed in het verleden al ervaring op bij onder meer Doskom Moorslede, Hermes Oostende en VKt Torhout. De Kroaat verdiende zelfs zijn strepen op het allerhoogste niveau, als speler bij Knack Roeselare en als coach bij PNV Waasland. “Hoe ouder ik word, hoe meer ik de charmes van de lokale sport kan appreciëren”, verrast de nieuwe coach van VT Diksmuide. “Uiteraard speelt ook de combinatie met mijn job en mijn privéleven een rol. In elk geval ben ik heel blij met de keuze die ik gemaakt heb. Ik heb hier een ploeg aangetroffen met kwaliteit én ervaring. Bovendien zijn we in staat om snel te spelen met veel variatie op aanvallend vlak en laat dat nu net één van mijn stokpaardjes zijn.”

Dat de dames van VT Diksmuide in deze reeks zeker een rol van betekenis kunnen spelen werd duidelijk in de openingsmatch tegen de C-ploeg van Bevo Roeselare. Komend weekend wacht in de eerste thuismatch van het seizoen een topaffiche tegen Vlamvo B. “In de eerste set hadden we de nodige problemen met het jonge geweld van Bevo maar nadien zie je dat onze kwaliteiten boven komen drijven en we niet meer in de problemen komen”, blikt Josip Josipovic tevreden terug op zijn eerste competitiematch met de Diksmuidelingen. “Tegen Vlamvo zullen we zaterdag evenwel van bij de eerste opslag op de afspraak moeten zijn.”

“Waar we in deze reeks kunnen uitkomen, is op dit moment natuurlijk nog moeilijk in te schatten. We gaan in elke wedstrijd uit van onze eigen kwaliteiten en hoeven geen enkele tegenstander te vrezen. De ploeg pikt de accenten die ik wil leggen overduidelijk heel goed op en er is bovendien nog de nodige ruimte voor progressie.”

Zaterdag 23 september om 20.30 uur: VT Diksmuide A – Vlamvo Vlamertinge B.

The post Josip Josipovic: “Ploeg pikt accenten die ik leg goed op” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

“Mensen worden afgeslacht en het kan nog erger worden”: Vlaamse cafébaas bibbert op vakantie in Kenia door hevige rellen

In Kenia zijn afgelopen week ernstige onlusten uitgebroken. Antwerpenaar Robert Vinck, cafébaas in Hemiksem, vertrok maandag nietsvermoedend op vakantie naar het Oost-Afrikaanse land. Momenteel zit hij nog altijd ‘gegijzeld’ in zijn hotel in een residentiële wijk van hoofdstad Naïrobi. “Je hoort dat het op elk moment opnieuw kan escaleren en dat het nog erger kan worden.”

Lees meer »

Inwoners wijk Sint-Anna klagen over isolement door afsluiten Durmebrug in Waasmunster, maar “die gaat ten vroegste eind augustus weer open”

De Durmebrug in Waasmunster gaat niet open vóór alle werken aan de Gewestweg N446 tussen Waasmunster en de snelweg gedaan zijn. Dat zegt burgemeester Jurgen Bauwens (CD&V) na kritiek van de bewoners van de wijk Sint-Anna die aan de andere kant van de brug wonen. Zij moeten al maanden kilometers omrijden naar het centrum van Waasmunster en voelen zich helemaal

Lees meer »

Belgisch gezin met baby verrast door plotse overstroming in Italië, net op tijd gered waarna auto meegesleurd wordt door kolkende rivier

Een Belgisch koppel en hun dochtertje van drie maanden oud werden dit weekend in Italië verrast door het plots stijgende water van een kolkende rivier. Nadat reddingswerkers hen hadden gespot vanuit een helikopter, wisten brandweerlieden de ouders en hun baby op het laatste nippertje te ontzetten. Even later werd hun wagen genadeloos meegesleurd door de stroming.

Lees meer »

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Gevangenenruil: Rusland en Oekraïne wisselen onder meer priesters uit

Rusland en Oekraïne hebben verschillende gevangenen geruild, onder wie ook enkele priesters. De zeldzame ruil van burgers komt na de ruil van tientallen soldaten eerder deze week. De Oekraïense president Volodymyr Zelensky had vrijdag al bekendgemaakt dat Rusland tien burgers had vrijgelaten. De Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk hebben Noord-Korea op de vingers getikt om wapenleveringen aan Rusland.

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Met het kwakkelweer zijn er veel mensen die nog snel op zoek gaan naar de zon. Maar het aanbod is beperkt.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

VOOR Koekelare heeft lijst gemeenteraadsverkiezingen klaar

De partij VOOR Koekelare heeft haar lijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen gepresenteerd. Dit gebeurde op de jaarlijkse Chateaubriand-avond, waar lijsttrekker en schepen Jan Lievens de kandidaten voorstelde aan 400 aanwezigen.
The post VOOR Koekelare heeft lijst gemeenteraadsverkiezingen klaar appeared first on KW.be.

Lees meer »

Meer Fransen trekken naar de stembus: opkomst fors hoger dan normaal

De opkomst voor de eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk lag zondagmiddag rond 25,9 procent. Dat is een pak hoger dan de 18,4 procent op hetzelfde tijdstip in 2022, volgens het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken. In 1997, toen de laatste vervroegde parlementsverkiezingen werden gehouden, lag de participatie op 22,74 procent op het middaguur.

Lees meer »

Zemst plaatst kooien om duivenplaag aan te pakken

In Elewijt bij Zemst gaat de gemeente kooien plaatsten om duiven te vangen. De gemeente kampt al een tijdje met een duivenplaag. De gevangen duiven worden naar een opvangcentrum in Limburg gebracht. Aan de inwoners wordt ook gevraagd om de duiven niet voederen.

Lees meer »

“Voor dit kind is er niets. Daar kan ik niet mee leven”: Jules (11) is gezond en wel, toch moet hij naar het ziekenhuis

In de provincie Oost-Vlaanderen dreigt een jongen van elf deze week in het ziekenhuis te belanden, omdat er geen crisisopvang voor hem wordt gevonden. Jules* is nochtans gezond, maar nergens anders is er plaats voor hem. Niet in een jeugdvoorziening, niet bij een pleeggezin. En het ergste: zoals Jules waren er vorig jaar 744 kinderen. “We geven asielzoekers bed, bad

Lees meer »

Ode aan James Ensor

Kunst voert dit jaar nog meer dan anders hoogtij aan onze Kust. Niet alleen is er dit jaar een nieuwe editie van de Triënnale Beaufort waarbij je nieuwe, monumentale kunstwerken kan ontdekken, het is ook het jaar waarin Oostende James Ensor viert met een waaier aan activiteiten naar aanleiding van zijn 75ste sterfverjaardag. Zo zijn
The post Ode aan

Lees meer »