Vijf broers veroordeeld tot 3,5 jaar cel en 1,9 miljoen euro schadevergoeding voor massale waterdiefstal in Spaans natuurgebied

In Spanje zijn vijf landeigenaars veroordeeld voor massale waterdiefstal uit het natuurgebied Doñana. Ze hadden de voorgaande vijf jaar op illegale wijze 19,4 miljoen kubieke meter water opgepompt. Daarmee zou je zo’n 7.600 olympische zwembaden kunnen vullen. De vijf broers krijgen 3,5 jaar cel en moeten 1,9 miljoen euro schadevergoeding betalen.

Meer krantenkoppen in België

Gecontroleerd overstromingsgebied Blekerijbeek in gebruik genomen: “Hier kan 34.000 m³ water gebufferd worden”

In aanwezigheid van Bart Naeyaert, gedeputeerde Integraal Waterbeleid, werd het gecontroleerd overstromingsgebied (GOG) Blekerijbeek officieel in gebruik genomen. De aanleg van dit bufferbekken, waarvan de werken van start gingen in juni dit jaar, moet de dorpskern van Ichtegem bij hevige regenval vrijwaren van wateroverlast.
The post Gecontroleerd overstromingsgebied Blekerijbeek in gebruik genomen: “Hier kan 34.000 m³ water gebufferd worden”

Lees meer »

Lijsttrekker Leen Warreyn maakt sterke beurt tijdens Unizo-debat

In aanwezigheid van tachtig geïnteresseerden heeft Unizo Alveringem in gemeenschapszaal de Kwelle een verkiezingsdebat georganiseerd. Burgemeester Liefooghe en oud-burgemeester Marc Wackenier stonden na lange tijd opnieuw tegenover elkaar. Het debat was pittig maar beschaafd.
The post Lijsttrekker Leen Warreyn maakt sterke beurt tijdens Unizo-debat appeared first on KW.be.

Lees meer »

Twee jongeren voorgeleid voor jeugdrechter na diefstal met geweld in Deerlijk

Op zondag 29 september werden twee jongeren slachtoffer van een diefstal met geweld in de Schoolstraat in Deerlijk. Ze werden benaderd door vijf jongeren tussen de 16 en 17 jaar uit Harelbeke, Deerlijk en Zwevegem, die met geweld twee heuptasjes, een portefeuille en wat kleingeld wisten te stelen.
The post Twee jongeren voorgeleid voor jeugdrechter na diefstal met geweld

Lees meer »

Affiches en banners tegen sluikstort en zwerfvuil in Lo-Reninge: “We willen burgers laten ervaren dat ze niet zomaar afval kunnen achterlaten”

Nog tot 13 oktober vindt de ‘Week van de Handhaving’ plaats. Ook Lo-Reninge vraagt met affiches en banners extra aandacht voor sluikstort en zwerfvuil.
The post Affiches en banners tegen sluikstort en zwerfvuil in Lo-Reninge: “We willen burgers laten ervaren dat ze niet zomaar afval kunnen achterlaten” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Muziekcentrum Trax in Roeselare krijgt nieuwe klank- en lichtinstallatie van 120.000 euro

De stad Roeselare investeerde 120.000 euro in een nieuwe klank- en lichtinstallatie voor de grote zaal van Trax. KSA Roobaert maakt er op 18 oktober voor het eerst gebruik van. De jeugdvereniging organiseert dan, op de Dag van de Jeugdbeweging, haar fuif ‘Cheers to that’.
The post Muziekcentrum Trax in Roeselare krijgt nieuwe klank- en lichtinstallatie van 120.000 euro

Lees meer »

Dertigtal fietsers van Poperinge naar Antwerpen voor een beter klimaatbeleid

De leerlingen van de Poperingse Freinetschool De Torteltuin hebben het plan opgevat om de afstand tot de Noordpool per fiets af te leggen. De school wil daarmee leerlingen stimuleren om met de fiets naar school te komen, wat goed is voor het klimaat. De actie wordt georganiseerd in het kader van Ride The Tide, een fietstocht waarbij de deelnemers ijveren

Lees meer »

Eerste mpox-vaccins toegediend in Congo: “Vaccinatie alleen zal niet genoeg zijn om verspreiding te stoppen”

Congo is gestart met het toedienen van de eerste vaccins tegen het mpox-virus, vroeger bekend als apenpokken. "Vaccinatie alleen zal niet genoeg zijn om de verspreiding te stoppen", vreest Laurens Liesenborghs van het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen dat in Congo de vaccinatiecampagne begeleidt. In het land zijn al meer dan 850 mensen overleden aan de ziekte.

Lees meer »

Tweede editie van Zwaluwcross op 6 oktober

Op zondag 6 oktober organiseert de Sportraad met Team Sport voor de tweede keer de Zwaluwcross. Vorig jaar werd de cross meteen een groot succes. Of je nu een doorgewinterde atleet bent, een recreatieve hardloper of gewoon op zoek bent naar een leuke manier om je zondag door te brengen, deze veldloopcross heeft voor iedereen
The post Tweede editie

Lees meer »

Conrad Janssens en Cesar Casier haalden kibbelend de finale: “We gaan heel selectief zijn met nieuwe tv-optredens”

“Ze hebben ons niet kunnen pakken, dus ergens zijn we toch de winnaars”, klinkt het teleurgesteld en tegelijk trots bij Conrad Janssens en Cesar Casier. Ondanks helikoptervluchten, slimme afleidingsmanoeuvres en uitgekiende strategieën waren de speurders hen net te slim af in ‘Celebrity Klopjacht’. Voor de twee was het hun tv-debuut als koppel. En dat bleek best confronterend, vertellen ze aan

Lees meer »

Omloop van het Hoogserlei gaat opnieuw niet door centrum Tielt: “Twee keer de ringbaan kruisen, is niet langer te doen”

Net als vorig jaar mijdt Omloop van het Hoogserlei het centrum van Tielt. De streep ligt donderdag 3 oktober langs de Hondstraat, in de buurt van het sportcentrum Watewy. De prijzenpot blijft met circa 3.000 euro flink gespekt.
The post Omloop van het Hoogserlei gaat opnieuw niet door centrum Tielt: “Twee keer de ringbaan kruisen, is niet langer te

Lees meer »

Sergio Quisquater beschuldigt VTM van contractbreuk: “Dat bewuste fragment mocht maar één keer uitgezonden worden”

Tegen de wil van Sergio Quisquater (59) in, duikt er nog regelmatig een persoonlijk fragment uit een oud VTM-programma op bij de zender. “Ze hebben daar het recht niet voor, dat staat contractueel vast”, legt hij uit. Het gaat om zijn deelname aan het programma ‘Wondere Wereld’ uit 1999, gepresenteerd door Ingeborg Sergeant. “Haar man en manager, Roland Keyaert, overtuigde

Lees meer »

Warme William-wandeling leert kinderen praten over moeilijke gevoelens

Het Sociaal Huis van Diksmuide lanceert de Warme William-wandeling, een initiatief om het mentaal welzijn van kinderen bespreekbaar te maken. Dat gebeurt tijdens de tiendaagse van de Geestelijke Gezondheid, van 1 tot 10 oktober. Organisaties zetten dan werk rond mentaal welzijn extra in de schijnwerpers.
The post Warme William-wandeling leert kinderen praten over moeilijke gevoelens appeared first on KW.be.

Lees meer »

Klara-presentatrice Katelijne Boon wint eerste Grote Prijs Martine Tanghe: “Als ze spreekt, hangt er zuiderse zon in de radio”

Klara-presentatrice Katelijne Boon (59) heeft de allereerste Grote Prijs Martine Tanghe, de VRT-taalprijs voor “creatief en uitmuntend taalgebruik”, gewonnen. Radio 1-stem Sofie Lemaire (40) legt beslag op de publieksprijs. Het is de eerste keer dat de prijs wordt opgedragen aan nieuwsanker Martine Tanghe, die vorig jaar overleed aan de gevolgen van kanker. Tanghe, een icoon van de openbare omroep, werd

Lees meer »

Woordenstrijd in mailbox houdt aan: “Zeg dat Hezbollah terroristisch is” versus “zeg dat Israël een terreurstaat is” 

Woorden als ‘radicaal’, ‘extremistisch’ en ‘terroristisch’ blijven voor beroering zorgen in onze mailbox, zeker als het over het conflict in het Midden-Oosten gaat. We kregen bij het nieuwsombudsteam sinds 7 oktober vorig jaar 1.200 mails binnen over dit conflict. Daarbij spelen klachten over taalgebruik een belangrijke rol. Ook de laatste maand is er een woordenstrijd aan de gang in onze

Lees meer »

Districtsburgemeester Berendrecht-Zandvliet-Lillo sluit coalitie met Vlaams Belang niet uit, De Wever reageert: “Praten met Vlaams Belang mag, besturen niet”

Carl Geeraerts (N-VA), districtsburgemeester van Berendrecht-Zandvliet-Lillo, sluit een coalitie met Vlaams Belang niet uit. Dat zei hij in een debat op VTM. Partijvoorzitter Bart De Wever reageert: "Geen enkele lokale afdeling wilde samen besturen met extremisten. We hebben klare afspraken gemaakt, en iedereen zal zich daar aan houden."

Lees meer »

Koppel hoort iets onder de vloer en ziet op beveiligingscamera hoe grote beer zich vanonder hun huis wurmt

Mark Chou en Mark Lanza dachten vorige week even dat de horrorfilm die ze aan het bekijken waren, werkelijkheid was geworden toen ze iets hoorden bewegen onder de vloer van hun woning. Het Amerikaanse koppel sloop naar buiten, maar vluchtte weer naar binnen toen ze gekrab en gekraak hoorden onder hun huis. Op de beveiligingscamera zagen de oorzaak van het

Lees meer »