Nu al 2 miljard euro extra begrotingstekort in 2024: wat is er aan de hand?

Een domper voor de federale begrotingsonderhandelingen: het tekort loopt verder op in 2024, tot wel 18,57 miljard euro – 2 miljard méér dan de schatting van juli. “Om ons tekort in te dijken, zijn bijkomende inspanningen nodig”, reageert staatssecretaris voor Begroting Alexia Bertrand (Open Vld). Wat stelt men voor? En van waar komt dat grotere gat plots?

Meer krantenkoppen in België

“Hij zal herinnerd worden als sekssymbool en familieman”: acteur en zanger Kris Kristofferson (88) overleden

De Amerikaanse songwriter, zanger en acteur Kris Kristofferson, vooral bekend van zijn nummers ‘Me and Bobby McGee en ‘Help Me Make It Through the Night’, is zaterdag op het Hawaïaanse eiland Maui, waar hij woonde, overleden. Dat heeft zijn familie aan de Amerikaanse media laten weten. Hij speelde ook naast Barbara Streisand de hoofdrol in de blockbuster ‘A Star Is

Lees meer »

Uitslaande brand in residentie White Princess in Koksijde: “Getroffen appartement tijdelijk onbewoonbaar”

Zondagmorgen om 3 uur woedde er brand in een appartement op de eerste verdieping van residentie White Princess langs de Koninklijke Baan in Koksijde. Volgens de eerste berichten van de brandweer ging het om een uitslaande brand. Er woont een zeventiental mensen in het gebouw, er was ook sprake van evacuatie van enkele bewoners.
The post Uitslaande brand in

Lees meer »

Met Hilde Crevits en Melissa Depraetere heeft West-Vlaanderen twee ministers in de Vlaamse regering

Het regeerakkoord voor de nieuwe Vlaamse regering – gevormd door N-VA, Vooruit en CD&V – is afgeklopt en de postjes zijn verdeeld. Hilde Crevits wordt opnieuw viceminister-president en krijgt de bevoegdheden Binnenlands Bestuur, Inburgering en Integratie en Samenleving. Nieuw gezicht Melissa Depraetere wordt eveneens viceminister-president en zal zich buigen over Jeugd, Klimaat, Energie, Toerisme en Wonen.
The post Met

Lees meer »

Vijftienjarige vermoedelijke islamist opgepakt in Duitsland

Een 15-jarige vermoedelijke islamist uit de Duitse stad Wuppertal is vorige maand opgepakt: hij wordt ervan verdacht plannen gemaakt te hebben om een aanslag te plegen. Dat melden aanklagers in het naburige Düsseldorf donderdag. De jongeman wordt vastgehouden sinds 20 september. Het onderzoek loopt voort.

Lees meer »

KIJK. Pasgetrouwd koppel moet openingsdans noodgedwongen in schuilkelder verderzetten door raketaanvallen vanuit Iran

Een pasgetrouwd koppel danst samen in een kleine ondergrondse schuilkelder in Jeruzalem. Hun vrienden en familie staan rond hen en filmen het intieme moment. Het koppel en hun gasten moesten hun dansfeest noodgedwongen verplaatsen naar de kelder. Iran vuurde dinsdagavond zo’n 200 raketten af op Israël, boven Jeruzalem waren explosies te horen. De beelden worden massaal gedeeld op X.

Lees meer »

Oekraïne: “Russische troepen schieten 16 krijgsgevangenen dood”

De Oekraïense stad Cherson is het doelwit geworden van een Russische artillerieaanval. Daarbij zijn zes burgers omgekomen en ook zes gewonden gevallen. België heeft sinds het begin van de Russische invasie van Oekraïne al zowat 3.100 Oekraïense militairen opgeleid. Volg alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne in deze liveblog.

Lees meer »

Bijna één op drie arbeiders heeft risico op burn-out

Bijna een op de drie Belgische arbeiders (32,9 procent) bevindt zich in de risicozone van een burn-out. Bij de Belgische bedienden is dat een op de vier (25,5 procent). Dat blijkt uit een analyse van hr-bedrijf Securex en professor arbeidspsychologie Hans De Witte (KULeuven). Het zijn vooral dertigers en jonge vijftigers die een groter risico lopen.

Lees meer »

KIJK. Van Bart en Béa, Gert en Ellen tot Dany Verstraeten die zichzelf speelt: dit zijn de eerste beelden van ‘Sterregem’

Goed nieuws voor de fans van ‘Tegen de sterren op’. VTM komt met een opvolger van het populaire programma met opnieuw persiflages van BV’s. Die wonen allemaal samen in het fictieve dorp ‘Sterregem’. Het is dé plek waar ze ongestoord en ongegeneerd zichzelf kunnen zijn. Ingeborg is er zenner dan zen, Bockie gulziger dan ooit, Camille nóg rozer en Dany

Lees meer »