Godelieve Hoste (102) is oudste inwoner van Deerlijk: “Mijn geheim? Veel werken en spaarzaam zijn”

Op 20 september werd Godelieve Hoste 102 jaar. Daags nadien kreeg ze in haar kamer van het woonzorgcentrum burgemeester Claude Croes op bezoek. “Ik ben hier bij de oudste inwoner van onze gemeente”, zei Croes bij zijn hartelijke begroeting.

Godelieve woont op de derde verdieping. Haar ouderlijke thuis was op de Heirweg in Anzegem. Ze groeide op in een gezin van negen en liep naar de lagere school in Vichte en herinnert zich de kloosterlingen Thérèse en Monique als twee van haar leerkrachten.

Het gezin Hoste verhuisde van de Heirweg naar Sint-Lodewijk. In 1945 trouwde Godelieve met Albert Bruggeman en het koppel ging op de Statiewijk in Deerlijk wonen. Daarna verhuisde men naar de Pontstraat (bij het pleintje Den Dries) en later naar het Leon Defraeyeplein. Acht jaar geleden verhuisde Godelieve naar het WZC.

‘Madame Tupperware’

De oudste Deerlijkenaar was een ijverige bij. “Ik was tien jaar verkoopster van de potten ‘Tupperware’. De mensen noemden mij haar ‘madame Tupperware’. Ik heb dit altijd graag gedaan en veel potten verkocht.”

Als we vragen naar haar sociaal leven dan is de opsomming lang. “Ik was enkele jaren voorzitster van Ziekenzorg, bestuurslid van de KAV. Als ambulancierster bij het Rode Kruis. was ik af en toe van dienst tijdens de wielerkoersen in onze gemeente.”

In haar jeugd was ze lid van de kajotsters. “Het was de tijd van Kardinaal Cardijn en ik heb hem eenmaal ontmoet tijdens een vergadering in Tielt.”

Geen zittend gat

Vertellen over haar jonge jaren en over de grote veranderingen in de maatschappij ligt haar. Twee jaar geleden, op haar 100ste, zei ze: “Ik kende de tijd dat bakstenen op de stoof lagen om dan ’s avonds in bed onze voeten te verwarmen. Ik kookte graag en bakte veel. Stilzitten was niet aan mij besteed want ik had zes kinderen.”

Haar man Albert verzamelde sigaren en postzegels. “Hij had honderden sigaren en ook sigarenbandjes. De langste sigaar was bijna een halve meter.”

Haar geheim om zo oud te worden? “Veel werken en spaarzaam zijn.”

In het WZC krijgt ze elke dag bezoek. Op haar 102 lentes ontving ze veel verjaardagskaarten, geschenken en van de gemeente bloemen en een korf vol lekkers.

The post Godelieve Hoste (102) is oudste inwoner van Deerlijk: “Mijn geheim? Veel werken en spaarzaam zijn” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Vermoedelijke daders van dodelijke home-invasion in Halle opgepakt

De vermoedelijke daders van de home-invasion in Halle op 19 april 2024 zijn opgepakt. Het gaat om 3 mannen uit de omgeving van Brussel. Er volgden verschillende huiszoekingen, onder andere op de woonplaatsen van de gearresteerde mannen. Bij de home-invasion werd een van de bewoners neergeschoten, hij overleed enkele dagen later.

Lees meer »

Coldplay treft eindelijk een schikking met voormalige manager: band moet miljoenen betalen

Coldplay en hun voormalige manager, Dave Holmes, hebben eindelijk een schikking getroffen. Al in 2023 spande Holmes een rechtszaak aan tegen de muziekband en eiste hij tien miljoen dollar (9,2 miljoen euro) als schadevergoeding voor onbetaalde commissies. Holmes en de muziekband zijn intussen dus tot een overeenkomst gekomen en hij zal effectief miljoenen van Chris Martin en Co ontvangen.

Lees meer »

Stinkend rijke Tom en Bill Kaulitz kampen na Tokio Hotel met trauma’s: “Soms denk ik dat ik als baby uit een UFO viel”

Ze zijn terug van – in principe – nooit weggeweest, maar hier in Vlaanderen zijn ze lange tijd van de radar verdwenen. Bill en Tom Kaulitz (34), bekend van de emo-rockband Tokio Hotel, pakken uit met een eigen docu op Netflix. In ‘Kaulitz & Kaultiz’ zijn ze heel wat eerlijker dan destijds in de tienerblaadjes: “Ja, Bill valt op mannen,

Lees meer »

De Panne zet samen met enkele partners de schouder onder nieuw project ‘Dementievriendelijk De Panne’

Het lokaal bestuur De Panne gaat samen met het woonzorgcentrum Sint-Bernardus, het Expertisecentrum Dementie en de Alzheimer Liga in zee om met het nieuwe project ‘Dementievriendelijk De Panne’ inwoners met dementie te ondersteunen.
The post De Panne zet samen met enkele partners de schouder onder nieuw project ‘Dementievriendelijk De Panne’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

Brugse tennis- en padelclub KG Witte Beer met nieuwe voorzitter de zomer in

KG Witte Beer Tennis & Padel zet verder in op de jeugd. Men heeft enkele actieve bestuursleden die elk hun eigen taak doen. Met Franky Baert heeft de club een nieuwe (waarnemend) voorzitter. “We willen geen kweekvijver zijn van toptalenten, maar iedereen met tennis laten kennismaken.”
The post Brugse tennis- en padelclub KG Witte Beer met nieuwe voorzitter de

Lees meer »

Staat ziet inkomsten van niet-opgeëiste erfenissen met de helft dalen, en daar zit Axel Daeseleire voor iets tussen

De overheid heeft vorig jaar ‘maar’ 8,9 miljoen euro geërfd van overledenen van wie geen wettelijke erfgenamen werden gevonden of omdat die de nalatenschap hadden verworpen. Dat is ongeveer de helft minder dan het jaar voordien. Notaris Bart Van Opstal ziet meerdere redenen voor die terugval. Het tv-programma ‘Erfgenaam gezocht’ met Axel Daeseleire speelt onrechtstreeks ook een rol.

Lees meer »

Acteur Guillaume Devos werd tien jaar lang gestalkt. Voor het eerst praat hij: “Die vrouw heeft tien jaar van mijn leven afgepakt”

“Overal waar ik kwam, keek ik over m’n schouder. Ze stuurde me kleren, schreef me zeven brieven per dag en thuis durfde ik niet eens het licht aansteken want dan wist ze dat ik er was.” Tien jaar lang werd acteur Guillaume Devos (42) gestalkt door een vrouw. Voor het eerst vertelt hij daarover. “Elke seconde was ik bang dat

Lees meer »

Studente uit Merksplas geëvacueerd uit Grieks hotel vanwege bosbrand en brengt nacht door op voetbalveld: “Het was vechten voor een deken”

In Griekenland woedden er de voorbije dagen al heel wat bosbranden. De Griekse premier waarschuwde zondag al voor een “gevaarlijke” zomer in zijn land. En zo blijkt: intussen zijn al heel wat mensen moeten evacueren vanwege bosbranden. Ook de 19-jarige studente Elise Michielsen uit Merksplas moest maandagavond, samen met heel wat andere toeristen, uit haar hotel op het Griekse eiland

Lees meer »

Belgische verdachten in verdwijning Vlaams koppel op Tenerife verzetten zich niet langer tegen uitlevering aan Spanje

Michael A. (44) en zijn zoon Lucas A. (23), de twee Belgische verdachten van de verdwijning van Marc Olbrechts en de verdwijning en de dood van Laura Trappeniers op Tenerife, verschijnen donderdag voor de raadkamer in Brussel. Die moet zich buigen over hun uitlevering aan Spanje. Volgens hun advocaat zullen de twee zich daar niet langer verzetten.

Lees meer »