Zuster Lucia (101), de laatste Grauwzuster van het klooster in Wervik, is overleden

In het klooster van de Grauwzusters Franciscanessen in Roeselare is zuster Lucia (101) overleden. Ze werd als Gabrielle Desmet geboren in Wervik en legde haar kloostergeloften af op 21 augustus 1945.

Volgens Claude Vandewoestyne van de Stedelijke Oudheidkundige Commissie Wervik-Geluwe was ze de laatste Grauwzuster van het klooster destijds in de Grauwe Zusterstraat in Wervik.

Zuster Lucia werd geboren op 22 februari 1912. Ze was het derde kind in een gezin van vier. Haar vader was zelfstandig schoenmaker, haar moeder deed het huishouden. In 1944 deed zuster Lucia haar intrede bij de Grauwzusters in Wervik. Ze studeerde voor regentes Nederlands, Frans en godsdienst in Brugge en gaf daarna les in Wervik. In 1954, toen het Werviks klooster door monseigneur De Smet verenigd werd met het klooster uit Roeselare, werd zuster Lucia overgeplaatst naar daar. Ze werd er benoemd in Barnum, toen nog het Bisschoppelijk Lyceum, waar ze allerlei taken op zich nam: lerares, studiemeesteres en bibliothecaris. In 1982 ging zuster Lucia met pensioen

De uitvaart vindt komende zaterdag om 10.30 uur plaats in de kerk van het klosster van de Grauwzusters Franciscanessen in de Nonnenstraat in Roeselare. (EDB)

The post Zuster Lucia (101), de laatste Grauwzuster van het klooster in Wervik, is overleden is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Brugse Darts Federatie lauwert kampioenen en kijkt uit naar Darts Masters: Tornooi met profs en amateurs

De Brugse Darts Federatie zette een punt achter het voorbije seizoen en dat ging traditiegetrouw gepaard met de kampioenenviering. Men week hiervoor uit naar Oostcampus in Oostkamp. Komend weekend wordt in Assebroek de tweede editie van de Belgium Darts Masters georganiseerd.
The post Brugse Darts Federatie lauwert kampioenen en kijkt uit naar Darts Masters: Tornooi met profs en amateurs

Lees meer »

Moeder getuigt na agressief gedrag van Waalse leerkrachten tijdens “helse” schoolreis: “Mijn dochter was voortdurend bang om iets verkeerds te doen”

De leerlingen van een lagere school in Wallonië, die niet bij naam wordt genoemd, zouden zowel fysiek als mentaal mishandeld zijn geweest door twee leerkrachten tijdens een vijfdaagse schoolreis. Het duo zou agressief gedrag hebben vertoond. Een moeder van één van de kindjes getuigt over de helse uitstap bij RTL. “Mijn dochter was voortdurend bang om iets verkeerds te doen”,

Lees meer »

Maud D’Heedene aan de start van het PK meerkamp

Maud D’Heedene doet dit weekend mee aan het PK meerkamp in Ieper. De tweedejaarsminiem van AC Hoppeland kende een sterke aanloop met mooie prestaties tijdens de Nacht van de Atletiek en de kermismeeting in eigen club.
The post Maud D’Heedene aan de start van het PK meerkamp appeared first on KW.be.

Lees meer »

Biden in eerste tv-interview sinds rampzalig verlopen debat: “Ik was uitgeput en voelde me echt niet goed”

De Amerikaanse president Joe Biden heeft in zijn eerste televisie-interview na zijn zwakke optreden tijdens het debat met Donald Trump op 27 juni aangegeven dat hij ziek was tijdens dat debat. “Ik voelde me verschrikkelijk”, zei Biden in gesprek met zender ‘ABC’. Hij noemde het “een slechte episode” en suggereerde daarmee dat het een eenmalig incident zou zijn geweest.

Lees meer »

“Wat is er met zijn gezicht gebeurd?” Internet raakt niet uitgepraat over ‘nieuwe look’ Zac Efron

Wat is er gebeurd met Zac Efron? Dat is wat de kijkers van z’n nieuwste film ‘A Family Affair’ op Netflix zich afvragen. De hartenbreker uit ‘High School Musical’ onderging een serieuze metamorfose: z’n wangen lijken opgeblazen, zijn lippen zien er voller uit en er is aan zijn kaaklijn gesleuteld. Ging Zac langs bij de plastisch chirurg of heeft hij

Lees meer »

Ouders basisschool De Talententuin lanceren petitie om geliefde interim-directeur aan boord te houden: “Hij bracht terug warmte in de school”

Het einde van het schooljaar verliep in Prizma-basisschool De Talententuin in Lendelede niet zo rustig. Er is onder een deel van het personeel en bij heel wat ouders onmin ontstaan omdat interimdirecteur Maarten Vansteenkiste die job na dit schooljaar niet definitief mag uitoefenen. Die laatste hebben een petitie gelanceerd.
The post Ouders basisschool De Talententuin lanceren petitie om geliefde

Lees meer »