Een bloemetje voor Katrien die het leven door een roze bril ziet

“Voor mij verdient Katrien Monteyne uit Lissewege een bloemetje”, mailt Kim Van Hoydonck naar KW. “Voor de sterke vrouw die ze is, voor de tegenslagen die ze kende. Maar telkens opnieuw bleef ze klaarstaan voor iedereen en zeker ook voor mij.”

“Ik probeer dat inderdaad wel, om altijd klaar te staan”, mijmert Katrien (40) als we haar de mail laten lezen. “Dat is heel lief van mijn goeie vriendin Kim… Ja, ik heb inderdaad een heftige periode achter de rug. Er is altijd wel iets. Mijn mama is gestorven op mijn achttiende. Mijn papa is heengegaan toen ik zwanger was van onze tweeling. Mijn grootouders zijn vorig jaar overleden, net als mijn neef die als een broer was voor mij. Het blijft me precies achtervolgen. Je zou bijna bang zijn om iemand graag te zien…”

“Ik ben echt mega-positief. Je leeft maar één keer”

Het geheim van Katrien om al deze verliezen te verwerken? “Ik sta echt mega-positief in het leven”, vertelt de mama van Nikki (15) en de tweeling Pippa en Lexie (5) en plusmama van Ileano (10). Als ambtenaar bij Toerisme Blankenberge sluipt er ook geen seconde verveling in haar job. En dan is er nog haar engagement in het oudercomité van de plaatselijke basisschool. “Organisatie is key. Maar we hebben veel te danken aan mijn schoonmoeder hoor. Thank God voor haar! We zijn een goed team”, lacht ze. “Ik heb die drukte wel nodig. Ik moedig de kinderen ook aan om actief bezig te zijn. Voetbal, zwemlessen, judo… Ik heb er geen probleem mee om taxi te spelen.”

En als er al eens een vrij moment is, vind je Katrien samen met haar man Anthony Hillewaert (36) sinds kort ook terug op de mountainbike. “Pittig maar leuk. Ik push mezelf graag. De kinderen zijn nu al wat ouder, ik kan dus al eens twee uur verdwijnen”, knipoogt de veertiger met de eeuwige lach. (mlt)

Ken je ook iemand die een bloemetje verdient? Laat het ons weten via mail op [email protected].

The post Een bloemetje voor Katrien die het leven door een roze bril ziet is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Dit zijn de eerste genomineerden voor Zomerhit 2024

De eerste genomineerden voor Zomerhit 2024 zijn bekend. Niels Destadsbader, Kim Debrie, Zita Wauters én de burgemeester van Blankenberge onthulden op Radio2 wie deze zomer de strijd aangaat voor de felbegeerde trofee. Van nieuwkomer Leez tot Laura Tesoro en Belle Perez: wij zetten de eerste kandidaten op een rij.

Lees meer »

Noor Ceulemans gooit hoge ogen

Tennisster Noor Ceulemans uit Zandvoorde is jong en ambitieus. Na de zomervakantie begint ze aan haar tweede jaar in de topsportschool in Wilrijk. Eerst wachten haar nog enkele belangrijke tornooien in zowel binnen- als buitenland.
The post Noor Ceulemans gooit hoge ogen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Medewerkers ION vernielen JH Reflex na personeelsdrink: “Respectloos en ronduit hartverscheurend”

Donderdag 4 juli organiseerde projectontwikkelaar ION een drink voor zijn personeel in Jeugdhuis Reflex, die binnenkort moet plaatsmaken voor hun nieuwbouwproject. Vandaag werden de vrijwilligers geconfronteerd met een hartverscheurend tafereel. “De Reflex is vernield. Waar is het respect? In plaats daarvan vonden we een gevoelloze rouwbrief om ons jeugdhuis ten grave te brengen”, zegt bestuurslid Sarah Verelst.
The post

Lees meer »

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. NAVO koopt voor ruim 600 miljoen Stingers voor Oekraïne – Hoge VN-functionaris: aanval op ziekenhuis is oorlogsmisdaad

De NAVO schaft voor omgerekend nog eens ruim 600 miljoen euro draagbare luchtdoelraketten aan voor Oekraïne, zegt topman Jens Stoltenberg. De bekende Stingers van Amerikaanse makelij zijn hard nodig in Oekraïne om de onophoudelijke luchtaanvallen van Rusland te weerstaan. En aanvallen richten op ziekenhuizen in Oekraïne is een “oorlogsmisdaad”, heeft een hoge VN-functionaris dinsdag gezegd op de spoedzitting van de

Lees meer »

“Ik wist niet dat er een kogel in zat”: voormalige ‘schrik van Koekelare’ schiet ei zo na echtgenote dood in Torhout

Tijdens een discussie met zijn echtgenote greep Pittemnaar Dieter V. (36) naar een vuurwapen en loste een schot. De kogel belandde in de deur en V. hield het op een ‘ongeluk’. Later zette de dertiger, destijds gekend als de ‘schrik van Koekelare’, ook nog zijn eigen ontvoering in scène. Het leverde hem zijn 50ste veroordeling op.
The post “Ik

Lees meer »

Jeugdkamp geëvacueerd na valwind in Kapelle-op-den-Bos, ook enorme ravage aan woningen: “We hadden 25 tenten staan, er schieten er nog 9 van over”

In Kapelle-op-den-Bos heeft een valwind dinsdag rond 18 uur voor heel wat schade gezorgd. Zo belandde er een boom op het dak van een bibliotheek en liepen ook heel wat huizen schade op. Een jeugdkamp met tenten dat aan de gang was bij basisschool Het Kiezeltje in Kapelle-op-den-Bos moest geëvacueerd worden. “We gaan vanavond de kindjes naar huis laten gaan,

Lees meer »

“We vreesden dat Camille en co het ons moeilijk zouden maken”: Vlaamse artiesten horen kassa weer rinkelen

Vlaamse artiesten als Jo Vally (65) en Bart Kaëll (63) kunnen weer opgelucht ademhalen. Na een paar magere jaren, doen zij deze zomer eindelijk weer gouden zaken. Daar zit een opvallende nieuwe trend in showbizzland voor iets tussen. Al is daarmee niet alle ellende vergeten. “Op de bankrekening zijn fameuze kraters geslagen”, klinkt het in ‘Dag Allemaal’.

Lees meer »