Waarom steeds meer BSO-leerlingen voor hoger onderwijs kiezen, ondanks teleurstellende slaagkansen: “Bewijsdrang is grootste drijfveer”

Ruim een derde van de leerlingen uit het beroepssecundair onderwijs (BSO) schrijft zich na het zevende jaar in voor een studie aan het hoger onderwijs. Dat blijkt uit de meest recente cijfers van het Agentschap voor Hoger Onderwijs. De slaagkansen stellen teleur: amper 21% behaalt een bachelordiploma. Waarom wagen zoveel beroepsleerlingen zich dan toch aan deze haast onhaalbare klus?

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Deelneemster schoonheidswedstrijd onthult dat ze slachtoffer werd van huiselijk geweld. En dat dader in het publiek zit

Opmerkelijk moment tijdens de verkiezing van Miss Kansas in de Verenigde Staten. Toen kandidate Alexis Smith (25) gevraagd werd naar haar ambities mocht ze verkozen worden, antwoordde ze dat ze een einde wilde maken aan “ongezonde en gewelddadige relaties”. Daarop onthulde ze dat ze zelf het slachtoffer was van huiselijk geweld. En dat de dader in het publiek zat.

Lees meer »

Maak kennis met buikdansen in De Weij

Op dinsdag 30 juli staat een workshop Orïentaalse dans op het programma van vzw De Weij. De workshop wordt georganiseerd op de koers van de De Groenselpoorte, Pastoorstraat 15 in Reningelst.
The post Maak kennis met buikdansen in De Weij appeared first on KW.be.

Lees meer »

Opent Israël na aanval ‘diep in Libanon’ tweede front? Expert: “Er dreigt een totale oorlog die eigenlijk geen enkele betrokken partij wil”

Israël viel in de nacht van zaterdag op zondag ‘diep in Libanon’ doelwitten van Hezbollah aan nadat die militie zaterdag een raketaanval had gelanceerd op de door Israël bezette Golanhoogte. Daarbij vielen twaalf doden. Betekent dit dat de oorlog in Gaza uitbreidt tot een groter regionaal conflict? Is Israël bereid een tweede front te openen, en hoe groot is de

Lees meer »

Oorlog in Oekraïne zorgt voor enorme milieuschade: “Een derde van het Oekraïens grondgebied is aangetast”

De oorlog in Oekraïne verwoest niet alleen mensenlevens, maar ook de natuur. Dat schrijft het wetenschappelijke magazine EOS. Langs de frontlinie zijn hele regio’s omgevormd tot levenloze landschappen, zwaar vervuild door chemische stoffen van explosieven en militaire voertuigen. Industriële en energie-infrastructuur worden regelmatig aangevallen, wat ernstige milieurampen veroorzaakt.

Lees meer »

EXCLUSIEF. Zo wil De Wever werken meer doen lonen en minder uitgeven aan werkloosheidsuitkeringen (en pensioenen)

Naast het verhogen van de maaltijdcheques en het afschaffen van de ecocheques wil federaal formateur Bart De Wever (N-VA) nog meer sleutelen aan het inkomen van werkenden, werklozen en gepensioneerden. Het hogere doel: werken meer doen lonen, op het moment zelf én later. Hier leggen we exclusief uit hoe hij dat wil doen. Ook opmerkelijk formatienieuws: hij kijkt ook naar

Lees meer »

Catherine Willaert runt hoevewinkel en picknickdienst in Zwevegem: “Ideaal gelegen, midden in een wandelgebied”

De zomer is het ideale moment om een lekkere picknick te organiseren, maar op de oude hoeve van Catherine Willaert in Sint-Denijs kan je het hele jaar door picknicken. Ze ontwikkelde er speciaal een seizoenskrat voor, die gevuld is met lokale en seizoensgebonden lekkernijen. Regen? Geen probleem, dan kun je in het droge genieten.
The post Catherine Willaert runt

Lees meer »