Lara Taverine en Marieke De Maré zijn eerste Brugse stadsschrijvers

Bij de opening van het nieuwe culturele seizoen in Brugge werden voor het eerst twee ‘stadsschrijvers’ voorgesteld. Het zijn Lara Taveirne en Marieke De Maré die zich van deze taak zullen kwijten.

Lara Taveirne (40) werkte jarenlang als theaterregisseur, tot ze in 2014 resoluut koos voor haar grote liefde: de literatuur. Haar eerste roman ‘De kinderen van Calais’ leverde haar de Debuutprijs op en later gooide ze ook nog hoge ogen met onder meer ‘Hotel zonder sterren’ en ‘Pluto’. Daarnaast is Lara ook nog actief als leerkracht theater en docent schrijven.

Marieke De Maré begeleidt korte of lange theatertrajecten, maakt audioverhalen en coacht verhalenvertellers en schrijvers aan de Kunstacademie van Torhout. In 2020 verscheen haar debuutroman ‘BULT’.

De Avonden

De opdracht van de stadsschrijvers – een project dat werd mogelijkheid gemaakt door Stad Brugge en Avansa Regio Brugge – bestaat erin om kleine persoonlijke verhalen in Brugge te sprokkelen. Ze willen dat mensen op papier zetten en organiseren daarom ‘De Avonden’. Onder die noemer geven ze op bijzondere locaties in Brugge schrijfateliers waarbij ze mensen begeleiden bij het schrijven van hun verhaal. Daarbij kan de locatie op zich al een bron van inspiratie zijn. De eerste ‘Avond’ vindt plaats op donderdag 26 oktober om 19 uur in De Zwiermeulen, een sociale wasserette in de Sint-Pietersmolenwijk (Kannuni Logghestraat 8).

Deelname is gratis, maar vooraf inschrijven is wel noodzakelijk. Info: www.brugge.be/stadsschrijvers

The post Lara Taverine en Marieke De Maré zijn eerste Brugse stadsschrijvers is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

(Ex-schepenen) ontkennen hacking mail bestuurssecretaris: “Ze is met pek en veren het gemeentehuis uit gejaagd!”

“Ze willen hun naam gezuiverd zien!” Oud-schepen Kurt Beirens en schepen Marleen Schillewaert-Vercruyce van De Haan blijven ontkennen dat ze de e-mailaccount van toenmalig bestuurssecretaris Valerie Van den Broucke hebben gehacked.
The post (Ex-schepenen) ontkennen hacking mail bestuurssecretaris: “Ze is met pek en veren het gemeentehuis uit gejaagd!” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Droge fietsen dankzij nieuwe fietsstallingen

Op verschillende plaatsen in de gemeente werden overdekte fietsstallingen geplaatst. “ Wij vinden het belangrijk dat de fietsen van de mensen die het openbaar vervoer nemen, veilig opgeborgen staan”, vertelt schepen van Mobiliteit Tessa Vandewalle. “Ook bij regenweer is het interessant dat de fietsen onder dak staan, en zo niet nat worden. Nu zijn er
The post Droge fietsen

Lees meer »

Agenten VS veroordeeld om fatale arrestatie zwarte verdachte

Een federale jury in de stad Memphis in de Amerikaanse staat Tennessee heeft donderdag drie voormalige politieagenten veroordeeld voor hun rol bij de dood van de zwarte automobilist Tyre Nichols. De 29-jarige Nichols werd in op 7 januari 2023 bij zijn arrestatie na een verkeerscontrole geschopt en geslagen met een wapenstok door vijf agenten, waaronder het drietal. Nichols overleed drie

Lees meer »

Gent krijgt kano- en kajaksteiger vlak bij de Gras- en Korenlei

Gent heeft het ontwerp goedgekeurd voor de heraanleg van de Predikherenlei en de omliggende straten in het historische centrum. Er is een steiger voorzien voor kano’s en kajaks, op een steenworp van de Gras- en Korenlei. De kaaimuur, die nu instabiel is, krijgt een renovatie. De werken kunnen in 2025 starten en zouden anderhalf jaar duren.

Lees meer »