Ruzie maken met hem lijkt onmogelijk: Carlo Ancelotti, toptrainer die zich in de kleedkamer afzet tegen priesters

Carlo Ancelotti (64), een man met een carrière om U tegen te zeggen. Viermaal de Champions League gewonnen als trainer — niémand doet beter. Een man ook die dankbaar is voor elke nieuwe kans en het leven omarmt. Vijanden in het voetbal of daarbuiten? Weinig of geen. Hoe dat komt? Omdat hij het zo zag van zijn vader. “Je moet arm zijn geweest om de rijkdom in het leven te appreciëren.”

Meer krantenkoppen in België

Armoedevereniging Wieder verhuist na achttien jaar naar de Oostmeers in Brugge

Na 18 jaar van warmte, verbinding en gezamenlijke strijd tegen armoede, verlaat vzw Wieder noodgedwongen haar vertrouwde locatie aan Rozendal 3 in Brugge. “Het nieuwe onderkomen, gelegen aan Oostmeers 105, markeert niet alleen een fysieke verhuizing, maar ook het begin van een nieuw hoofdstuk in onze missie om structurele armoede aan te pakken”, zegt coördinator Pascale Cockhuyt.
The post

Lees meer »

Deel voetpad Brabanstraat Nieuwpoort afgesloten na onduidelijkheid met gevelplaten gebouw

De brandweer en stad Nieuwpoort kwamen donderdagmiddag ter plaatse naar een flatgebouw op de hoek van de Brabantstraat en de Franslaan in Nieuwpoort-Bad. Zware gevelplaten aan de zijkant van het gebouw zaten schijnbaar wat los. Voor de veiligheid werd het voetpad afgesloten.
The post Deel voetpad Brabanstraat Nieuwpoort afgesloten na onduidelijkheid met gevelplaten gebouw appeared first on KW.be.

Lees meer »

KSV Pittem A hoopt op rustig seizoen in tweede provinciale

KSV Pittem A kon na een sterke eindronde alsnog de promotie naar tweede provinciale bewerkstelligen. De promovendus kon de huidige kern bijeen houden en aanvullen met een zestal nieuwkomers. Zij krijgen Pieter Danneels als sportieve baas.
The post KSV Pittem A hoopt op rustig seizoen in tweede provinciale appeared first on KW.be.

Lees meer »

Welzijnsvereniging Blankenberge uit de startblokken: “Mooi verhaal, waarin onze inwoners centraal staan”

Met de ondertekening van de oprichtingsakte in het stadhuis schoot Welzijnsvereniging Blankenberge officieel uit de startblokken. “Een belangrijke mijlpaal in de realisatie van de nieuwe synergetische zorgsite in Blankenberge”, aldus burgemeester Björn Prasse (Open VLD).
The post Welzijnsvereniging Blankenberge uit de startblokken: “Mooi verhaal, waarin onze inwoners centraal staan” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dit zijn de populairste mannen- en vrouwennamen in jouw gemeente

Olivia en Noah waren ook vorig jaar de populairste voornamen in Vlaanderen. Dat blijkt uit cijfers van Statbel. Bij de meisjes staat Olivia al vijf jaar onafgebroken aan de leiding. Emma staat op twee, Louise op drie. Noah is sinds 2020 de populairste jongensnaam, gevolgd door Arthur en Liam. Bij de familienamen komen Peeters, Janssens en Maes het meest voor.

Lees meer »

Publicatie ‘Het geheugen als gebouw’ versterkt gelijknamige expo in Zwerfruimte Poortersloge in Brugge

Voor de groepstentoonstelling ‘Het geheugen als gebouw’ brengt Cultuurcentrum Brugge zes kunstenaars met Brugse roots samen in Exporuimte Poortersloge, tijdens Triënnale Brugge 2024 voor de gelegenheid omgedoopt tot Zwerfruimte Poortersloge. Bij de tentoonstelling hoort ook een boek met dezelfde titel.
The post Publicatie ‘Het geheugen als gebouw’ versterkt gelijknamige expo in Zwerfruimte Poortersloge in Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »