Bestuurder gewond na hevige botsing tegen boom op N37 ter hoogte van Ruiselede, man wel buiten levensgevaar

Een gedeelte van de N37, de verbindingsweg tussen Tielt en Aalter, bleef woensdagochtend lange tijd afgesloten nadat een man ter hoogte van Ruiselede met zijn Mercedes naast de weg geraakte en tegen een boom knalde.

Woensdagochtend gebeurde er omstreeks 10.30 uur een zwaar ongeval langs de N37 in Ruiselede. Een veertiger uit Ruiselede reed met zijn Mercedes in de richting van Aalter toen het plots helemaal verkeerd liep. “De man reed nochtans niet te snel, hooguit 65”, aldus getuigen.

Buiten levensgevaar

Toch week de Ruiseledenaar plots van zijn rijvak af en knalde hij tegen een boom links naast de weg. De hulpdiensten snelden onmiddellijk ter plaatse. De man zat gekneld in zijn voertuig. De brandweer werd ingeschakeld om hem te bevrijden. “De man reed met een tot lichte vracht omgebouwde Mercedes. Daardoor was het niet eenvoudig om hem uit het autowrak te halen”, aldus Eddy Decramer, brandweerofficier bij de brandweer van Ruiselede. De bestuurder geraakte bij het ongeval gewond en werd overgebracht naar het ziekenhuis. “Hij is buiten levensgevaar”, bevestigt de politie.

Verkeershinder

Door het ongeval ontstond er serieuze verkeershinder langs de N37. De verbindingsweg werd gedeeltelijk afgesloten. Het verkeer komende vanuit Tielt en Aalter werd omgeleid via zijstraten van de N37. De Mercedes liep bij het ongeval erg zware schade op en moest getakeld worden.

The post Bestuurder gewond na hevige botsing tegen boom op N37 ter hoogte van Ruiselede, man wel buiten levensgevaar is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Orbán ontmoet president Poetin in Moskou voor omstreden gesprek over oorlog in Oekraïne: “Vrede komt er niet zomaar, je moet ervoor werken” 

De Hongaarse premier Viktor Orbán heeft in Moskou met de Russische president Vladimir Poetin over de oorlog in Oekraïne gesproken. Orbán heeft het over een "vredesmissie", maar het bezoek stuit op heel wat kritiek bij Europese leiders. Zij benadrukken dat de Hongaarse premier niet kan spreken in naam van de Europese Unie, zelfs niet nu Hongarije voorzitter is van de

Lees meer »

Veurnse winkelstraten in fleurig zomers jasje

Stad Veurne en handelsvereniging Veurne Toe koer namen samen het initiatief om de Veurnse winkelstraten nog aantrekkelijker te maken met een kleurige, fleurige invulling.
The post Veurnse winkelstraten in fleurig zomers jasje appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hooggerechtshof VS geeft Trump deels gelijk: president gedeeltelijk immuun tegen vervolging Capitoolrellen, vonnis voor verkiezingen onwaarschijnlijk

Het Amerikaanse Hooggerechtshof in Washington DC heeft met 6 tegen 3 geoordeeld dat Donald Trump deels presidentiële immuniteit genoot tijdens de bestorming van het Capitool in 2021. Een vonnis over Trumps vermeende beïnvloeding van de verkiezingen in 2020 vóórdat de Amerikanen in november naar de stembus gaan, lijkt daardoor steeds minder waarschijnlijk.

Lees meer »

‘Zachtaardige’ Biden laat achter de schermen ander gelaat zien: “Medewerkers zijn doodsbang voor zijn woede-uitbarstingen”

Tijdens zijn televisiedebat tegen Donald Trump gaf de 81-jarige Joe Biden een bijzonder frêle indruk. Maar achter gesloten deuren laat de Amerikaanse president naar verluidt een heel ander gelaat zien dat in niets lijkt op de zachtaardige, timide man die op het podium verscheen. Biden zou woede-uitbarstingen hebben, waardoor medewerkers doodsbang voor hem zijn, zo onthulde een hooggeplaatste functionaris aan

Lees meer »

Triatleet Jasper Devos (18) plaatst zich voor EK in Turkije

Op de T3 kwalificatiewedstrijd in Willebroek is Avelgemnaar Jasper Devos (18) knap tweede algemeen, en eerste junior geworden. Wout Ghielens was amper amper seconden sneller. Daarmee is de toekomstige student bio-ingenieur rechtstreeks geplaatst voor het Europees kampioenschap in Turkije. “Dit is een resultaat dat mijn verwachtingen overstijgt”, glundert Jasper.
The post Triatleet Jasper Devos (18) plaatst zich voor EK

Lees meer »

Beleeftafel maakt toeristisch onthaal in Zonnebeke interactief

Sinds kort verwelkomt de gemeente Zonnebeke de toeristen in het toeristisch onthaal op een interactieve manier. Het nieuwe toeristisch onthaal situeert zich in het kasteeldomein. Vier zuilen en een kaarttafel duiden er de vier kernthema’s aan.
The post Beleeftafel maakt toeristisch onthaal in Zonnebeke interactief appeared first on KW.be.

Lees meer »

Mazoutvervuiling op voormalige bussenstelplaats van De Lijn in Assebroek

Twee zones van de voormalige bussenstelplaats van De Lijn in Assebroek moeten gesaneerd worden. Er is sprake van mazoutvervuiling. Gemeenteraadslid Raf Reuse (Groen) hoopt dat de Stad Brugge de kosten voor de sanering op De Lijn kan verhalen: “Want anders heeft het Brugs stadsbestuur een kapitale fout begaan bij de aankoop”.
The post Mazoutvervuiling op voormalige bussenstelplaats van De

Lees meer »

Voortaan toegangsprijs voor wandeling naar de top van de Japanse Mount Fuji

Venetië lijkt een trendsetter met de invoering van een toegangsticket voor toeristen. Wie de Mount Fuji in Japan wil beklimmen via het populaire wandelpad Yoshida Trail, zal daar voortaan 11,5 euro voor over moeten hebben. Bovendien mogen er maximaal 4.000 klimmers per dag de berg op. Dat meldt CNN. Met deze maatregelen wil Japan de overbevolking op het Japanse icoon

Lees meer »