De cijfers van Vermeeren tegen Barça en het oordeel van Xaví: “Hij zat niet goed in de match, maar is wel een heel goede voetballer”

Geen naam die meer over de tongen ging tijdens Barcelona-Antwerp dan die van Arthur Vermeeren (18). Hij maakte zijn debuut in de Champions League. Vermeeren staat op het verlanglijstje van heel wat topclubs, ook van Barcelona. Xavi kon hem dus voor het eerst live aan het werk zien. “Vermeeren is een goede voetballer, maar hij zat totaal niet in de wedstrijd.” Dat bewijzen ook zijn cijfers.

Meer krantenkoppen in België

Erdogan dreigt ermee Israël binnen te vallen: “Er is geen reden waarom we dit niet zouden kunnen doen”

De Turkse president Erdogan, een felle criticus van Israëls offensief in Gaza, heeft er zondag tijdens een partijbijeenkomst mee gedreigd dat zijn land Israël zou kunnen binnenvallen. Intussen heeft het Israëlische veiligheidskabinet regeringsleider Benjamin Netanyahu en minister van Defensie Yoav Gallant gemachtigd om te beslissen “over de wijze en het tijdstip” van vergelding tegen Hezbollah voor de twaalf doden die

Lees meer »

Mysterieuze weldoenster laat al haar huizen na aan huurders: “Dat er in deze tijd zulke lieve mensen bestaan, is hartverwarmend”

Bram Brekelmans kan zijn geluk niet op. De eigenares van zijn woning, die in februari op 87-jarige leeftijd overleed, heeft hem zijn huurwoning geschonken. Over twee weken bevestigt hij met een handtekening het legaat en mag hij zich eigenaar noemen van de twee-onder-eenkapwoning in het Limburgse Vaals. En hij is waarschijnlijk niet de enige in het dorp die een complete

Lees meer »

“Zorgeloze Spelen zijn onmogelijk, dat is wellicht het gevoel waar de daders op uit zijn”

Terwijl elke vierkante centimeter van Parijs in de gaten wordt gehouden door 45.000 politieagenten, 10.000 militairen, drones en scherpschutters, hebben criminelen andere locaties uitgekozen om in alle rust de start van de Olympische Spelen te dwarsbomen. Bovendien heeft niet alleen wie op weg is naar de Spelen pech. Maar ook families die hun vakantie wilden inzetten.

Lees meer »

Groep Ubuntu en ION bouwen tegen 2026 24 zorgunits in project ZUUD: “Kwalitatieve woningen voor mensen met een beperking”

De inclusieve netwerkonderneming Groep Ubuntu en projectontwikkelaar ION bouwen een nieuw project voor inclusief wonen aan de Vanhemmens Hoevestraat in Zwevegem. In totaal komen er 24 zorgunits die in 2026 zullen klaar zijn. “Wanneer iedereen zijn plekje kan vinden in een buurt, wordt die meteen een stuk socialer en levendiger”, zegt Kristof Vanfleteren, CEO van ION.
The post Groep

Lees meer »

Oeps… restauratie van engeltje in Spaanse kerk kon duidelijk beter

Gelovigen in het Spaanse Soria staan op hun achterste poten. Restaurateurs hebben een cherubijn, een soort van mythische engel, in hun kerk volledig mismeesterd en overschilderden de bleke muren bovendien met dofroze verf. Het bisdom geeft toe dat er kritiek is. “Maar niet iedereen stoort er zich aan”, klinkt het zalvend.

Lees meer »