Fifty-One Club Westkust nodigt uit voor ’51 MINUTEN MET’… Nico Paelinck, korpschef PZ Westkust

‘51 MINUTEN MET…’ is een initiatief van Fifty-One Club Westkust. De bedoeling is om 4 maal per jaar een boeiende spreker uit te nodigen die een ruim publiek kunnen aanspreken over diverse thema’s.

Op 21 september gaat de derde causerie ‘51 MINUTEN MET…’ door met als gast Nico Paelinck, korpschef Politiezone Westkust. Pierre De Schepper, voorzitter Fifty-One Club Westkust 2023: “Met de opbrengst van de avond worden een aantal projecten van sociale organisaties uit onze omgeving financieel ondersteund. Eerder kwamen al Els Vanneste van De Sleutel, en Dennis Meyers, graffitikunstenaar, aan bod.”

Koksijdenaar Nico Paelinck is al meer dan 40 jaar werkzaam bij de politie. Hij startte zijn carrière bij de politie Brussel waar hij alle rangen doorliep van interventie, oproer, recherche tot divisie-officier. Bij zijn terugkeer naar Koksijde richtte hij de lokale recherche op. Later werd hij korpschef van de gemeentepolitie Koksijde en sinds 2001 is hij korpschef van de politiezone Westkust (De Panne-Koksijde-Nieuwpoort). Deze activiteiten combineert hij sedert 1997 met een nationaal mandaat in de Vaste Commissie van de Lokale Politie. Dit orgaan vertegenwoordigt alle politiezones in België. Nico Paelinck is er ook al 8 jaar voorzitter. Hij is verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding van zijn korps en garandeert samen met zijn team de basispolitiezorg in De Panne, Koksijde en Nieuwpoort. Zijn expertise op het gebied van politiezaken en zijn uitstekende leiderschapsvaardigheden hebben niet alleen de Politiezone Westkust getransformeerd, maar dienen ook als inspiratiebron voor andere politieorganisaties in binnen- en buitenland.

“In zijn voordracht zal korpschef Paelinck ongetwijfeld een fascinerend inzicht bieden in de uitdagingen waarmee een politiezone wordt geconfronteerd en hoe deze effectief kunnen worden aangepakt”, aldus Pierre De Schepper. “Hij zal ook een inzicht bieden in de toekomst van het politielandschap. Als voorstander van voortdurende professionele ontwikkeling en innovatie, heeft de korpschef geïnvesteerd in moderne technologieën en strategieën om de politiewerking te verbeteren en het hoofd te bieden aan de uitdagingen van de 21ste eeuw.”

Afspraak: 21 september om 20 uur in De Normandie, Koninklijke Baan 1, 8670 Koksijde. Deelname kost 25 euro per persoon (na afloop is er tijd voor een praatje met een hapje en drankje). Info en inschrijven via www.51westkust.be.

The post Fifty-One Club Westkust nodigt uit voor ’51 MINUTEN MET’… Nico Paelinck, korpschef PZ Westkust is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Ultraloper Wannes Wylin vestigt wereldrecord buddylopen (maar moet daarna zelf in rolstoel geduwd worden om 24 uur te halen)

Ultraloper Wannes Wylin (48) uit Landegem, bij Deinze, heeft een nieuw wereldrecord buddylopen of rolstoelduwen op zak. Over 100 kilometer deed hij 12 uur en 2 minuten, een uur sneller dan het vorige wereldrecord. Voor de 2 andere wereldrecords die hij wou breken, moest hij passen. Hij was te uitgeput. Toch is hij niet teleurgesteld. "Ik ben superblij. Ik heb

Lees meer »

Burgemeester Bart De Wever en schepenen trakteren Antwerpenaren op eerste Zeeuwse mosselen: “Dit jaar zijn er minder door de vele regen”

Op de Grote Markt in Antwerpen werden voorbijgangers woensdagmiddag getrakteerd op Zeeuwse mosselen. Het was de aftrap van het seizoen van de Zeeuwse bodemcultuurmosselen. "Promotie is nodig", zegt mosselkweker Alex van Houte van Aqua-Triton Mossel. "Want er worden steeds minder mosselen gegeten en een groot deel van de percelen in de Oosterschelde zullen dit jaar minder mosselen opleveren door de

Lees meer »

Kind gestoken door Aziatische hoornaar in speelhuisje: Vlaams Bijeninstituut roept ouders op om extra voorzichtig te zijn

De Aziatische hoornaar zet haar opmars deze zomer weer verder. Het Vlaams Bijeninstituut waarschuwt voor steken van Aziatische hoornaars bij kinderen. Deze waarschuwing werd zondag in de Facebookgroep via een zogenaamd Safety Alert bekendgemaakt. “Bij de start van de zomervakantie werd het eerste kind in Vlaanderen gestoken. Het gebeurde in een speelhuisje waar een nest Aziatische hoornaars aanwezig was.”

Lees meer »

Griekenland maakt zesdaagse werkweek mogelijk in bepaalde sectoren

De nieuwe wet die het in bepaalde sectoren mogelijk maakt om zes dagen per week te werken, is sinds vandaag van kracht in Griekenland. Deze aanpassing verhoogt de maximale werkweek van 40 naar 48 uur voor werknemers binnen industriële bedrijven en de productiesector. De Griekse regering wil zo onder meer de arbeidstekorten aanpakken en zwartwerk tegengaan.

Lees meer »

Herdenking van dodelijke crash Britse WO II-bommenwerper in Kattevennen: “Belangrijk om hun opoffering nooit te vergeten”

De stad Genk heeft in de Kattevennen een herdenkingsmonument ingehuldigd voor de 3 Britse bemanningsleden van een vliegtuig dat crashte in de Kattevennen, tijdens de Tweede Wereldoorlog. Op 12 mei 1940 stortte de Britse bommenwerper van het type Bristol Blenheim neer in het bos. Het enige nog vliegende exemplaar vloog vandaag voor de gelegenheid over het vliegveld van Zwartberg. Het

Lees meer »

Gemiddelde studentenjob verdient 2.100 per jaar

Wie een studentenjob doet, verdient daar op jaarbasis gemiddeld 2.100 euro netto mee. Studentenjobs zijn populair: veertig procent van wie ervoor in aanmerking komt, doet het. Bij kotstudenten ligt dat cijfer zelfs nóg hoger. Daar is het bijna de helft. Dat blijkt uit onderzoek van MyFamily, de uitbetaler van kinderbijslag. “Maar de focus moet op studeren blijven”, klinkt het.

Lees meer »

Even gedaan met het mooie zomerweer: komende week wordt frisser en nat

Aanvankelijk regent het nog over het oosten, maar al snel wordt het overal overwegend droog met afwisselend opklaringen en wolken. In de loop van de namiddag verschijnen er vanaf de kust opnieuw meer wolken met buien die ’s avonds het centrum bereiken. De maxima schommelen van 17 graden op de Hoge Venen, 19 graden aan zee en tot 21 of

Lees meer »