“Elk weekend agressie van automobilisten tegen seingevers”: noodkreet van vrijwilligers in de koers

Seingevers bij wielerwedstrijden worden steeds vaker geconfronteerd met agressieve automobilisten die toch willen doorrijden. "Tijdens de GP Van Looy gebeurde het zelfs in de koers. Er moet iets veranderen. We vinden nu al amper vrijwilligers", zegt Peter Stockx die met zijn bedrijf Minasto elk weekend honderden seingevers inzet.

Meer krantenkoppen in België

Kleinzoon van gewezen burgemeester komt op bij Voor 8930: “Opa zou trots geweest zijn”

Bij Voor 8930 maken ze mondjesmaat de personen bekend die op de lijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen staan. Het kartel tussen Open VLD en Vooruit loste maandagavond drie nieuwelingen, waaronder Olivier Libbrecht. Opvallend: hij is de kleinzoon van oud-burgemeester Jean Libbrecht.
The post Kleinzoon van gewezen burgemeester komt op bij Voor 8930: “Opa zou trots geweest zijn” appeared first

Lees meer »

Lucien (49) verliest zijn trouwring net voor huwelijksverjaardag, maar metaaldetector brengt redding: “Ik had bijna een scheiding aan mijn been”

Een balletje trappen met zijn zoon en diens vrienden draaide voor Lucien Maxy bijna op een ernstige ruzie met zijn vrouw uit. De man verloor terwijl hij de bal wou stoppen, zijn trouwring. Met hulp van een metaaldetector werd het kleinood gelukkig teruggevonden. “Ik mocht er niet aan denken om straks mijn 18de huwelijksverjaardag te vieren zonder mijn trouwring.”

Lees meer »

Beruchte klimaatactivist slaat toe tijdens live-uitzending van EK-match tussen Nederland en Engeland

De beruchte klimaatactivist Wouter Mouton heeft weer toegeslagen. Tijdens de live-uitzending van Sporza over de EK-match Nederland – Engeland probeerde hij zich vast te lijmen aan de presentatietafel tijdens de voorbeschouwing van Imke Courtois en co. Volgens Mouton was het niet alleen een actie voor het klimaat, maar ook tegen de VRT. “De VRT stelt niet de juiste prioriteiten in

Lees meer »

Motorcrosser uit Wingene overlijdt na val op circuit van Komen-Waasten

Zaterdagnamiddag kwam een motorrijder zwaar ten val op het motorcrosscircuit van Komen-Waasten. De toegesnelde hulpdiensten probeerden het slachtoffer nog te reanimeren, maar hulp kon niet meer baten. De motorcrosser overleed ter plaatse.
The post Motorcrosser uit Wingene overlijdt na val op circuit van Komen-Waasten appeared first on KW.be.

Lees meer »

Evenepoel, Van Aert en Pogacar betreuren tijdverlies van gehavende Roglic: “Klassement hoort niet zo beslist te worden”

Voor de tweede dag op rij tegen de grond, dit keer wél met tijdverlies als gevolg. Primoz Roglic incasseerde een onverwachte en stevige dreun in de etappe naar Villeneuve-sur-Lot. De Sloveen verloor na een valpartij bijna tweeënhalve minuut. Het podium lijkt mission impossible. Oud-ploegmaat Wout van Aert en concurrent Remco Evenepoel staken Roglic wel een hart onder de riem.

Lees meer »

Wie volgt Pommelien Thijs op in Zomerhit 2024?

De twintig genomineerden van Zomerhit 2024 zijn bekend! Zonet vertelden Zita Wauters, Kim Debrie en Niels Destadsbader live op Radio2 op wie een hele zomer lang gestemd kan worden. Vanaf nu strijden de twintig artiesten om de felbegeerde trofee en jij bepaalt wie die mee naar huis mag nemen. Stemmen kan vanaf nu via VRT MAX. Op zaterdag 31 augustus

Lees meer »

“‘Het eiland’ was niet voor gevoelige zieltjes”: Dirk ‘Michel Drets’ Van Dijck blikt terug op ‘brutale sfeer’ op de set

Eigenlijk zou hij niet meespelen, maar toeval bezorgde Dirk Van Dijck (72) de bekendste rol van zijn leven. Op de set van ‘Het eiland’ was het niet altijd prettig, maar Van Dijck was wel wat anders gewend. Voor hij onsterfelijk werd als ambitieuze hielenlikker Michel Drets leefde de eigenzinnige acteur acht jaar in de meest primitieve omstandigheden in het Amazonewoud.

Lees meer »

Wie strandafval ruimt, maakt kans op duoticket voor Zandsculpturenfestival

In een unieke samenwerking bundelen afvalverwerkingsbedrijf Remondis, het Zandsculpturenfestival Middelkerke en milieubeweging Proper Strand Lopers hun krachten voor een propere omgeving. Elke dag kunnen strandgangers nu een duoticket winnen voor het Zandsculpturenfestival Middelkerke door simpelweg een emmer strandafval op te ruimen.
The post Wie strandafval ruimt, maakt kans op duoticket voor Zandsculpturenfestival appeared first on KW.be.

Lees meer »

Frédéric Depypere lijsttrekker van TEAM8710 in Wielsbeke

Het partijbestuur van TEAM8710 heeft gemeenteraadsvoorzitter Frédéric Depypere aangeduid als lijsttrekker voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. “Kan het eindelijk weer over de mensen gaan?”, klinkt het.
The post Frédéric Depypere lijsttrekker van TEAM8710 in Wielsbeke appeared first on KW.be.

Lees meer »