Lid (20) van opgerolde drugsbende zet handel voort tijdens elektronisch toezicht: “Hij gooide cocaïne uit raam tijdens huiszoeking”

Een 20-jarige man uit Kasterlee is voor de tweede keer in minder dan drie maanden veroordeeld voor drugshandel. De man maakte eerst deel uit van een Geelse drugsbende die op grote schaal cocaïne verkocht. Nadat die bende werd opgerold, zette hij doodleuk een drugshandeltje op vanuit zijn eigen woning. “Op een moment dat hij was aangehouden onder elektronisch toezicht.”

Meer krantenkoppen in België

Brugse twintiger crasht tijdens joyride met wagen van vrouw die hem onderdak gaf: twaalf maanden voorwaardelijke celstraf

Een 21-jarige Bruggeling heeft van de rechter twaalf maanden voorwaardelijke celstraf gekregen voor een resem diefstallen. Zelfs de vrouw die hem onderdak verschafte, ontzag J.D. niet.
The post Brugse twintiger crasht tijdens joyride met wagen van vrouw die hem onderdak gaf: twaalf maanden voorwaardelijke celstraf appeared first on KW.be.

Lees meer »

Marine Le Pen stelt bevoegdheid van president over het leger in vraag

Op drie dagen van de eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk, stelt Marine Le Pen van de extreemrechtse partij RN de bevoegdheid van de president over het leger in vraag. Volgens haar is de titel van “opperbevelhebber” louter een eretitel, maar is het uiteindelijk de premier die de touwtjes in handen houdt.

Lees meer »

Koffie, kranten en boeken

De Tieltse schrijfster Ann De Craemer geeft tweewekelijks een inkijk in haar leven.
The post Koffie, kranten en boeken appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vierde editie van Soirée Congé wordt nog groter: “Lounge en dansterrein worden uitgebreid”

Op vrijdag 12 juli vindt in Pittem de vierde editie van Soirée Congé plaats, op de vertrouwde locatie van DelmoFarm in de Meulebekestraat. Met een aantal nieuwigheden wil de organisatie nog meer mensen een spetterende avond bezorgen.
The post Vierde editie van Soirée Congé wordt nog groter: “Lounge en dansterrein worden uitgebreid” appeared first on KW.be.

Lees meer »

VBS De Waaier in Watou wint speelplaatsmeubel van gerecycleerd plastic

In basisschool De Waaier in Watou is vorige week woensdag de nieuwste aanwinst op de speelplaats ingehuldigd. De school is een van de winnaars van de scholenwedstrijd van Bebat en kreeg een picknicktafel die volledig uit oude plastic inzameltonnen is gemaakt. De opdracht was om zoveel en zo snel mogelijk lege batterijen te verzamelen, en dat hebben de leerlingen van

Lees meer »

Triatlete Jonie Vanhoutte voor het eerst op de lange afstand

Jonie Vanhoutte staat zondag in Roth voor haar vuurdoop in een triatlon op de lange afstand. “Ik heb mij laten vertellen dat dit na Hawaï de tweede mooiste wedstrijd is. Qua beleving of op de berg staan is vergelijkbaar met de Tour de France.”
The post Triatlete Jonie Vanhoutte voor het eerst op de lange afstand appeared first on

Lees meer »

Marktkramer die fruit van 600 euro verkoopt, reageert: “Prijzen staan mooi aangegeven. Meer kunnen we niet doen”

De marktkramer die door de bezoekers van de Kalseibraderij in De Klinge verweten wordt veel te duur fruit en koekjes te hebben verkocht, ontkent de aantijgingen. “We hebben topproducten, en die zijn niet goedkoop. Maar niemand was verplicht om bij ons te kopen”, klinkt het. Enkele klanten kregen naar eigen zeggen een rekening van meer dan 600 euro gepresenteerd voor

Lees meer »

Naar het pretpark met het gezin? Dat kost je minstens 178,30 euro, maar Plopsaland is iets goedkoper dan vorig jaar

Een dagje in een West-Vlaams pretpark kost je deze zomer net iets meer dan vorig jaar of toch in de meeste pretparken. Bellewaerde Park is het enige pretpark dat dit jaar hun ticketprijzen lichtjes verhoogde. Het eten in Plopsaland werd iets goedkoper. In Boudewijn Seapark daarentegen werd het menu een tikkeltje duurder.
The post Naar het pretpark met het

Lees meer »

“Ineos is een stelletje ongeregeld. Het presenteert voor deze zo al complexe Tour liefst vier kopmannen”

En plots zei Carlos Rodriguez in de perszaal dat hij mikt op eindwinst in de Tour de France. Een boutade is dat volgens onze analist Michel Wuyts niet. Grootspraak nog minder. “Het moet zijn dat hij in al zijn optimisme kansen ziet.” Maar er is natuurlijk meer. “Want er zijn onderliggende redenen voor Carlos’ uitspatting. Ineos is een stelletje ongeregeld.”

Lees meer »

Belgen verbruikten vorig jaar minste energie in bijna 30 jaar

Het energieverbruik in België lag vorig jaar op het laagste peil sinds 1995. De daling heeft te maken met de erfenis van de energiecrisis, de industriële activiteit die op een laag pitje staat en de mildere winters. Het merendeel van die verbruikte energie is nog altijd fossiel, maar het aandeel hernieuwbare energie stijgt licht.

Lees meer »

Een C-attest? Niet getreurd: Kamping Kitsch Club trakteert met gratis tickets

In zowat iedere school van Vlaanderen, staan ouders en kinderen aan te schuiven voor het meest stressvolle moment van het jaar: de rapporten. Lachende gezichten die worden afgewisseld met treurige blikken? Het zijn geen uitzonderingen. Meer dan voldoende redenen voor Kamping Kitsch Club om zich in het debat te mengen. “Een C-attest? Mail het maar door en je krijgt gratis

Lees meer »

Ze verloor zelf haar zoontje, nu zet Alexandra steunactie op voor getroffen gezin van Delano: “Niemand verdient het om een kind te verliezen”

Het nieuws van het overlijden van de kleine Delano (1) slaat in Oostende en ver daarbuiten in als een bom. Alexandra Bouckhuyt – haar zoontje Omélie stierf twee jaar geleden bij de onthaalmoeder in Eernegem – werd teruggekatapulteerd in de tijd. Meer nog: de mama van Delano is een vriendin van haar. Nu heeft ze samen met Emilie Vandenplassche –

Lees meer »