Vanaf nu kan je buiten tafelen bij Bistro Desanto: “Meer genieten van de lange zomers”

Sinds vorige week donderdag is Bistro Desanto in de Louis Verweestraat 1 opnieuw open na drie maanden verbouwingen. Het restaurant van Janique De Vlaminck (57) en Christophe Dejonghe (56) serveert nu ook haar traditioneel Franse gerechten op een nieuwe binnenkoer.

Christophe is geboren in de horeca. Datzelfde jaar, in 1967, starten zijn ouders sterrenrestaurant Carlton in Marke. “Ik heb altijd horeca gedaan. Van 1997 tot 2012 hadden we Bistro Desanto in Waregem. Janique kwam erbij in 2002. Toen dit prachtig herenhuis te koop stond, beslisten we terug te keren naar Kortrijk. Het was tijd voor iets nieuws.”

“Bistro Desanto werd te vaak geassocieerd met een winterrestaurant, daar wilden we vanaf”

Het restaurant nabij het President Rooseveltplein bouwde met haar maximum bezetting van twintig personen per shift een trouw cliënteel uit. Doorheen de jaren keerde steeds dezelfde bemerking terug. “De klanten misten een binnenterras. Voor de renovatie was dit een relatief donker restaurant. We hadden enkel twee ramen vooraan. Bistro Desanto werd te vaak geassocieerd met een winterrestaurant, daar wilden we vanaf. Zeker nu het mooie weer steeds langer duurt”, zegt Janique.

“Onze klanten kunnen eindelijk de chef in actie zien”

Op 1 juni start het koppel de werken. De bar en de keuken achteraan maken plaats voor een binnenkoer. De – nu halfopen – keuken werd, dankzij een kleine uitbreiding in het pand ernaast, geïnstalleerd linksachter, met als eyecatcher een nieuwe groene marmerlook bar. “Onze klanten kunnen eindelijk de chef in actie zien”, vertelt Janique. “Vooraan een terras plaatsen, leek ons geen aangename optie. Dan zou je echt op straat zitten, op kasseien.”

“Nu zijn er meer rustgevende kleuren en plaatsten we verschillenden hedendaagse kunstelementen”

Het terras oogt fris met een witte bakstenen wand en houten latjes aan de rechtergevel, maar ook binnen werden enkele zaken aangepast. “Het interieur was vroeger hoofdzakelijk zwartwit, nu zijn er meer rustgevende kleuren en plaatsten we verschillenden hedendaagse kunstelementen. We zijn beiden fan van kunst. Het beeld van de grote witte baby kreeg een prominentere plaats in de ruimte vooraan”, zegt Christophe. “We plaatsen ook overal nieuwe akoestische tapijten.”

De kaart met seizoengebonden en verse producten in traditionele bereidingen blijft ongewijzigd, maar zal in de zomer uitbreiden met enkele frisse gerechten. Bistro Desanto is open van 11.30 tot 14.30 uur en van 18.30 tot 21.30 uur. Gesloten op maandag, donderdagmiddag en zondag.

The post Vanaf nu kan je buiten tafelen bij Bistro Desanto: “Meer genieten van de lange zomers” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

“Nog op zoek naar een fietscompagnon”: Marc Van Ysacker fietst tijdens verbroederingsweekend naar het Duitse Staden

Ter gelegenheid van het verbroederingsweekend tussen het Duitse en het Vlaamse Staden, dat van 27 tot 29 juli plaatsvindt, fietst Marc Van Ysacker van Staden in België naar Staden in Duitsland en terug. Marc is evenwel nog op zoek naar een fietscompagnon.
The post “Nog op zoek naar een fietscompagnon”: Marc Van Ysacker fietst tijdens verbroederingsweekend naar het Duitse

Lees meer »

Zes donderdagen feest tijdens Congé In ‘t Park in Wevelgem

Gedurende zes donderdagen tijdens juli en augustus is het opnieuw feest in het Park. Vzw Rebel Rebel verzorgt de organisatie en programmatie van Congé in ’t Park, met bekende namen zoals Willy On Tour, ABBA4U en Isolde Lasoen. Met opkomend geweld Arend Delabie, Maria Iskariot en ISE en verder heel wat Wevelgems talent en dj’s die het Park zonder twijfel

Lees meer »

“Ik zag palmbomen en dacht: dit is Parijs niet”: Jem (30) stapt zonder het te beseffen op verkeerde vlucht en eindigt in Spanje

De Britse Jem Maybank (30) uit Leeds dacht dat ze eind vorige maand op een vlucht richting Parijs stapte, maar niets bleek minder waar te zijn. Door de ‘vakantierush’ vergiste ze zich van gate, waardoor ze even later richting het Spaanse Alicante vloog. “Ik had mijn ticket aan vier personeelsleden laten zien”, klinkt het. Ik vroeg waarom mijn stoeltje op

Lees meer »

Pop-upzomerbar van Landelijke Gilde en Ferm zet zomer goed in

Met veel enthousiasme slaan de Landelijke Gilde Wingene en Ferm Wingene binnenkort de handen in elkaar voor een nieuw initiatief: een pop-up-zomerbar. Op 5, 6 en 7 juli is iedereen van harte welkom om met spijs en drank te genieten van dit gezellige initiatief.
The post Pop-upzomerbar van Landelijke Gilde en Ferm zet zomer goed in appeared first on

Lees meer »

Einde van eenrichting in Sabbestraat/Sint-Jorisstraat in Beernem

Het gemeentebestuur schaft de proefopstelling met eenrichtingsverkeer in de M. Sabbestraat en Sint-Jorisstraat af na kritiek van buurtbewoners en oppositiepartijen. “Inwoners mogen niet massaal op de bon vliegen”, vindt raadslid Lode Vanneste (N-VA).
The post Einde van eenrichting in Sabbestraat/Sint-Jorisstraat in Beernem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Michèle George en Manon Claeys naar Paralympische Spelen

De Raad van Bestuur van het Belgian Paralympic Committee heeft de selectie van Michèle George uit Waregem en Manon Claeys uit Maldegem bevestigd voor een deelname aan de komende Paralympische Spelen in Parijs, van 28 augustus tot en met 8 september.
The post Michèle George en Manon Claeys naar Paralympische Spelen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Van zeepje in de badkamer tot een portier aan de deur: volgens deze criteria krijgen Vlaamse hotels hun sterren

Hotel La Réserve in Knokke behoort tot de weinige hotels in ons land met de allerhoogste classificatie: vijf sterren superior. Maar wat houdt dat precies in? En worden hotels in het buitenland net zo streng beoordeeld? Wij geven een overzicht van de specifieke voorwaarden per sterrenniveau. Professor Toerisme Jan van der Borg schat in wat deze sterren nog waard zijn.

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Vanavond is er de clash tussen Frankrijk en België. De kapitein spreekt.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Aantal nieuwe installaties bijna gehalveerd: zijn zonnepanelen nog wel een slimme investering? “Prijzen bereiken historisch dieptepunt”

In het eerste kwartaal van dit jaar werden in Vlaanderen bijna de helft minder zonnepanelen geïnstalleerd dan vorig jaar. Hoe komt dat? Zijn zonnepanelen nog interessant, nu de subsidies zijn weggevallen? Hoeveel kost een gemiddelde installatie tegenwoordig? Wat is de terugverdientijd? En hoe zal die de komende jaren evolueren?

Lees meer »

Heiligverklaring van ‘God’s influencer’ Carlo Acutis (15) goedgekeurd

Paus Franciscus heeft maandag, samen met het college van kardinalen de heiligverklaring van Carlo Acutis goedgekeurd. Acutis overleed in 2006 aan leukemie, maar verspreidde tijdens zijn leven het geloof via het internet en kreeg zo de bijnaam ‘God’s influencer’. Sinds zijn overlijden werden al twee wonderen aan hem toegeschreven. In 2025 zal hij naar alle waarschijnlijkheid de eerste millennial worden

Lees meer »

Artificiële intelligentie bepaalt wat u betaalt voor uw koopjes bij Zeb of Torfs. “Daardoor al kortingen tot -70 procent”

Grote modeketens gebruiken tegenwoordig artificiële intelligentie (AI) om te bepalen welke artikelen in deze soldenperiode met welke korting worden verkocht. Als consument doet u daar alvast uw voordeel mee, want onder meer ZEB en E5 pakken nu al uit met kortingen tot -70%. Betekent dit ook dat koopjesjagers in de ene winkel een betere deal kunnen scoren dan in de

Lees meer »