Na steenkool en lithium: wat zit er nog in onze ondergrond? “Maar één grondstof is echt waardevol”

In het warme water uit de Kempische ondergrond hebben onderzoekers lithium aangetroffen. De concentratie is te laag om op commercieel vlak rendabel te zijn, zeggen experts. Maar het stemt alleszins wel tot nadenken: wat zit er nog in onze ondergrond? “Veel, maar tegelijk ook niets dat het ontginnen waard is.”

Meer krantenkoppen in België

“VRT verliest eigenheid”: ex-presentator Dirk Tieleman (84) kijkt “met verschrikking” naar heisa bij openbare omroep

Bijna 20 jaar geleden nam hij afscheid van z’n geliefde VRT, maar Dirk Tieleman (84) heeft een gepeperde mening over de saga rond toxisch leiderschap, ontslagen bazen en open brieven bij de openbare omroep. Hoe gaat het verder nog met de ex-presentator van onder andere ‘Koppen’ en ‘Panorama’, die na zijn pensioen niet heeft stilgezeten? “Ik til nog elke ochtend

Lees meer »

Dries Vanhegen stelt ‘Ensor is zot’ voor in café De Zwaan: “Grove klodders, maar toch verfijnd”

Dries Vanhegen (57), die zijn jeugd doorbracht in de Mokker, stelde onlangs in café De Zwaan zijn nieuwste voorstelling ‘Ensor is zot’ voor. Het dorp waar de kiem voor zijn acteercarrière werd gelegd, blijft belangrijk voor hem.
The post Dries Vanhegen stelt ‘Ensor is zot’ voor in café De Zwaan: “Grove klodders, maar toch verfijnd” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ze kan niet zingen en heeft hits dankzij ‘money van pa’: ‘Sugardaddy’-zangeres Roxy Dekker gaat viraal met lied over haatreacties

De Nederlandse zangeres Roxy Dekker (19) – bekend van het nummer ‘Sugardaddy’ – heeft in korte tijd 1 miljoen views getrokken met een eerste voorproefje van haar nieuwe single. Daarop zingt de succesvolste Nederlandse artiest van dit moment over de complottheorie dat ze alleen hits scoort omdat ze een ‘industry plant’ is. Wat betekent dat en is Roxy het inderdaad?

Lees meer »

Plaatsverboden tegen veroorzakers van overlast in Oostende werpen hun vruchten af: “Samen zorgen we voor een veilige stad”

Afgelopen zomer diende tegen zeven verschillende personen een plaatsverbod te worden uitgevaardigd nadat ze herhaaldelijk voor overlast zorgden nabij de Drie Gapers en Venetiaanse Gaanderijen in Oostende.
The post Plaatsverboden tegen veroorzakers van overlast in Oostende werpen hun vruchten af: “Samen zorgen we voor een veilige stad” appeared first on KW.be.

Lees meer »

12 zwaar verwaarloosde miniatuurpaardjes in beslag genomen in Nijlen: “Hoeven zo vergroeid dat zelfs erop staan pijnlijk is”

In Nijlen zijn 12 miniatuurpaardjes in beslag genomen die ernstig verwaarloosd waren. Dat gebeurde in opdracht van de dienst Dierenwelzijn. De paardjes waren ondervoed, zaten vol ongedierte en hadden niet de nodige verzorging. Bij één van de paarden zijn de hoeven zo uitgegroeid dat erop lopen of staan pijnlijk is. De dieren zitten nu in het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum in

Lees meer »

Vlaming geeft zijn leven 7,3 op 10

In het eerste halfjaar van 2024 gaven Vlamingen hun leven een gemiddelde score van 7,3 op 10. De algemene levenstevredenheid is daarmee gelijk aan die van de laatste zes maanden van vorig jaar. Dat blijkt woensdag uit cijfers van Statistiek Vlaanderen op basis van een bevraging bij 6.000 Vlaamse 18-plussers.

Lees meer »

KIJK LIVE. Magnier steekt tweede etappezege op zak, kijk als HLN-abonnee LIVE naar de nabeschouwing van de vierde rit in de Tour of Britain

Na zijn dubbele olympische triomf in Parijs is Remco Evenepoel (24) aan het laatste deel van zijn seizoen begonnen. Zijn hoofddoel is het WK in Zürich, maar eerst rijdt Evenepoel mee in de Ronde van Groot-Brittannië (die eindigt op 8 september). Bij HLN zit u als abonnee op de eerste rij om de rittenkoers op deze pagina live te volgen,

Lees meer »