Korpschef over honderden flitsboetes tijdens Highlight Festival: “Helft hield zich wél aan snelheidsbeperking”

Kenneth Coigné, korpschef van politiezone Arro Ieper, geeft meer duiding bij de honderden flitsboetes in het weekend van Highlight Festival na de open brief van politieraadslid Maxim Vermeeren uit Zonnebeke.

“Vrijdag- en zaterdagavond werd gecontroleerd of de tijdelijke snelheidsbeperking werd nageleefd. Ongeveer de helft van de bestuurders reed te snel”, zegt Coigné.

Het gaat om ongeveer 700 bestuurders, die intussen een boete in de bus kregen: ongeveer 500 wagens op vrijdag en zo’n 200 voertuigen op zaterdag.

Evenwicht zoeken

“De zone 30 op de Meenseweg was een tijdelijke maatregel op basis van een politiereglement. De vermindering van snelheid was aangeduid: eerst naar 50 en daarna 30 kilometer per uur omwille van het festival en de parking die onder meer gescheiden was door de Meenseweg. Speciaal voor de zwakke weggebruikers en festivalgangers werd de tijdelijke zone 30 ingevoerd. Het is aan de politie om de opgelegde snelheid te doen naleven. We moeten een evenwicht zoeken tussen de veiligheid van voetgangers en bestuurders die de vooropgestelde snelheid moeten respecteren. Het is niet aangenaam om zo’n boete in de bus te krijgen, maar het is een afweging.”

Gewoonte

“Donderdagavond werd geflitst vanaf 18 uur, toen was het nog niet donker. En de borden stonden aangegeven op een correcte manier langs de zijkant van de rijbaan. Ik kan begrijpen dat de mensen uit gewoonte de normale snelheid reden. Als bestuurder kan men niet altijd alles zien. Ik wil wel benadrukken dat de helft van de gecontroleerde bestuurders zich wel aan de tijdelijke snelheidsbeperking hield.”

Evaluatie

“We maken zelf ook een evaluatie. Uiteindelijk hadden we heel wat vaststellingen op slechts een uur flitsen. Eventueel kunnen voor deze en andere evenementen bijkomend maatregelen voorzien worden, zoals extra signalisatie met digitale borden en voorafgaande sensibilisering en informatie via sociale media.”

Boete betwisten

Maxim Vermeeren, de man achter de open brief, laat alvast weten dat hij de boetes van zijn partner zal betwisten. (TP)

The post Korpschef over honderden flitsboetes tijdens Highlight Festival: “Helft hield zich wél aan snelheidsbeperking” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Evenepoel sluit magisch seizoen af met vier Italiaanse ‘oude dames’ en drie duels met Pogacar: “Als hij er eentje kan winnen, zou dat mooi zijn”

“Nog vier keer gas geven”. En dan houdt dubbel olympisch kampioen en wereldkampioen tijdrijden Remco Evenepoel (24) zijn waanzinnig knappe seizoen voor bekeken. Wat mogen we in déze fase nog van hem verwachten? Ploegleider Klaas Lodewyck is realistisch-optimistisch. “Oké, Pogacar wordt een factor. Maar op een superdag…”

Lees meer »

Bestuurder trekt spoor van vernieling: voertuig crasht met hoge snelheid tegen gevel, lantaarnpaal en verschillende voertuigen

Een bestuurder heeft zondagmorgen vroeg met zijn wagen een spoor van vernieling getrokken op de Westdijk in Kapelle-op-den-Bos. Hij ramde eerst een lantaarnpaal en de gevel van een woning, waarna hij frontaal op een geparkeerde wagen botste. Meerdere voertuigen raakten beschadigd, en de brandweer moest de bestuurder bevrijden uit zijn zwaar gehavende Volvo.

Lees meer »

Diependaele verdedigt bij VTM NIEUWS duurdere poetshulpen: “Elke Vlaming weet dat net zij betere ondersteuning verdienen”

Wie gebruik wil maken van een poetshulp zal voortaan iets dieper in de buidel moeten tasten. Bij VTM NIEUWS verdedigde de kersverse Vlaamse minister-president Matthias Diependaele (N-VA) die beslissing. “Het is nooit leuk als iets duurder wordt, maar elke Vlaming is ervan overtuigd dat net die poetshulpen het verdienen om beter ondersteund te worden. Als we van in het begin

Lees meer »

LIVE WK GRAVEL. Organisatie past gevaarlijke strook aan na commentaar Kopecky: “Zorgen voor maximale veiligheid”

Na de zilveren medaille van Lotte Kopecky is het vandaag aan de mannen om jacht te maken op de wereldtitel in het gravel. Met Jasper Stuyven, Tim Merlier en Gianni Vermeersch gaan enkele grote Belgische namen van start. De grootste concurrentie komt ongetwijfeld van Mathieu van der Poel en titelverdediger Matej Mohoric. Wie trekt de regenboogtrui aan in Leuven?

Lees meer »

Meer dan 100 klachten van seksueel misbruik tegen Sean ‘Diddy’ Combs: “Jongste slachtoffer is negen jaar”

Sean ‘Diddy’ Combs (54) wordt beschuldigd van het seksueel misbruiken van meer dan honderd mannen en vrouwen. Van deze slachtoffers zouden 25 minderjarig zijn geweest op het moment van het vermeende wangedrag, met het jongste slachtoffer van 9 jaar oud. Volgende maand worden 120 individuele rechtszaken gestart. Dit maakte advocaat Tony Buzbee namens de aanklagers bekend.

Lees meer »

Ex-vriend (41) die verdacht wordt van moord op Sabine (42) voor raadkamer verschenen: “Zaterdag nemen we afscheid van haar”

In besloten kring zal de familie van Sabine Hoeben (42) zaterdag afscheid nemen van de moeder van een 13-jarige dochter. De vrouw werd vorige week dood aangetroffen door haar eigen kind. Haar ex-vriend Kurt B. (41) uit Kinrooi werd aangehouden voor moord en is dinsdag voor de Tongerse raadkamer verschenen. Zijn advocate wil niet reageren in het belang van het

Lees meer »