Assisen Schlagermoord – Verdediging van Bouckaert neemt speurders onder vuur

Op het assisenproces over de roofmoord op Roland Roelens (66) in Oostrozebeke heeft de verdediging van Pedro Bouckaert (49) de speurders uitgebreid op de korrel genomen. Meester Filip De Reuse wierp onder andere op dat op het geld uit de kluis van het slachtoffer geen sporenonderzoek werd uitgevoerd. Ook de conclusies van het telefonieonderzoek werden gehekeld.

Bij zijn overbrenging naar de gevangenis overhandigde Nico Torck (44) spontaan 3.300 euro aan de politie. Het geld werd in beslag genomen, maar dat gebeurde niet toen bij aankomst nog eens 1.000 euro werd aangetroffen. De politie liet het hem zowaar op zijn gevangenisrekening zetten. “Die man wordt verdacht van een moord en slaagt erin om meer dan 4.000 euro op zak te houden”, sneerde meester Filip De Reuse. De speurders moesten ook toegeven dat de vermeende buit niet sporenbewust werd behandeld. Volgens Christelle Vercaemst (52) telde ze samen met de partner van Bouckaert het geld. “Wij zeggen dat we die biljetten niet aangeraakt hebben. En nu moeten wij een negatief bewijs leveren, maar dat kan niet meer Mag ik zeggen dat dat geen gedegen speurwerk is?”

Lege kluis

In de hypothese van de speurders verliet Pedro Bouckaert na het bezoekje van de familie Torck nog zijn woning in Egem. Zijn gsm maakte contact met een zendmast in Izegem. De recherche vermoedt dat de beschuldigde de lege kluis dumpte. “Er zijn zoekingen geweest in het kanaal in Izegem, maar die is niet teruggevonden geweest. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat ze er niet in ligt”, reageerde hoofdinspecteur Eddy V. De verdediging wierp echter op dat Bouckaert eerder op de avond al een sms had gestuurd via de mast in Izegem, terwijl hij met zekerheid thuis was. “Maar daar hebben jullie dan geen probleem mee?”, aldus meester De Reuse.

“Indien die berichten uitgelezen zijn, wil ik ze zo snel mogelijk hier” – voorzitter Antoon Boyen

Volgens de speurders kan Bouckaert die nacht niet thuis geweest zijn, want hij wisselde meerdere berichten uit met zijn vriendin. De bewuste berichten zitten niet in het dossier, terwijl de inhoud volgens de verdediging zou aantonen dat hij gewoon thuis was. “Maar u heeft die berichten wel! Waarom steken die dan niet in het dossier? Als ze in het nadeel van mijn cliënt waren, hadden ze er zeker in gezeten”, klonk het scherp. Rechercheur Geert P. kon enkel verklaren dat de berichten normaal gezien gevoegd worden aan het pv van de uitlezing. “Ik ga dat laten nakijken, meneer. Ik ga u de opdracht geven om dat op te sporen. Indien die berichten uitgelezen zijn, wil ik ze zo snel mogelijk hier”, stelde voorzitter Antoon Boyen.

Motief?

De voorzitter had eerder aan de speurders gevraagd hoe de feiten zich volgens hen hadden afgespeeld. “Nico Torck heeft hem direct vastgepakt als ze de living naderden. Blijkbaar heeft het slachtoffer zich verzet. Torck kon hem niet onmiddellijk alleen meester. Zijn minderjarige zoon heeft hem dan bij de benen gegrepen, zodat hij ten val kwam. Nico heeft hem dan met het mes bewerkt”, aldus Geert P. Daarnaast werd ook gepolst naar het motief van de dader. “Ik vermoed die kluis. Melissa heeft dat gezegd, maar misschien ging het ook over de relatie die ze had met het slachtoffer.”

Voorstel

Ten slotte getuigde Roy V. dat Nico Torck een maand voor de roofmoord met een opmerkelijk voorstel op de proppen kwam. “Ik weet niet meer precies wat er gezegd werd. Als ik me niet vergis om de bovenbuur van kant te maken. Maar ik heb dat geweigerd”, verklaarde de getuige. Er zou hem liefst 20.000 euro beloofd zijn voor de moord op Roelens. “Het kan zijn dat ik de inhoud van de kluis mocht hebben, maar het is al zo lang geleden. Er is mij niet gezegd waarom ik dat moest doen.”

De getuige zat in de gevangenis van Ieper ook enkele dagen in dezelfde cel met Pedro Bouckaert. Hij kon zich echter niet herinneren dat de beschuldigde hem vertelde dat hij wel een zak met kleren verbrandde, maar de kluis niet had opengebroken.

The post Assisen Schlagermoord – Verdediging van Bouckaert neemt speurders onder vuur is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Oppositiepartij NVAPlus vraagt een extra gemeenteraad na schorsing burgemeester Ward Vergote: “Verwachten een duidelijke toelichting”

De oppositiepartij NVAPlus pleit door de schorsing van burgemeester Ward Vergote (Visie) voor een extra gemeenteraad om de situatie en de komende stappen helder te maken voor alle inwoners. “We verwachten van de gemeente een duidelijke toelichting aan de raadsleden en de burgers over wat nu gaat volgen”, reageert Gert-Jan Hovaere.
The post Oppositiepartij NVAPlus vraagt een extra gemeenteraad

Lees meer »

Blonde god met blauw bloed en beeldschoon bikinimodel: Griekse prins Alexios verbergt liefde voor Brooks Nader niet langer

Zij deed in een rood Baywatch-badpak al veel mannen zwijmelen. Nu is ook de kleinzoon van de laatste Griekse koning, petekind van de Britse kroonprins William en de voormalige toyboy van Poppy Delevingne, voor haar gevallen. De begeerlijke Griekse prins Constantijn Alexios (25) en het Amerikaanse model Brooks Nader (27) vormen het nieuwe ‘it-koppel’ in de royalty- en societywereld.

Lees meer »

CD&V Torhout zet de jongeren voorop

CD&V Torhout heeft haar definitieve lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen bekendgemaakt. Opvallend: direct na lijsttrekker Kristof Audenaert, zelf ook maar 41, staan drie nieuwe, jonge kandidaten: Ellen Degrande, Gianni Verhouwe en Stijn Deboysere. “Een duidelijk signaal dat we de jongeren voorop zetten.”
The post CD&V Torhout zet de jongeren voorop appeared first on KW.be.

Lees meer »

Primus Top Of Darts brengt zes topdarters samen in een spannend toernooi in Kortrijk Xpo

Op donderdag 7 november verzamelen enkele van de grootste namen uit de dartswereld zich in Hal 5 van Kortrijk Xpo. “We strikten Nathan Aspinall, Jonny Clayton, Joe Cullen, Raymond Van Barneveld, Andy Baetens en Fallon Sherrock. De ticketverkoop is al gestart. Snel zijn is de boodschap, want dit dartsevent is uniek in West-Vlaanderen”, zegt medeorganisator Edouard Deprez (35).
The

Lees meer »

Engelpark in Ichtegem opent voor vijfde jaar op rij de deuren: “Naast speelmogelijkheden voor kinderen ook gezellige zomerbar”

Het Engelpark in Ichtegem opende eind juni voor het vijfde jaar op rij officieel de deuren. Wat in 2020 begon als een gedurfd kleinschalig project is ondertussen uitgegroeid tot een vaste waarde in het zomeraanbod voor kinderen.
The post Engelpark in Ichtegem opent voor vijfde jaar op rij de deuren: “Naast speelmogelijkheden voor kinderen ook gezellige zomerbar” appeared first

Lees meer »

Buschauffeur rijdt motorrijder van de baan “na paniekreactie”: “Hoe zou ik bus van 12 ton kunnen provoceren met een motor?”

Een kort filmpje toont hoe een 40-jarige man op zijn motorfiets van de weg gereden wordt door een chauffeur van Lijn. Vervolgens rijdt de buschauffeur de oprit van de snelweg op. Volgens de buschauffeur gaat het om een reactie uit paniek, de man op de motorfiets ziet dat anders. “Hij wilde me doelbewust van de weg rijden”, klinkt het.

Lees meer »

De Platse in Sint-Andries is volledig vernieuwd

De Platse in Sint-Andries kreeg een volledige heraanleg. Er kwam een gescheiden rioleringsstelsel en er is ook gezorgd voor meer groen en een betere toegankelijkheid. Vanaf maandag 8 juli kunnen de inwoners en bezoekers van Sint-Andries genieten van het vernieuwde plein.
The post De Platse in Sint-Andries is volledig vernieuwd appeared first on KW.be.

Lees meer »

Politicoloog Carl Devos over trage formatie: “Er zijn fouten gemaakt met mogelijk verstrekkende gevolgen”

Uit de Vlaamse formatie lekken de eerste formatienota’s. “Een teken dat de discretie afneemt”, aldus politicoloog Carl Devos (UGent). Reflecties over het temporiseren door N-VA worden in deze nieuwsluwe periodes uitvergroot tot koptitels. Waarom blijft de Vlaamse formatie vastzitten in de academische fase? “Geen geslaagde formatie zonder drama.”

Lees meer »

De grasmat is een weide in het Pierre Cornelisstadion: “Dit is absurd”

Hallucinante beelden in het Pierre Cornelisstadion van Eendracht Aalst. Het gras is er – net zoals op jeugdcomplex Zandberg – al lange tijd niet gemaaid. Van een grasmat is geen sprake meer, het lange gras waait mee met de wind. Een rondgang door het stadion levert nog wel meer vreemde beelden op: in de business seats ligt een dode half

Lees meer »

LIVE SPANJE-GEORGIË. Achterstand komt als donderslag bij heldere hemel, klaart het voor rust nog op voor de Spanjaarden?

De Spanjaarden maakten op dit EK voetbal als een van de weinige toplanden wel indruk door in een groep met Italië en Kroatië 9 op 9 te halen. EK-debutant Georgië beleefde dan weer een sprookje: het klopte in de laatste match verrassend Portugal en stootte zo als derde door naar de volgende ronde. Krijgt dit sprookje een vervolgverhaal of worden

Lees meer »

Politieke aardverschuiving in het Verenigd Koninkrijk: oppositiepartij Labour verplettert Conservatieven, premier Sunak kondigt ontslag aan

Zoals verwacht een politieke aardverschuiving in het Verenigd Koninkrijk: nadat de rechtse Conservatives van huidig premier Rishi Sunak veertien jaar lang aan de macht waren, wint oppositiepartij Labour nu de Britse verkiezingen. En nog geen klein beetje ook. “Een verpletterende overwinning”, voorspelt de exitpoll van de grote Britse media. De Conservative Party wordt zwaar afgestraft: de partij stevent af op

Lees meer »