Vijf bestuurders betrapt met drugs op tram tijdens verkeersactie in Nieuwpoort

Op de Kaai in Nieuwpoort vond afgelopen weekend een grote controleactie plaats, zowel voor het wegverkeer als op de kusttram. Op de tram werden bij vijf personen een of meer druggerelateerde overtredingen vastgesteld, waaronder het bijhebben van verschillende drugs. In het verkeer werden vier rijbewijzen ingehouden.

De verkeerscontroles vonden plaats op drie plaatsen. Eerst werd een grote controle zaterdagavond uitgevoerd aan de Kaai in Nieuwpoort. Naast het verkeer werd gecontroleerd op verschillende trams en in de omgeving van de tramhalte. Daarbij was ook een hondenteam aanwezig. “Op vijf tramstellen controleerden we de aanwezige passagiers”, zegt Hélène Ingels van Westkust. “We stelden bij vijf personen één of meerdere drugsgerelateerde overtredingen vast waaronder het bij zich hebben van marihuana, van een joint, van amfetamines maar ook van heroïne en van een flacon anabolen.”

115 ademtesten

Op de weg werden 115 bestuurders onderworpen aan een ademtest. “Eén bestuurder blies alarm”, vervolgt Ingels. “Het rijbewijs werd voor drie uren ingehouden. Twee andere bestuurders bliezen positief en moesten hun rijbewijs voor zes uren inleveren. Drie bestuurders bliezen meer dan 1,15 promille. Hun rijbewijs werd onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken. Ze zullen zich ook moeten verantwoorden voor de politierechtbank. Daarna werd gecontroleerd in de Toekomstlaan aan de Wulpenbrug waar 56 bestuurders werden gecontroleerd. Twee bestuurders bliezen alarm en mochten drie uren geen voertuig meer besturen. Van een andere bestuurder trokken we het rijbewijs onmiddellijk voor 15 dagen in. Op onze laatste halte in de Kerkstraat in De Panne blies geen enkele bestuurder alarm of positief. (JH)

The post Vijf bestuurders betrapt met drugs op tram tijdens verkeersactie in Nieuwpoort is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Meer dan 130 verdachten opgepakt bij maandenlange politieoperatie rondom Hallepoort in Brussel

De afgelopen drie maanden zijn er meer dan 130 mensen opgepakt bij verschillende politieacties in de omgeving van de Hallepoort. De politie nam onder andere een oorlogswapen, 2,7 kilogram drugs en meer dan 93.000 euro cash geld in beslag. “De samenwerking tussen onze gemeentes en politiezones in de strijd tegen criminaliteit en drugshandel werpt haar vruchten af”, reageert burgemeester Philippe

Lees meer »

Britse politie houdt klopjacht op man (26) na “gruwelijke” moord op drie vrouwen: “Mogelijk gewapend met kruisboog”

De Britse politie organiseert momenteel een grote klopjacht op een 26-jarige man die verdacht wordt van betrokkenheid bij de moord op drie vrouwen. De slachtoffers van 25 jaar, 28 jaar en 61 jaar werden gisteravond even voor 19 uur aangetroffen in een huis in Bushey, ten noorden van Londen. Volgens de hulpdiensten waren ze zwaargewond en overleden ze ter plaatse.

Lees meer »

Russische kruisraket treft kinderziekenhuis, op vooravond NAVO-top: “Zo’n zware aanval is geen toeval”

Rusland heeft massale raketaanvallen uitgevoerd op Oekraïne. In Kiev sloeg een raket in op een kinderziekenhuis. De burgemeester van Kiev spreekt van de zwaarste aanval op zijn stad sinds het begin van de oorlog. Er vielen zeker 36 doden. De aanvallen komen op de vooravond van de NAVO-top in Washington, en dat is geen toeval, zegt oud-kolonel Roger Housen.

Lees meer »

Volle buit voor Girmay én twee ploegmaats kwijt: nieuwe groene trui wordt bijna onmogelijke opdracht voor Philipsen

Een tweede opeenvolgende groene trui is weer wat verder weg voor Jasper Philipsen. De sprinter van Alpecin-Deceuninck moest in Villeneuve-sur-Lot toekijken hoe concurrent Biniam Girmay nog maar eens de volle buit pakte én hij zag met Jonas Rickaert en Soren Kragh Andersen ook twee ploegmaats buiten tijd aankomen. “We proberen nu te mikken op nog een ritzege.”

Lees meer »