Zonnepanelenpark kasteel van Spiere komt er momenteel toch niet: “Nog geen weet van een nieuw dossier”

Het zonnepanelenpark op een perceel van het kasteel van Spiere komt er dan toch niet. Eigenaar Filip Balcaen trok zelf de stekker uit de omgevingsvergunning.

Halverwege juni werd duidelijk dat de omgevingsvergunning voor het zonnepanelenpark op een perceel van het kasteel van Spiere, eigendom van Filip Balcaen, toch werd goedgekeurd door het gemeentebestuur, ondanks twee negatieve adviezen.

Bij het openbaar onderzoek hadden twee agentschappen namelijk negatief geadviseerd: het Agentschap Landbouw en Visserij beargumenteerde dat het park de agrarische structuur van het perceel zou verstoren en het Agentschap Onroerend Erfgoed gaf ook een negatief advies doordat de aanbouw een afbreuk zou doen aan de erfgoedwaarde van het kasteel. Het was uiteindelijk dat tweede agentschap dat begin juli een beroep indiende tegen de omgevingsvergunning.

Het agentschap vroeg of er kon worden onderzocht of de zonnepanelen zouden kunnen worden geplaatst op de aanwezige gebouwen die geen erfgoedwaarde hebben. Telkens gaf burgemeester Dirk Walraet (Lijst Burgemeester) aan dat de argumenten onvoldoende waren.

Annulering

Nu heeft de aanvrager van de omgevingsvergunning, de firma nv Baltisse van Filip Balcaen, zelf de aanvraag geannuleerd nog voor de termijn waarin de Bestendige Deputatie zich over het beroep diende te buigen, was afgelopen. Er komt momenteel dus geen zonnepanelenpark in Spiere-Helkijn en de burgervader gaf aan alleszins nog geen weet te hebben van een nieuwe vergunningsaanvraag.

The post Zonnepanelenpark kasteel van Spiere komt er momenteel toch niet: “Nog geen weet van een nieuw dossier” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

KIJK. “Verwend nest”: journalist op de tenen getrapt door geïrriteerde De Bruyne, die nadien Tedesco steunt: “Bondscoach is geen thema”

“Het was het plan van de trainer.” In zijn diepe teleurstelling over de uitschakeling analyseerde aanvoerder Kevin De Bruyne (33) met een eerlijke blik nog eens het EK. De interpretatie van zijn woorden laat hij aan de lezer van dit stuk. “Onze zes toernooien waren mislukkingen.” Tussenin vloekte hij op ‘a stupid question’, een stomme vraag.

Lees meer »

Elise (29) opent kleurrijke studio wink: “Ik hoop het Overbekeplein wat leven in te blazen”

Sinds Sinksen opende Elise Van Hoecke (29) haar eerste fysieke winkel onder de naam ‘studio wink’. Je vindt er kleurrijke interieurdecoratie, designitems met een knipoog en opvallende artikelen in samenwerking met lokale ontwerpers. “Zo breng je niet alleen extra inspiratie en kleur in huis, maar steun je ook (startende) creatievelingen.”
The post Elise (29) opent kleurrijke studio wink: “Ik

Lees meer »

150 oldtimertractoren meten hun krachten in Poeke

Op zondag 7 juli vormen de hoeve en naastliggende weilanden van Willy Hooft (81) in Poeke het feestdecor voor oldtimerlandbouw. Al van bij de eeuwwisseling organiseren Willy en een 50-tal medewerkers, buren en kennissen uit de agrosector onder de titel Paard & Oldtimerfeesten.
The post 150 oldtimertractoren meten hun krachten in Poeke appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Rusland meldt nieuwe terreinwinst bij strategisch belangrijke Tsjasiv Jar

Rusland heeft donderdag nieuwe terreinwinst gemeld bij het strategisch belangrijke Tsjasiv Jar. Het hooggelegen Tsjasiv Jar was voor de oorlog een relatief kleine plaats met 12.000 inwoners, maar wordt door de ligging inmiddels gezien als een belangrijk militair doelwit. Als Rusland de plaats in handen krijgt, zou dat de weg vrijmaken voor een verdere Russische opmars in Donetsk. Volg hier

Lees meer »

Opgepast voor fraude door kaartophalers: parket van Antwerpen verwacht piek tijdens zomervakantie

Bankenfederatie Febelfin en het parket van Antwerpen waarschuwen donderdag voor fraude door zogenaamde kaartophalers. Daarbij doen criminelen zich voor als bankmedewerkers en proberen ze thuis langs te komen om de bankkaart en pincode van slachtoffers in handen te krijgen. Het parket van Antwerpen ziet momenteel al een stijging van het aantal feiten en verwacht een piek tijdens de zomervakantie.

Lees meer »

Hotel La Réserve in Knokke-Heist krijgt label ‘vijf sterren superior’

Een jaar na de opening, heeft het bekende hotel ‘La Réserve’ het label ‘5 sterren superior’ gekregen. Dat is de hoogst mogelijke score die een hotel in ons land kan krijgen. Het hotel werd enkele jaren geleden gekocht door ondernemers Marc Coucke en Bart Versluys die het volledig gerenoveerd en opgewaardeerd hebben. Hun ambitie is om met ‘La Réserve’ deel

Lees meer »

Jani Peiren verkeert in supervorm

Jani Peiren, een 24-jarige militair, is in topvorm. Nadat hij vorige week maandag in het Oost-Vlaamse Ursel een avondwedstrijd bij de elite 2 solo won, kroonde hij zich zondag in Lierde tot Belgisch kampioen bij de elite 3.
The post Jani Peiren verkeert in supervorm appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nog meer spanning op Nederland-Turkije: Turkse voetbalbond ontkracht schorsing Demiral, president Erdogan woont wedstrijd bij

Turkije is goed op weg om dé revelatie van het EK voetbal te worden, maar het toernooi dreigt een donker randje te krijgen door een omstreden gebaar van speler Merih Demiral, die dweepte met de extreemrechtse beweging ‘de Grijze Wolven’. Hij dreigt twee wedstrijden geschorst te worden, al mag de Turkse voetbalbond z’n zegje nog doen. Turkse president Erdogan is

Lees meer »