Buren komen samen bij het Gesellige burencafé in café De Vetpompe in Wingene

Op donderdag 21 september nodigen de buurtzorgcoördinatoren iedereen uit naar het gezellige burencafé in café de Vetpompe in Wingene. Tijdens de bijeenkomst kom je alles te weten over de acties rond Gesellige buren.

“In onze gemeente bouwen we stap voor stap aan zorgzame buurten of zoals wij dit hier in Wingene noemen, Gesellige buurten”, vertelt Tom Braet, schepen van Welzijn. “Dat zijn buurten waar mensen comfortabel thuis of in hun vertrouwde buurt kunnen blijven wonen en er de hulp en de ondersteuning krijgen van hun buren, professionele zorgverleners, vrijwilligers of familie. Buurten waar mensen elkaar ontmoeten, vertrouwen, versterken en waar spontaan dingen groeien.”

Buurtzorgcoördinator

Een Gesellige buur is dan ook een vertrouwd gezicht in de buurt en het aanspreekpunt voor de buurtbewoners. “In buurten zijn onze Gesellige buren spilfiguren. Ze verbinden de buurt en de gemeente. De buurtbewoners kunnen bij hen terecht voor van alles en nog wat. Ze informeren over activiteiten in de buurt, maken af en toe wat tijd vrij voor buren of maken hen wegwijs in de gemeente. Ze staan er niet alleen voor. De buurtzorgcoördinatoren staan hen bij met raad en daad.”

Op donderdag 21 september vindt het Gesellige burencafé plaats. Daar wordt duidelijk wat het betekent om een Gesellige buur te zijn, worden ervaringen uitgewisseld en stellen buurtzorgcoördinatoren zich voor. Er wordt ook tijd gemaakt om te brainstormen om anderen enthousiast te maken om mee te werken als Gesellige buur. Het café is te vinden in café De Vetpompe langs de Rozendalestraat 64 in Wingene en opent de deur om 19.30 uur.

Meer info of wie niet kan langskomen naar het Gesellige burencafé kan contact opnemen via [email protected].

The post Buren komen samen bij het Gesellige burencafé in café De Vetpompe in Wingene is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Nederlandse huizenprijzen op hoogste niveau ooit

De huizenprijzen op de krappe woningmarkt in Nederland zijn nog nooit zo hoog geweest als afgelopen kwartaal. Dat meldt de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM). De gemiddelde verkoopprijs van bestaande huizen was in het tweede kwartaal 468.000 euro, 7,2 procent meer vergeleken met het eerste kwartaal van 2024. Dit is een “uitzonderlijke” toename, vindt de makelaarsvereniging, omdat dit sinds het

Lees meer »

EXCLUSIEF. Dit is hoe de Limburgse ‘Wolf of Wall Street’ en zijn kompanen hun slachtoffers om de tuin leidden: “Nu is het moment om te kopen!”

“Hoe kon ik daar toch intrappen?” Dat vragen talloze slachtoffers zich af nadat ze investeerden in frauduleuze bedrijfjes en bedenkelijke cryptomunten van ex-wielrenner Stijn V. en zijn kompanen. Van ‘Nanocoin’ tot ‘Crypto888’, het parket van Oost-Vlaanderen onderzoekt nu alle gevallen. Wij konden honderden berichten, gesprekken en presentaties inkijken en zagen hoe Stijn V. en co te werk gingen: van de

Lees meer »

Schoonmaakbedrijf Entrio verhuist naar gloednieuw kantoor in het Spiegelpark: “Hiermee onderstrepen we onze duurzame groeiambitie”

Het schoonmaakbedrijf Entrio heeft zijn intrek genomen in de bedrijfssite Spiegelpark in de De Cassinastraat. Het schoonmaakbedrijf is goed voor een team van meer dan 140 poetsmedewerkers en heeft 30 jaar ervaring in de sector. “Met deze verhuis onderstrepen we onze duurzame groeiambitie”, stelt general manager Veerle De Marez.
The post Schoonmaakbedrijf Entrio verhuist naar gloednieuw kantoor in het

Lees meer »

KIJK. De snelste in de tussenspurt, de eerste waaier gemist en net geen eerste ritzege: de dag van Jasper Philipsen in beeld

Opnieuw geen ritzege voor Jasper Philipsen. Na de tweede plek achter Mark Cavendish gisteren, werd hij nu tweede achter Dylan Groenewegen. Voor de spurt reed Philipsen zich in de kijker door de tussensprint te winnen. Nadien was er even paniek, toen ie in de tweede waaier belandde. Alles werd gelukkig voor hem snel rechtgezet. In Dijon kwam de ‘Vlam van

Lees meer »

Partij van Wilders naar nieuwe radicaalrechtse alliantie met Orban in Europees Parlement: “Wij houden van ons land. Sterk en soeverein”

De Nederlandse uiterst rechtse partij PVV van Geert Wilders sluit zich in het Europees Parlement aan bij Patriots for Europe, de nieuwe politieke familie waarvan de Hongaarse premier Viktor Orban medeoprichter is. Dat meldt partijleider Geert Wilders in een bericht op X. De PVV behaalde bij de Europese verkiezingen van vorige maand zes zetels.

Lees meer »

? “Philipsen krijgt nu nog meer de reputatie van bad boy”

De declassering van Jasper Philipsen in de zesde rit van de Tour zindert na. Ook ‘De Tour van Wuyts & Vlaeminck’ heeft het over het manoeuvre van de sprinter. “Een volkomen terechte declassering”, is het oordeel van Michel Wuyts. Voorts komt ook Remco Evenepoel zelf aan het woord op de dag van de eerste tijdrit. Slaat de wereldkampioen tijdrijden toe?

Lees meer »

Brand in opvangcentrum Fedasil: 26-jarige Palestijn opgepakt voor brandstichting

De hulpdiensten snelden vrijdagvoormiddag naar het opvangcentrum van Fedasil in het West-Vlaamse Poelkapelle na een melding van brand. Eén persoon werd preventief afgevoerd ter controle naar het ziekenhuis. Een deel van het gebouw is onbewoonbaar verklaard, voor de bewoners wordt een noodopvang gezocht. De politie arresteerde een 26-jarige Palestijn voor brandstichting.

Lees meer »

Vorig jaar bijna 13.500 zwerfkatten gevangen in Vlaanderen

In 2023 zijn er in de Vlaamse steden en gemeenten bijna 13.428 zwerfkatten gevangen, zowat 8 procent minder dan een jaar eerder, toen nog meer dan 14.600 katten van de straat werden gehaald. Dat schrijft De Zondag op basis van cijfers van minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA).

Lees meer »

Anzegemse vzw Karibu weet jury te bekoren: “Focus op huisvesting is cruciaal”

Vluchtelingennetwerk Vlaanderen bekroonde de Anzegemse vzw Karibu met een solidaire award. De jury koos unaniem voor Karibu als winnaar door de veelzijdige en impactvolle aanpak. “Wat Karibu bijzonder maakt, is hun focus op huisvesting, wat van cruciaal belang is voor zowel nieuwkomers als de mensen die met hen in contact komen.”
The post Anzegemse vzw Karibu weet jury te

Lees meer »

Vlaams Belang Zedelgem stelt nieuwe gezichten voor tijdens tuinfeest

De kieslijst van Vlaams Belang Zedelgem is bijna volledig, kondigde de partij tijdens haar tuinfeest aan. De 27 vertrouwde en nieuwe kandidaten willen de straat op en luisteren naar wat anders kan. Op 13 oktober verwacht Vlaams Belang een zetelwinst, voor meer inspraak voor de Zedelgemnaar.
The post Vlaams Belang Zedelgem stelt nieuwe gezichten voor tijdens tuinfeest appeared first

Lees meer »