Belgen mogen Turkije niet uit omdat ze stenen voor hun aquarium wilden meenemen naar huis

Een koppel uit het Antwerpse mag Turkije niet verlaten na hun vakantie, vanwege drie stenen die ze hadden opgeraapt om thuis in hun aquarium te leggen. Turkije verdenkt hen nu van de smokkel van archeologische artefacten.

Meer krantenkoppen in België

EXCLUSIEF. Hilde Crevits na overlijdens van haar moeder, vader en schoonvader: “Hoe doe je dat, rouwen? En voor wie eerst? Er staan drie rouwkaartjes op de kast”

Bij elke hand die ze schudt, wordt Hilde Crevits (57) gefeliciteerd en gecondoleerd tegelijk. De nieuwbakken Vlaamse minister van binnenlands bestuur en integratie verloor in drie weken tijd, in volle regeringsonderhandelingen, haar beide ouders en haar schoonvader. “Ik overwoog serieus om geen minister meer te zijn. Maar mijn vader, tot op zijn sterfbed, sprak me streng toe: ‘Nìet stoppen! Ons

Lees meer »

Griepvaccinatie bij ouderen blijft te laag: experts roepen op om prik te zetten

Griepvaccinatie is cruciaal voor ouderen, mensen met onderliggende gezondheidsproblemen en zwangere vrouwen. Vorig jaar liet slechts de helft van de 65-plussers een prik zetten, ver onder het doel van 75 procent van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Dat moet beter, zeggen experts woensdag op een persconferentie van huisartsenvereniging SSMG, waar ook viroloog Marc Van Ranst zijn licht liet schijnen over het komende

Lees meer »

Meer dan 200 doden na orkaan Helene in VS

De doortocht van storm Helene heeft in de Verenigde Staten intussen aan minstens 201 mensen het leven gekost. Dat heeft het Franse persagentschap AFP berekend op basis van verklaringen van lokale autoriteiten.

Lees meer »

Waarom veroordelingen bij zelfmoord door pesterijen zo zeldzaam zijn

De zelfdoding van een ex-politieagente in Oostende zet een pijnlijke kwestie op scherp: hoe groot is de kans dat haar pesters veroordeeld worden, ondanks harde bewijzen zoals een afscheidsvideo? Drie experten leggen uit. “Deze elementen maken het heel moeilijk om het rechtstreeks verband aan te tonen tussen de pesterijen en de zelfdoding.”

Lees meer »

De Roosevrienden vieren hun kampioenen van het seizoen

Ook bij de Ardooise duivenmaatschappij De Roosevrienden, gehuisvest in lokaal ’t Rozeke, was men aan de jaarlijkse kampioenenviering toe na een druk seizoen. Alvorens de diverse kampioenen te huldigen blikte voorzitter Dirk Icket even terug op het voorbije seizoen. “Het werd opnieuw een moeilijk jaar met veel uitgestelde vluchten wegens het slechte weer. Er deden
The post De Roosevrienden

Lees meer »

Opnieuw orkaan op komst naar Florida? Meteorologen houden ontwikkelingen in Golf van Mexico nauwgezet in de gaten

Het zuidoosten van de VS is nog maar amper bekomen van de verwoestende impact van zware orkaan Helene of er staat al een nieuwe bedreiging klaar. Want in de komende dagen kan er zich boven de Westelijke Caribische Zee mogelijk een nieuwe tropische depressie ontwikkelen volgens de laatste weermodellen. Tegen het weekend zou die zelfs tot een orkaan kunnen uitgroeien.

Lees meer »

Vooruit Plus Oostende stelt sociale plannen voor: “Serruys weer volwaardig ziekenhuis”

Vooruit Plus stelt enkele toekomstpunten voor die in het sociaal beleid van Oostende een verschil kunnen maken. Belangrijkste uitgangspunt: meer mensen moeten én de juiste hulp én een betaalbaarder leven krijgen. Opvallend is dat de partij van de campus Serruys van het AZ Oostende weer een volwaardig ziekenhuis wil maken.
The post Vooruit Plus Oostende stelt sociale plannen voor:

Lees meer »