Kostbare grondstof ontdekt: wordt de batterij van jouw smartphone straks gemaakt met lithium uit Limburg?

Het geothermiebedrijf Hita uit Geel heeft het kostbare metaal lithium ontdekt in het dieptewater van de Kempische ondergrond in Limburg. Lithium is nodig voor de productie van batterijen van elektrische auto’s en smartphones en de grondstof is bijzonder schaars.

Meer krantenkoppen in België

LIVE VUELTA. Roglic lijkt rode trui weg te geven, O’Connor en Leemreize rijden weg bij Vansevenant en co

Overgangsrit met het nodige klimwerk in de Vuelta vandaag. De renners krijgen in totaal zo’n drieduizend hoogtemeters voor de wielen geschoven. De aankomst ligt op de Alto de las Abejas (9,3 km aan 4%). Ideaal terrein voor aanvallers en punchers dus. Wout van Aert probeerde meermaals mee te glippen in de vroege vlucht, maar dat lukte niet. Mauri Vansevenant trok

Lees meer »

Bikschote voor derde keer op zoek naar Sterkste Man

Van de ballonwedstrijd op vrijdag 23 augustus, over de Sterkste Man van West-Vlaanderen op zondag, tot de ‘Nacht Zonder Naam’ op donderdag 29 augustus. Het kermiscomité van Bikschote haalt weer alles uit de kast en kreeg met Emly Vervisch bovendien versterking.
The post Bikschote voor derde keer op zoek naar Sterkste Man appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Pakweg 30 jaar geleden waren beelden zoals die van het strand van Oostende ondenkbaar”

Geen zomer zonder incidenten aan onze Noordzee. Dit jaar geen beelden van rellende jongeren die met parasols gooien, maar wel van een zwaar vervuild strand. Begin deze week dook op het X-kanaal Radio Genoa een video op van een zwaar vervuilde kustlijn vol plastic flesjes, etensresten en verpakkingen. Gefilmd in Oostende, afgelopen maandag. De boodschap van Radio Genoa – “Het

Lees meer »

Alain Delon wordt zaterdag op eigen landgoed begraven

De Franse filmster Alain Delon wordt zaterdag begraven. Dat heeft oud-bisschop Jean-Michel Di Falco woensdag bekendgemaakt. Hij bevestigde daarmee berichten van CNews en BFMTV. De voormalige bisschop van het bisdom Gap, in de Franse Alpen, zal voorgaan in de begrafenisplechtigheid.

Lees meer »

Tickets nu te koop voor Bloemenfestival Koket Koksijde dat Paul Delvaux in de kijker zet

Van 19 tot 23 september is het Koksijdse gemeentehuis opnieuw het decor voor het driejaarlijkse bloemenevenement ‘Koket Koksijde’. Dit jaar zetten Belgische en internationale floristen, in samenwerking met Floraliën Gent, kunstenaar Paul Delvaux letterlijk en figuurlijk in de bloemetjes, ter herdenking van zijn overlijden 30 jaar geleden.
The post Tickets nu te koop voor Bloemenfestival Koket Koksijde dat Paul

Lees meer »

Vier generaties op een rij: van Ginette tot Fien

Tijdens het diamanten huwelijksjubileum van Fernand Hindyricks en Ginette Faluché kon er een viergeslacht in vrouwelijke lijn in beeld gebracht worden.
The post Vier generaties op een rij: van Ginette tot Fien appeared first on KW.be.

Lees meer »