Hannah Sierens (22) is het 59ste Tineke van Heule: “Superervaring”

Tineke van Heule 2023 is Hannah Sierens (22). De jongedame die eerst twijfelde aan haar deelname is nu het 59ste Tineke. “Supertof! Tja, mocht ik niet hebben deelgenomen dan zou ik er altijd spijt van hebben. Het was een superweekend, een superervaring”, zegt het kersverse Tineke. Naast het Tinekeslint won Hannah ook de prijs van de kookproef.

Hannah Sierens is de dochter van Luc Sierens (59) en Nadine Decoene (55). Ze heeft twee zussen Eva (23) en Ruth (24) en een broer Ruben (19). Tineke van Heule 2023 studeerde als ergotherapeut af in Howest in Kortrijk en werkt voor het Leersteuncentrum West-Vlaanderen. Hobby’s heeft Hannah genoeg. Ze speelt saxofoon in de Fanfare Kunst Veredeld Gullegem en volleybalt bij Bidavo, Bissegem.

“Mijn eerste gevoel? Gek! Ik had het totaal niet verwacht. Het is voor mij een hele eer om het lint te mogen dragen. Die verwelkoming in de Tinekesfamilie door de EV Tinekes… Overweldigend. Het Tinekeslint was de kers op de taart. Ach, ik gunde het iedereen. We waren er allemaal voor elkaar. De sfeer was supertof. Voor mij zijn het allemaal Tinekes.”

De voorstellingsproef vond Hannah bijzonder. “Toen ik mijn liedje op mijn ukelele speelde deed het publiek massaal mee. Op dat ogenblik kreeg ik het echte gevoel dat de verkiezingen ‘echt’ waren begonnen. De stoet doorheen de avondmarkt was ook top.”

Tinekeswerkgroep

“Het zien van al die enthousiaste, blije mensen raakte mij. De actualiteitsproef vond ik het spannends. Je verliest je soms in details. De confrontatieproef overleefde ik vlotjes al had ik toch enige stress. Ik zei stad Frankrijk in plaats van land Frankrijk”, vertelt ons 59ste Tineke. “Ik ben enorm onder de indruk van de Tinekeswerkgroep”, zegt Hannah. “Wat zij allemaal doen. Chapeau. We werden zeer goed begeleid doorheen de verkiezingen. De werkgroep denkt echt aan alles. Dank je wel. Gewoonweg super.”

Supporters

Hannah dankt ook haar supporters. “Ze waren zo gedreven om me te helpen. Zonder hen zou het niet gelukt zijn.” Hannah heeft met volle teugen genoten. “Je moet genieten van ieder moment. Het gaat zo vlug. Voor je het weet sta je zondagavond al op het podium.” (CH)

The post Hannah Sierens (22) is het 59ste Tineke van Heule: “Superervaring” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Zomerbar tussen de wijnranken in Westouter: “Genieten staat centraal”

Tijdens de zomermaanden is de belevingsweide Entre Deux Verres opnieuw toegankelijk voor het publiek. “We serveren met veel plezier een glaasje of flesje wijn, sapje of een hapje”, aldus wijnboer Martin Bacquart. “Een bezoek aan de belevingsweide kan ook de perfecte afsluiter zijn van een wandeling op en rond ons wijndomein.”
The post Zomerbar tussen de wijnranken in Westouter:

Lees meer »

Luitenant Luc Dorme, de laatste van vijf brandweerman broers, gaat na 49 jaar op pensioen bij de brandweer

Na een loopbaan van maar liefst 49 (!) jaar neemt luitenant Luc Dorme uit de Emiel Huysstraat in Geluwe eind juli afscheid van het vrijwillig brandweerkorps. De postoverste werd zondagmorgen verrast door zijn collega’s. Met loeiende sirenes rukten ze om luitenant Luc op te pikken voor een niet-alledaagse oefening. Met dank aan de kinderen en kleinkinderen die slachtoffer speelden tijdens

Lees meer »

Triatlete Jonie Vanhoutte voor het eerst op de lange afstand

Jonie Vanhoutte staat zondag in Roth voor haar vuurdoop in een triatlon op de lange afstand. “Ik heb mij laten vertellen dat dit na Hawaï de tweede mooiste wedstrijd is. Qua beleving of op de berg staan is vergelijkbaar met de Tour de France.”
The post Triatlete Jonie Vanhoutte voor het eerst op de lange afstand appeared first on

Lees meer »

Glen Cuyle van Gym Izegem vervolledigt olympische turnselectie voor Parijs

De Belgische turnbond (KBT) heeft Glen Cuyle voorgedragen bij het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) voor het behaalde niet-nominatieve ticket voor de Olympische Spelen in Parijs. De 21-jarige Cuyle haalde tijdens de interne selectietesten (op 22 en 29 juni) de hoogste score aan de ringen.
The post Glen Cuyle van Gym Izegem vervolledigt olympische turnselectie voor Parijs appeared

Lees meer »

Vlak voor ‘Met vier in bed’ is Alex voor de vierde keer hervallen: “Het leven gaat gewoon verder”

In een nieuwe aflevering van ‘Met vier in bed’ vertrekken de B&B-uitbaters op een unieke treinreis in Landen, waar Jo samen met zijn vrouw Hilde Station Racour uitbaat. Gedurende het programma wordt Jo echter vergezeld door hartsvriendin Alex. Maar vlak voor hun deelname kreeg die laatste echter slecht nieuws. “Op 1 januari heeft ze mij verteld dat ze voor de

Lees meer »

KSV Pittem A hoopt op rustig seizoen in tweede provinciale

KSV Pittem A kon na een sterke eindronde alsnog de promotie naar tweede provinciale bewerkstelligen. De promovendus kon de huidige kern bijeen houden en aanvullen met een zestal nieuwkomers. Zij krijgen Pieter Danneels als sportieve baas.
The post KSV Pittem A hoopt op rustig seizoen in tweede provinciale appeared first on KW.be.

Lees meer »