Lichtervelde Lions bovende doopvont gehouden

Lichtervelde heeft er een nieuwe sportvereniging bij. Begin september kwamen voor het eerst kinderen van 5 tot 8 jaar samen in de turnzaal van gemeenteschool Beverbos voor een eerste kennismaking met de basistechnieken van basketbal.

“Voorlopig is de jeugdwerking het allerbelangrijkste”, vertelt coördinator Ricardo Naeyaert van Lions. “In een latere fase kunnen we eraan denken om met enkele teams in de jeugdcompetitie te starten. In het seizoen 2024-2025 hopen we met een U8-ploegje in competitie aan te treden, maar dat is geen doel op zich. Eerst moeten we nog samenzitten met de gemeente om een geschikte zaal te vinden waarin competitiebasket kan beoefend worden.”

De nieuwe club werd opgestart onder de vleugels van de Lions Sportclubs, die al een succesvolle werking hebben in Torhout en Zedelgem. “In Torhout en Zedelgem tellen we om en bij de 600 leden. Met Lichtervelde krijgen we er nu een derde broertje bij.”

Gratis proeflessen

“We hebben al heel wat jaren ervaring met het aanbieden van basket en andere sporten en we zijn ervan overtuigd dat het moet lukken om van Lions Lichtervelde een succesverhaal te maken. Vorige week woensdag waren twaalf kinderen aanwezig op de eerste training en we twijfelen er niet aan dat er door mond-tot-mondreclame op de volgende trainingen nog meer kinderen zullen opdagen.”

“We komen wekelijks samen op woensdag van 17 uur tot 18.30 uur. Geïnteresseerden kunnen drie gratis proeflessen volgen voor ze definitief inschrijven. Bij Lions vinden we het heel belangrijk dat iedereen de kans krijgt om te sporten. Via onze Lions Foundation helpen we mensen die het financieel moeilijk hebben of die een drempel ondervinden om te sporten. We willen op een laagdrempelige manier kinderen aan het bewegen krijgen”, besluit Ricardo Naeyaert. (PDC)

Inschrijven voor een proefles kan via [email protected]. Meer info op de site.

The post Lichtervelde Lions bovende doopvont gehouden is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Kjill Ampoorter (19) rijdt criterium voor eigen volk in Poperinge: “Veel bekende gezichten komen supporteren”

Op vrijdag 5 juli is er in Poperinge het avondcriterium, aan de vooravond van de kermis in de Hoppestad. Aan de start verschijnen enkele streekrenners, onder wie ook Kjill Ampoorter. De eerstejaarsbelofte en student zal voor het eerst deelnemen aan deze wedstrijd.
The post Kjill Ampoorter (19) rijdt criterium voor eigen volk in Poperinge: “Veel bekende gezichten komen supporteren”

Lees meer »

Wie vanuit Londen het Verenigd Koninkrijk in reist staat schok te wachten: grootste deel heeft geen economische waarde

In het Verenigd Koninkrijk staan schoolgebouwen letterlijk op instorten, staan in sommige gemeenten meer voedselbanken dan fabrieken en zijn 5-jarigen kleiner dan in 2010 vanwege ondervoeding, ziet de Brits-Nederlandse columnist van ‘Financial Times’ Simon Kuper. De economische malaise is volgens hem voor de Britten hét hete hangijzer bij de parlementsverkiezingen donderdag, schrijft hij in de Nederlandse krant ‘Algemeen Dagblad’. Hoe

Lees meer »

Brandweer evacueert bijna 40 mensen van attractie Bellewaerde

Brandweer Westhoek moest zaterdagavond met een zonaal klimteam uitrukken naar het Ieperse Bellewaerde Park. Daar was de attractie El Valador vastgelopen op een hoogte van tien meter. In totaal werden 37 mensen geëvacueerd.
The post Brandweer evacueert bijna 40 mensen van attractie Bellewaerde appeared first on KW.be.

Lees meer »