Nieuw hockeyterrein voor Kortrijkse club Saint-Georges officieel geopend op Lange Munte: “We kunnen weer nieuwe leden aanwerven”

Op Sportcampus Lange Munte werd deze ochtend, in aanwezigheid van Red Lion Arthur De Sloover, een nieuw hockeyterrein ingehuldigd voor de Kortrijkse club Saint-Georges.

De hockeyclub had dringend nood aan een tweede veld door het sterk gestegen aantal leden. Stad Kortrijk stelde een onderbenut voetbalveld op Lange Munte beschikbaar. “Door het stijgende succes van onze sport loopt ons aantal leden elk jaar met een kleine tien procent op. Vandaag telt onze club 625 leden die actief aan hockey doen. Op onze thuishaven hebben we maar plaats voor één veld en die capaciteit volstond niet meer om onze leden een kwalitatieve hockeyopleiding aan te bieden”, zegt Anthony Tombeur, voorzitter hockeyclub Saint Georges.

“Op onze thuishaven hebben we maar plaats voor één veld en die capaciteit volstond niet meer” – voorzitter Anthony Tombeur

Het nieuwe hockeyterrein bestaat uit een fundering met drainage, ET-layer en kunstgrasmat. Daarnaast zijn alle standaard benodigdheden voorzien met verlichting, omheining met slagplanken en aangepaste dug-outs met berging. Het gaat om een investering van 1.000.000 euro, waarvan de helft door de stad betaald wordt. Er worden ook subsidies gegeven vanuit Sport Vlaanderen. De rest wordt gefinancierd door hockeyclub Saint-Georges zelf.

Tot vorig jaar was er bij de club een ledenstop en een wachtlijst van een 40-tal spelers. Met de opening van het tweede veld is deze stop opgeheven. “De club verwelkomt nieuwe leden en organiseert initiaties. Iedereen die eens wil proeven van hockey is welkom op woensdag 4 en 11 oktober om 13.30 uur of op donderdag 5 en 12 oktober om 18 uur”, aldus Anthony. Inschrijven is verplicht via [email protected].

“Op het beste hockeyveld van België kunnen we hier ook sportkampen organiseren waarbij kinderen met hockey kunnen kennismaken”, zegt Wouter Allijns, schepen van Sport. “Het waterveld wordt voorzien van een afwateringssysteem waarbij we regenwater gebruiken en het gebruikte water ook grotendeels kunnen hergebruiken voor bijvoorbeeld het beregenen van het voetbalterrein ernaast. We geven hiermee op een duurzame manier de hockeysport verder alle kansen om zich verder te ontwikkelen in Kortrijk.”

The post Nieuw hockeyterrein voor Kortrijkse club Saint-Georges officieel geopend op Lange Munte: “We kunnen weer nieuwe leden aanwerven” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Afval daalt fors op festivals door herbruikbare bekers

Voorjaarsfestivals en -evenementen hebben door de invoering van herbruikbare bekers veel minder afval. Dat blijkt uit een monitoring van de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM). “Evenementen produceren opmerkelijk minder afval, de opkuis verloopt vlotter en de terreinen blijven netter,” klinkt het.

Lees meer »

Dirk Expeel (Menen-Kemmel-Menen):“Het water staat niet meer aan de lippen”

Zondag 7 juli wordt Menen-Kemmel-Menen, een UCI-wedstrijd voor junioren, gereden. Uit financiële overwegingen trekt deze internationale koers niet langer richting Heuvelland. Net als vorig jaar bestaat de wedstrijd uit twaalf lokale ronden van 10,7 kilometer.
The post Dirk Expeel (Menen-Kemmel-Menen):“Het water staat niet meer aan de lippen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Brugse hoteliers over start zomervakantie: “Steeds meer lastminuteboekingen”

De zomervakantie staat in de startblokken. Brugge ontvangt een vijfde van haar jaarlijks aantal bezoekers in juli en augustus. Visit Bruges wil vooral met de Triënnale toeristen lokken. Terecht? Volgens hotelier Dimitri Thirion boeken weinig toeristen hiervoor een kamer.
The post Brugse hoteliers over start zomervakantie: “Steeds meer lastminuteboekingen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Franse analisten kraken België af: “Als iemand mij het plan van Tedesco kan uitleggen, nodig ik die graag uit”

Eerder diablotins in plaats van diables. Duiveltjes in plaats van Rode Duivels. Zo verwijzen de Franse analisten en gewezen internationals Christophe Dugarry (52 jaar, 55 interlands) en Emmanuel Petit (53 jaar, 63 interlands) naar de Rode Duivels voor de clash van maandagavond tegen ‘Les Bleus’ (18u). “De Belgen slaan de bal compleet mis op dit EK.”

Lees meer »

EXCLUSIEF. Spermadonor die 550 kinderen verwekte, reageert op Netflix-docu ‘The Man with 1.000 Kids’: “Ik ben geen monster”

De rechter legde hem een donorverbod op toen aan het licht kwam dat honderden kinderen werden verwekt met zijn zaad. Jonathan Meijer (42) is het onderwerp van de Netflix-docureeks ‘The Man with 1000 Kids’. Daarin getuigen enkele ouders over Meijers “onverzadigbare drang om zich zoveel mogelijk voort te planten”. “Die documentaire is pure sensatie”, reageert Meijer in een exclusief gesprek

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Zelensky in Brussel – Rusland meldt aanvallen op Oekraïense vliegvelden waar westerse vliegtuigen gestationeerd moeten worden

De Oekraïense president Volodymyir Zelensky is donderdag in Brussel aangekomen om er drie veiligheidsakkoorden te ondertekenen. En Rusland zegt aanvallen te hebben uitgevoerd op Oekraïense vliegvelden waar westerse militaire vliegtuigen gestationeerd moeten worden. Het ministerie van Defensie meldt dat daarbij hypersonische raketten en drones zijn ingezet.Volg hier alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne.

Lees meer »

Masterplan herwaardering Gaverdomein unaniemgoedgekeurd: “Pareltje van ontspanning”

De gemeenteraad van Deerlijk zette unaniem het licht op groen voor het masterplan dat tot een herwaardering van het Gaverdomein moet leiden. “We willen het domein nog meer uitspelen als bruisende recreatieve belevingsplek”, verduidelijkt bevoegd schepen Bert Schelfhout.
The post Masterplan herwaardering Gaverdomein unaniemgoedgekeurd: “Pareltje van ontspanning” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bellingham en Kane redden Engeland van roemloze aftocht tegen Slovakije

Engeland zit nog in het toernooi. Meer dan een uur leken The Three Lions op weg naar huis tegen een enthousiast Slovakije, maar in minuut 95 achtte Jude Bellingham zijn moment gekomen. Met een omhaal behoedde hij de Engelsen van de nederlaag. De Slovaken waren aangeslagen en kregen na één minuut in de verlengingen de winnende treffer van Harry Kane

Lees meer »