Wandelaar Yvan Herman uit Ingelmunster bereikt na 102 dagen Santiago de Compostela: “De heimwee was het zwaarst”

Vanuit Santiago de Compostela kregen we van zijn echtgenote Martine Wille het nieuws door dat haar man Yvan Herman vandaag om 10 uur is toegekomen op zijn eindbestemming, na 1021 dagen onderweg te zijn en 97 dagen te hebben gewandeld.

Nu was Yvan nog te vermoeid en te emotioneel om veel te vertellen. Om 10 uur arriveerde hij aan de kathedraal. Daar bleef Yvan ook wachten op wandelaars die hij was tegengekomen en die ook de eindbestemming bereikten, zoals Reese uit Zuid-Afrika, Malte uit Duitsland, Agnieska uit Tsjechië en Diego Beydro uit Argentinië, een kunstenaar waarbij Yvan in de voorbije weken ook enkele dagen spendeerde. De ene wandelt trager of neemt een andere weg, zodat dat kan verschillen qua aankomstuur.

Echtgenote Martine Wille reisde naar Santiago de Compostela, samen met vrienden Katrien en Dominique. Ook hun hondje Lotje was erbij. Zoon Bert kon dit mooie moment niet meemaken wegens zijn werk. Zijn grootste probleem was de heimwee. “Lichamelijke lasten word je na een tijd gewoon”, zegt hij. Yvan blijft nu nog enkele dagen in Santiago de Compostela om even op krachten te komen, waarna hij terugkeert naar Ingelmunster waar hij op woensdag 7 juni om 11 uur al stappend vertrok vanuit zijn woning. Proficiat! (PADI)

The post Wandelaar Yvan Herman uit Ingelmunster bereikt na 102 dagen Santiago de Compostela: “De heimwee was het zwaarst” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Groen Ieper wil rallydorp verhuizen van centrum naar industriezone

Volgens Sam Vancayseele (Groen) brengt het rallydorp in het centrum meer lasten dan lusten. Op de gemeenteraad stelde hij dan ook voor om alles te verhuizen naar de industriezone. Schepen Diego Desmadryl (Open Ieper) ging niet akkoord en stelt voor om de beleving te optimaliseren. “De terugkeer van Boezinge op woensdagavond is een grote stap in de goeie richting”, aldus

Lees meer »

Roeselaarse kunstacademies zoeken twee nieuwe directeurs:“Huidige structuur niet meer van deze tijd”

Vanaf 1 september krijgen de twee Roeselaarse kunstacademies een nieuwe directiestructuur. Dirk Lievens, huidig directeur van de STAP, wordt overkoepelend directeur van de twee academies en momenteel loopt de zoektocht naar twee nieuwe pedagogisch-artistieke directeurs voor de STAP en de SASK. “De academies tellen samen 4.800 leerlingen en dat wordt te groot voor de huidige structuur”, zegt Bert De Smet.<br

Lees meer »

Opendeurdag seksclub Club Amai trekt 3.000 nieuwsgierigen: “Misschien breng ik volgende week wel een eerste echt bezoekje”

Ruim 3.000 nieuwsgierigen hebben zondag een bezoek gebracht achter de schermen van Club Amai in Hoogstraten (Meer). Alle aanwezige mannen en vrouwen hielden netjes de kleren aan en stapten in een lange rij met het nodige gegiechel naar binnen. De seksclub hield voor een keer geen swingersdag, maar gooide de deuren open voor iedereen die er eens op klaarlichte dag

Lees meer »

Brigitte (54) en zoon Alex (22) openen nieuwe bakkerij op de Hille in Wingene: “Dit is altijd onze droom geweest”

Terwijl overal in Vlaanderen de bakkers verdwijnen, komt er op de Hille in Zwevezele (Wingene) net een nieuwe bakker bij. Brigitte Croenen (54) en haar zoon Alex Dewilde (22) openen in oktober de deuren van hun nieuwe winkel B&A Desserts, nadat ze eerder al een atelier openden in Beernem. Vanaf vrijdag 5 juli kan je er terecht voor ambachtelijk ijs

Lees meer »

Boer Glenn vervangt hertenboer in ‘Boer zkt vrouw’: “Ik ben niet van plan om als oude papa aan de schoolpoort te staan”

Dat het leven meer is dan werken alleen beseft Glenn Driesen (32) meer dan ooit sinds hij zijn beide ouders moest afgeven. De jonge veeboer uit Weelde zoekt in het komende ‘Boer zkt vrouw’-seizoen dan ook een vrouw die ambitieus en actief is, maar ook kan genieten van het leven. “Je krijgt me niet makkelijk klein, maar toen ik mijn

Lees meer »

Staat ziet inkomsten van niet-opgeëiste erfenissen met de helft dalen, en daar zit Axel Daeseleire voor iets tussen

De overheid heeft vorig jaar ‘maar’ 8,9 miljoen euro geërfd van overledenen van wie geen wettelijke erfgenamen werden gevonden of omdat die de nalatenschap hadden verworpen. Dat is ongeveer de helft minder dan het jaar voordien. Notaris Bart Van Opstal ziet meerdere redenen voor die terugval. Het tv-programma ‘Erfgenaam gezocht’ met Axel Daeseleire speelt onrechtstreeks ook een rol.

Lees meer »

Snellegem maakt zich op voor vijfde editie van Cava-Festibar: “Een driedaags evenement waarbij zeven livebands de revue passeren”

Tijdens het weekend van 5 tot en met 7 juli vindt de vijfde editie van Cava-Festibar plaats in Snellegem, een driedaags feestweekend van én voor Huis Snello.
The post Snellegem maakt zich op voor vijfde editie van Cava-Festibar: “Een driedaags evenement waarbij zeven livebands de revue passeren” appeared first on KW.be.

Lees meer »