Bjorn Crombrugge opent hondenspeciaalzaak in Bredene: “Hondenijs bijzonder populair”

Hondenspeciaalzaak Q-ties opende onlangs de deuren in de Kapelstraat te Bredene. Met Bjorn Crombrugge heeft de zaak alvast een ervaren ‘hondenmens’ aan het roer staan. “We hadden eerder een gelijkaardige zaak in Oudenaarde en zijn zelf eigenaar van vier trouwe viervoeters”, aldus Bjorn.

Alles voor de hond, het mag gerust booming business genoemd. Wie in Bredene rondrijdt, komt ze vaak tegen: de hondeneigenaars met achter de fiets een karretje voor mans beste vriend. Kleine keffers met kleurrijke en hoogst originele jasjes, een hondenbuggy,… je kunt het zo gek niet bedenken.

Of toch, want al dat moois is sinds vorige week terug te vinden in hondenspeciaalzaak Q-ties. “Een bijzondere naam die verwijst naar ‘cuties’, het Engels voor ‘schatjes’. We vonden het een leuke naam, die mensen ongetwijfeld nieuwsgierig maakt”, legt zaakvoerder Bjorn Crombrugge uit.

Poes moet wachten

Bij Q-ties vind je alles voor je favoriete viervoeter, en dat is geenszins een holle reclameslogan. “We beperken ons wel tot de hond. Maar misschien komt hier ooit ook wel een kattenafdeling bij. Omdat we beperkt zijn in winkelruimte en het allemaal wat overzichtelijk willen houden, moet de poes het voorlopig wat ontgelden…”

Bjorns tongval verraadt dat hij ooit in Bredene kwam aanspoelen. “We zijn oorspronkelijk van Halle, hadden lange tijd een hondenspeciaalzaak in Oudenaarde maar wonen nu al acht jaar in Bredene. Vandaar dat we onze zaak hier begonnen zijn. Pas op, ik ben wel half West-Vlaming, met familie in Roeselare, en begrijp het dialect perfect. Alleen het spreken valt me wat moeilijk.”

Een badplaats is volgens Bjorn een uitgelezen plek om een hondenspeciaalzaak open te houden. “Mensen komen hier op vakantie of hebben hier een tweede verblijf. Dan gaan ze ook al eens vaker met de hond wandelen. Maar als die al wat ouder wordt en het fysiek lastiger krijgt om baasje bij te benen, dan wordt zo’n hondenbuggy of hondenkarretje (voor achter de fiets) een handig ding. Die buggy’s verkopen dan ook heel goed.”

Speciale voeding

Maar in Q-ties vind je zoveel meer dan dat. “We proberen echt alles voor de hond aan te bieden, van speeltjes en leuke hebbedingetjes tot gespecialiseerde voeding. Een goeie prijs-kwaliteitverhouding staat daarbij altijd voorop. En voor alle duidelijkheid: we zijn er natuurlijk in de eerste plaats voor de Bredense hondenliefhebber”, verzekert Bjorn, die thuis zelf drie Berner Sennens en een Engelse cocker rond heeft lopen. “Die zijn mijn ideale ‘proef’dieren’. Letterlijk vaak, want ik weet, als zij het lusten, dan heb ik een goed product in huis.”

“Onze eigen honden thuis zijn mijn ideale ‘proef’dieren”

Poepzakjes

Bjorn probeert ook producten aan te bieden, die je niet meteen in de warenhuizen of bij kwekers vindt. “Sommige voeding die wij verkopen, kun je als mens zelfs zonder probleem verorberen. En uiteraard bestaat er voor onze harige vriend ook al veganistische of dieetvoeding.”

Speeltjes, eet- en drinkbakken, manden en kussens, hygiëneproducten,… je vindt ze allemaal bij Q-ties. “En dan vergeet je nog enkele leuke dingen als onze Dog Choc, een chocoladereep voor de hond, kaasstokjes (goed voor de tanden) en ons hondenijs. Dat laatste is razend populair en komt in verschillende smaken, die je als mens allicht minder aangenaam zult vinden. Maar ik garandeer je, de versie ‘appel en banaan’ gaat er gegarandeerd ook bij jou in”, grapt Bjorn.

Zijn best verkopende product, daar moet Bjorn niet lang over nadenken: “Poepzakjes! Ongelooflijk hoe vaak mensen hiervoor langslopen. Maar goed ook trouwens, want het gebruik ervan is uiteraard verplicht.”

Hondenspeciaalzaak Q-ties vind je in de Kapelstraat 173. De winkel is alle dagen open van 10 uur tot 18 uur. Op donderdag en zondag is Q-ties gesloten.

The post Bjorn Crombrugge opent hondenspeciaalzaak in Bredene: “Hondenijs bijzonder populair” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

“Processie brengt mensen samen”: Regisseur Jan Bonne (70) neemt afscheid van Godelieveprocessie

De jaarlijkse Godelieveprocessie wordt extra speciaal voor Jan Bonne. Voor de 70-jarige regisseur, die al sinds 2016 aan het roer staat van dit stuk immaterieel erfgoed, is het zijn laatste editie. “Dit is een goed moment om te stoppen”, glundert een fiere Jan.
The post “Processie brengt mensen samen”: Regisseur Jan Bonne (70) neemt afscheid van Godelieveprocessie appeared first

Lees meer »

Anderlecht moet eerste competitiematch tegen STVV achter gesloten deuren spelen

Anderlecht zal het tijdens de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen, op 27 juli thuis tegen STVV, zonder de steun van de fans moeten doen. Paars-wit moet die match namelijk achter gesloten deuren afwerken als straf voor het stilgelegde bekerduel tegen Standard van vorig seizoen. Anderlecht zou bij het BAS beroep kunnen aantekenen, maar heeft beslist dat niet te doen.

Lees meer »

Broers Michel en Francis De Buck vieren 75 jaar ijssalon Au Pingouin

Feest in de Kerkstraat 33: het ijssalon van de gebroeders De Buck bestaat dit jaar liefst vijfenzeventig jaar en dat vieren ze samen met de klant. Een ‘golden ticket’ betekent een jaar lang gratis wafels smullen.
The post Broers Michel en Francis De Buck vieren 75 jaar ijssalon Au Pingouin appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gepensioneerden Ter Groene Poorte gehuldigd

Op het einde van het schooljaar worden in alle onderwijsinstellingen de personeelsleden die met pensioen gaan in de bloemetjes gezet. In bakkerij-, slagerij- en hotelschool Ter Groene Poorte in Brugge was dit onlangs ook het geval.
The post Gepensioneerden Ter Groene Poorte gehuldigd appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tweede sneukelwandelroute voor Atreyu Bral (die tien jaar geleden overleed) een groot succes: “We zijn dankbaar”

Zondag 30 juni werd met start en finish aan De Leest een tweede herdenkingswandeling gehouden voor Atreyu Bral. De opbrengt gaat daarbij opnieuw naar het Kinderkankerfonds. “Ik vermoed dat we het bedrag van vorige keer zullen overtreffen.”
The post Tweede sneukelwandelroute voor Atreyu Bral (die tien jaar geleden overleed) een groot succes: “We zijn dankbaar” appeared first on KW.be.

Lees meer »

De Madams openen hun gezellige tuinbar in Beselare: “Genieten in mooie omgeving, met leuk gezelschap”

De passie voor het koken bracht Melanie De Coninck en Griet Opsommer samen. Het resulteerde in een foodtruck en een zomerbar die deze zomer de deuren opent in de Kruisbierboomstraat 9 in Beselare, vanaf vrijdag 5 juli.
The post De Madams openen hun gezellige tuinbar in Beselare: “Genieten in mooie omgeving, met leuk gezelschap” appeared first on KW.be.

Lees meer »

ISVAG vraagt wijziging aan voor omgevingsvergunning om afvalverbrandingsoven in Wilrijk open te houden

Afvalintercommunale ISVAG heeft een wijziging aangevraagd voor haar omgevingsvergunning. Het bedrijf kreeg eind 2022 een proefvergunning van 2 jaar maar moet daarvoor voldoen aan verschillende voorwaarden, die enkel haalbaar zijn bij een wijziging van de omgevingsvergunning. "We moeten de impact op de buurt zoveel mogelijk beperken", zegt Kristel Moulaert, algemeen directeur van ISVAG.

Lees meer »

Slovaakse premier Fico tijdens eerste publieke verschijning sinds aanslag: “Had Orbán graag vergezeld naar Moskou”

De Slovaakse premier Robert Fico is voor het eerst weer in het openbaar verschenen, 2 maanden nadat hij is neergeschoten. Fico uitte zijn bewondering voor zijn Hongaarse collega Viktor Orbán, die een omstreden ontmoeting had met de Russische president Vladimir Poetin. De premier hield ook een vurig betoog voor conservatieve en tegen progressieve en liberale ideeën.

Lees meer »

Spotify verwijdert pro-Russische artiesten – Washington kondigt nieuw militair hulppakket van 2,3 miljard dollar aan voor Oekraïne

De Hongaarse premier Viktor Orbán bezoekt vandaag Kiev, waar hij de Oekraïense president Volodymyr Zelensky ontmoet. Dat meldt de Britse krant ‘Financial Times’. Het bezoek van Orbán, een uitgesproken criticus van de westerse militaire hulp aan Oekraïne, volgt een dag nadat Hongarije het roulerende voorzitterschap van de Europese Unie heeft overgenomen. Lees hier de ontwikkelingen van dinsdag 2 juli terug.

Lees meer »

“DEMbargo”: Rijke donateurs van de Democraten draaien geldkraan dicht tot Biden terugtreedt

Verschillende financiers van de Democratische Partij zetten hun donaties stop. Ze doen dit om de druk op Biden te verhogen, zodat hij zich terugtrekt als presidentskandidaat. Dat melden verschillende Amerikaanse media. De 81-jarige Amerikaanse president Joe Biden, die vorige week een zwak debatoptreden had, zegt echter vastbesloten te zijn om als presidentskandidaat van de Democratische Partij aan te blijven.

Lees meer »