Wit-Gele Kruis Harelbeke schenkt 500 euro aan Welzijnsschakels Kuurne

Het Wit-Gele Kruis afdeling Harelbeke heeft een cheque van 500 euro geschonken aan de vereniging Welzijnsschakels in Kuurne.

Het Wit-Gele Kruis afdeling Harelbeke heeft een cheque van 500 euro geschonken aan de vereniging Welzijnsschakels in Kuurne. Dat is een buurtparticipatieplatform voor mensen die het niet gemakkelijk hebben. De vereniging is vijf jaar geleden gestart met haar werking. “Toen kwamen er maar een drietal mensen langs op onze samenkomsten, maar tegenwoordig schommelt dat tussen 25 en 30”, zegt Marc Plets.

“Hier kunnen ze zich ontspannen tijdens de activiteiten die we organiseren en we merken dat iedereen er heel veel aan heeft. Al is het maar omdat de eenzaamheid, waarin veel van onze mensen leven, voor een keer wordt doorbroken. We kunnen het geld goed gebruiken voor onze werking”, zegt Riet Goemaes van Welzijnsschakels. “Elke maand organiseren we op de tweede en vierde vrijdagmiddag een samenkomst in het wijkcentrum Sint-Pieter in de Hazelaarstraat in Kuurne.”

The post Wit-Gele Kruis Harelbeke schenkt 500 euro aan Welzijnsschakels Kuurne is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Deze BV kon Erik Van Looy niet overtuigen om mee te doen aan ‘De slimste mens’: “Hij wilde liever nieuwe BBQ-technieken leren”

Het nieuwe seizoen van ‘De slimste mens ter wereld’ gaat pas op 14 oktober van start, maar van de deelnames van Xander De Rycke, Aster Nzeyimana, Bo Van Spilbeeck en Hannelore Knuts zijn we nu al zeker. Wie nog meer meedoet, kan presentator Erik Van Looy (62) momenteel niet vertellen. Wel verklapt hij in de podcast ‘Mid Mid’ wie niet

Lees meer »

Website om overal in Vlaanderen aangepaste fiets voor mensen met beperking te huren voorgesteld bij het GielsBos in Lille

Bij zorgvoorziening Het GielsBos in Gierle, bij Lille, heeft G-sport Vlaanderen vandaag een nieuwe website voorgesteld waarop mensen met een beperking overal in Vlaanderen een aangepaste deelfiets kunnen huren. Het GielsBos gebruikt zelf al enkele jaren zulke aangepaste fietsen, en verhuurt die ook via een fietspunt aan andere mensen buiten de zorgvoorziening. Door aan te sluiten bij het online platform,

Lees meer »

Christine en Patrick zijn een gouden paar

Ter gelegenheid van hun vijftigste huwelijksverjaardag werden Patrick Vande Walle en Christine Desmet door het stadsbestuur van Waregem in de bloemetjes gezet.
The post Christine en Patrick zijn een gouden paar appeared first on KW.be.

Lees meer »

De uitdagingen zijn enorm, maar de nieuwe baas van het leger zwijgt

Meer militairen, meer munitie, meer materiaal en meer middelen. Bij het begin van zijn missie als nieuwe chef Defensie verwees luchtmachtgeneraal Fred Vansina tot in den treure naar het verlanglijstje van zijn voorganger admiraal Michel Hofman. Maar wat hij precies wil en hoe hij het leger de volgende jaren zal inloodsen, daarover bleef hij bijzonder discreet.

Lees meer »