Izegem huldigt verdienstelijke foorkramers bij opening kermis

Bij de opening van de Izegemse kermis werden vier foorkramers gehuldigd wegens hun respectabel aantal jaren aanwezigheid. “Izegem is de mooiste kermis en dit door diverse redenen”, merkte Guido Dagraed op die al 20 jaar met zijn lunapark aanwezig is in Izegem.

“De kermis blijft een specialleke onder mijn evenementen”, zei bevoegd schepen Lisbet Bogaert bij de opening van de Izegemse kermis. “Het blijven bewogen jaren. Na eerst de pure kennismaking en de bijhorende problemen was er het volgende jaar corona. Vorig jaar was er dan het vertrek van de Polyp en nu was de herinrichting van de Korenmarkt een nagelbijter.”

Geen Polyp

Samen met de stadsmedewerkers werd de puzzel gelegd en kreeg elk kermiskraam een plaats. Hiervoor werd ook een beroep gedaan op het kermiscomité. Ook dit jaar is de Polyp er niet, die staat in Leuven, maar opnieuw biedt de attractie Popcorn soelaas. “Sterker nog, de uitbater schonk 200 jetons die we op onze beurt uitdeelden aan de moni’s van de speelpleinwerking, de ideale doelgroep voor deze attractie.” Vier foorkramers werden tijdens het plechtig openingsmoment in de bloemetjes, of zeg maar biertjes, gezet. Het gaat om Jonathan Vanthournout van het schietkraam die al vijf jaar present is, Geert Haeck die al tien jaar aanwezig is met zijn mini-autoscooter, en voor 20 jaar aanwezigheid: Eurudique Vanrafelghem van het visspel en Guido Dagraed van het lunapark.

Vijfde generatie

Het mooie weer en het aantrekkelijke aanbod stuwen Izegemnaars en mensen uit buurgemeenten richting stadscentrum. “Onder meer dat randaanbod maakt Izegem een van de mooiste kermissen in ons land”, zegt Guido Dagraed van lunapark Showland. Hij is al de vijfde generatie van een foorkramersfamilie en hij vindt dat de kermissen het niet slecht doen. “De mensen hebben de foor herontdekt na corona. Ook in Izegem is dat het geval. De kermis valt perfect qua datum, iedereen is thuis in deze periode. Het is ook geen megagrote foor, maar er staan wel goede attracties: van elke soort iets. Dit samen met alle randactiviteiten maakt Izegem tot de mooiste kermis.” (MI)

The post Izegem huldigt verdienstelijke foorkramers bij opening kermis is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

LIVE SPANJE-GEORGIË. Achterstand komt als donderslag bij heldere hemel, klaart het voor rust nog op voor de Spanjaarden?

De Spanjaarden maakten op dit EK voetbal als een van de weinige toplanden wel indruk door in een groep met Italië en Kroatië 9 op 9 te halen. EK-debutant Georgië beleefde dan weer een sprookje: het klopte in de laatste match verrassend Portugal en stootte zo als derde door naar de volgende ronde. Krijgt dit sprookje een vervolgverhaal of worden

Lees meer »

Johan Boskamp over Oranje, Tedesco en zijn pensioen als analist: “Nederland heeft geen enkele speler van wereldklasse”

“Ik heb alleen nog maar op dat bankje gelegen en zitten zappen. Werelds!” Tot u spreekt Johan Boskamp (75), sinds vorige maand voetbalanalist op rust. Er ligt een nieuwe biografie van hem in de winkel. “Alle leugens en de rest staat erin”, zegt hij. Het liefst ouwehoert hij over voetbal. Over het EK, Oranje, de Duivels, Tedesco… en Mark Cavendish.

Lees meer »

Jill opent eind augustus Den Bokaal: “Gezonde, lokale, low waste maaltijden, in bokaal!”

Jill Malfait (32) neemt met Den Bokaal haar intrek in het gewezen pand van Courgette aan het Sint-Jansplein. “Ik volg dezelfde gezonde, biologische trend, maar niet langer uitsluitend plantaardig. Er komen ook bokalen met vlees in het aanbod.”
The post Jill opent eind augustus Den Bokaal: “Gezonde, lokale, low waste maaltijden, in bokaal!” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Brugse tennis- en padelclub KG Witte Beer met nieuwe voorzitter de zomer in

KG Witte Beer Tennis & Padel zet verder in op de jeugd. Men heeft enkele actieve bestuursleden die elk hun eigen taak doen. Met Franky Baert heeft de club een nieuwe (waarnemend) voorzitter. “We willen geen kweekvijver zijn van toptalenten, maar iedereen met tennis laten kennismaken.”
The post Brugse tennis- en padelclub KG Witte Beer met nieuwe voorzitter de

Lees meer »

Muzikale zomer start met Café Congé in Deerlijk: “Genieten van steengoeie bands met drankje in de hand”

De grote vakantie is in zicht en dat betekent dat Café Congé weer op de activiteitenkalender staat in Deerlijk. Met een gevarieerd programma mikken de initiatiefnemers vanaf donderdag 4 juli gedurende twee avonden op een jong en minder jong publiek.
The post Muzikale zomer start met Café Congé in Deerlijk: “Genieten van steengoeie bands met drankje in de hand”

Lees meer »

KIJK. De film van de rit: Cavendish schrijft geschiedenis en Pedersen valt in laatste rechte lijn

Mark Cavendish heeft geschiedenis geschreven met zijn 35e etappeze in de Tour. De ‘Manx Missile’ verwees Jasper Philipsen en Alexander Kristoff naar de dichtste ereplaatsen. Mads Pedersen, misschien wel de grootste concurrent van Philipsen voor de groene trui, kwam nog stevig ten val in de laatste rechte lijn. Hij vloog vol tegen de dranghekken en zag een mooi ereplaats door

Lees meer »

Sabine Sagaert wordt de nieuwe CEO van Ardo

De Ardooise producent van diepvriesgroenten en -fruit Ardo heeft een nieuwe CEO: Sabine Sagaert. Dat heeft het bedrijf donderdag bekendgemaakt.
The post Sabine Sagaert wordt de nieuwe CEO van Ardo appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tegen eind deze week moeten ze elkaar recht in de ogen kijken: hoe Bart De Wever Vooruit aan tafel krijgt én houdt

Drie weken na de stembusslag bracht preformateur Bart De Wever (N-VA) de vijf gedoodverfde federale coalitiepartners een eerste keer rond dezelfde tafel. Maar na therapeutische sessies over economie, energie en defensie zal De Wever toch ook de explosieve dossiers moeten aansnijden. Die beloven vooral voor Vooruit moeilijk te liggen. In welke departementen gebeuren de miljarden euro’s aan besparingen?

Lees meer »