Enkele maanden geleden zaten er zeker nog 40 katjes, nu lijken ze verdwenen: Buurt vreest kattenhater

Er wordt gevreesd dat een kattenhater katten vergiftigt in de Zandputstraat in Menen. Annemie Messelis van vzw Katimoe steriliseerde er de afgelopen twee jaar zo’n 40 katten, nu zijn er geen meer te bespeuren. Deze week werd daarenboven een dode kat gevonden. “Hopen dat het stopt.”

Het was al een eindje dat mensen ongerust waren in de Zandputstraat in Menen. Een dood zwart katje wakkert de angst voor een kattenhater nu nog meer aan. Werd de poes vergiftigd? “Onderzoek kost al snel enkele honderden euro’s. Bovendien is het katje al begraven door degenen die het vonden”, meent Annemie Messelis.

Zij baat een kattenopvangcentrum uit op het Onderwijsplein, iets verderop. Met honderd procent zekerheid kan ze niet zeggen dat er gif in het spel is, maar de kans is volgens haar erg groot. Annemie werkt samen met de stad Menen in het sterilisatiebeleid. “We vangen wilde katten en zorgen dat ze gesteriliseerd worden om zo de aantallen in te perken”, legt ze uit.

Ook in de Zandputstraat is ze actief. “Het is een buurt met veel zwerfkatten, mede doordat het oude kerkhof er ligt. Zo’n twee jaar geleden hebben we er 15 katten gesteriliseerd, daarna volgden er nog zo’n 25. Dus er zitten zeker zo’n 40 katten”, weet Annemie.

Allemaal weg?

Maar die blijken er nu dus niet meer te zitten. “Het is al een eindje dat mensen veel minder katten zien. Dat ze plots weg zouden zijn lijkt me vreemd. En dan was er het dode katje. Het kan geen toeval zijn.”

Naar de politie of de stad stappen, dat willen ze nu niet doen. “Het is moeilijk om te bewijzen wie er achter zou zitten. We willen onze vermoedens wel kenbaar maken, onder meer via de sociale media. In het verleden bewees die strategie al zijn nut. Nu hopen dat het ook stopt”, besluit Annemie. (JD)

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FVzwkatimoe%2Fposts%2Fpfbid0GtQe2gzCRjodwGH4VpwUYoLmVqEVb2JzJBDhpXGsNyKaVL8A9UkzZAjYZbYz4CW6l&show_text=true&width=500” width=”500? height=”281? style=”border:none;overflow:hidden” scrolling=”no” frameborder=”0? allowfullscreen=”true” allow=”autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share”>

The post Enkele maanden geleden zaten er zeker nog 40 katjes, nu lijken ze verdwenen: Buurt vreest kattenhater is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Nathalie (37) neemt afscheid van pony die zwaar toegetakeld werd door loslopende hond: “Julleken krijgt een mooi plaatsje in ons huis”

Nathalie van de Bossche (37) uit Sint-Lievens-Houtem, in de provincie Oost-Vlaanderen, heeft afscheid moeten nemen van haar pony Julleken. Ze moet haar lieveling, die amper 60 centimeter groot is, laten inslapen nadat het werd aangevallen door een loslopende hond. “Het was een harde beslissing en het doet nog altijd pijn”, zegt Nathalie.

Lees meer »

LIVE COPA AMÉRICA. Canada stoot door naar de halve finales, waar titelverdediger Argentinië en Messi wachten

Ook in Amerika wordt er gevoetbald, want in de Verenigde Staten wordt gebikkeld om de Copa América. Lionel Messi staat met Argentinië in de halve finale, al had het daar wel strafschoppen voor nodig tegen Ecuador. Messi miste knullig, maar werd gered door doelman ‘Dibu’ Martínez. Zij nemen het op tegen Canada – eveneens door na penalty’s. Volg al het

Lees meer »

Amos (28) en Hilde (55) krijgen nieuwe, persoonlijke behandeling voor long covid: “Mijn situatie is weer leefbaar”

"Mijn leven is op een jaar tijd veranderd van een overlevingsmodus naar een leefbare situatie". Dat zegt Hilde (55), een van de patiënten met long covid die de voorbije maanden meewerkten aan een studie van het UZ Brussel. Die onderzocht het effect van een persoonlijke aanpak op vlak van voeding en beweging bij patiënten. De studie is nog niet gepubliceerd,

Lees meer »

Britse politie houdt klopjacht op man (26) na “gruwelijke” moord met kruisboog op vrouw en twee dochters van BBC-presentator

De Britse politie houdt momenteel een grote klopjacht op een 26-jarige man die verdacht wordt van betrokkenheid bij de moord op drie vrouwen. Volgens de Britse openbare omroep ‘BBC’ gaat het om het gezin van een van haar presentatoren, John Hunt (58), meer bepaald zijn echtgenote Carol (61) en twee van hun drie dochters, Hannah (28) en Louise (25). Ze

Lees meer »