De must-reads van het weekend

04:00 We hebben best wel wat magistraten en er vloeit veel geld naar justitie. Toch is de juridische achterstand dramatisch. Hoe komt dat?

Meer krantenkoppen in België

Vijf weekends kunst bij Johnny Werkbrouck in Torhout

Beeldhouwer Johnny Werkbrouck is 65 jaar geworden en organiseert in het kader van zijn verjaardag een zomertentoonstelling met zijn werk. Hij doet dat in zijn atelier in de Schoolstraat 16 in Wijnendale. Hij maakt voornamelijk beelden in witte Carraramarmer, maar ook geregeld in brons of een combinatie van die twee. De expositie is vrij toegankelijk
The post Vijf weekends

Lees meer »

Brussels Airlines vliegt tot en met 8 augustus niet naar Tel Aviv

Luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines voert voorlopig geen vluchten meer uit tussen Brussel en Tel Aviv. De maatregel geldt minstens tot en met 8 augustus en heeft te maken met de oplopende spanning in het Midden-Oosten. Brussels Airlines zegt dat ze de toestand in de regio nauw opvolgt om te bepalen wanneer de vluchten kunnen hervatten.

Lees meer »

Ultranationalisten bestormen legerbasis in Israël uit protest tegen arrestatie 9 militairen “na groepsverkrachting”

In Israël zijn tientallen ultranationalisten, onder wie ook enkele radicaal rechtse parlementsleden, een Israëlisch detentiecentrum voor Palestijnse gevangenen binnengedrongen. Ze protesteerden tegen de arrestatie van 9 Israëlische soldaten, die ervan verdacht worden een Palestijnse gevangene te hebben mishandeld. Israëlisch premier Benjamin Netanyahu veroordeelt de protesten en roept op tot kalmte.

Lees meer »

Nederlandse provincie overweegt wolf te laten neerschieten en vraagt om bossen te vermijden met kleine kinderen

In Nederland hebben de provincie Utrecht en diverse gemeenten een oproep gedaan om niet met kleine kinderen de bossen van de Utrechtse Heuvelrug in te trekken. De waarschuwing komt er na een mogelijk nieuw incident met een wolf woensdagochtend. Als DNA-onderzoek bevestigt dat het om hetzelfde dier gaat dat twee weken geleden een kind beet, wordt het dier mogelijk neergeschoten.

Lees meer »

Borstvoeding minst populair bij West-Vlaamse vrouwen: “Door onwetendheid en onzekerheid”

Steeds meer vrouwen geven borstvoeding aan hun boreling, maar het gebeurt nog altijd het minst in West-Vlaanderen. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het Agentschap Opgroeien bij de start van de Week van de Borstvoeding, die loopt tot woensdag 7 augustus. “Informeren en ondersteunen blijft van cruciaal belang.”
The post Borstvoeding minst populair bij West-Vlaamse vrouwen: “Door onwetendheid en

Lees meer »

Ook kankerpatiënte Martine (65) is gedupeerde van On Line Fitness: “Zelfs met doktersattest dreigden ze met een advocaat”

“Mijn borsten moesten geamputeerd worden en dan nog durfden ze dreigen met een advocaat. Beschamend”, zegt Martine De Vos uit Opbrakel. Rik betaalde zelfs meer dan 500 euro om van zijn fitnessabonnement verlost te geraken, terwijl hij terminaal ziek is. Ze zijn een van de tientallen gedupeerden van On Line Fitness, de fitnessketen achter de bekende ondernemer Nicolas De Bruyn.

Lees meer »

Cultureel Brugge mikt in augustus vooral op de Gouden Boomstoet

Het regent op de sociale media klachten over het feit dat Brugge geen stadsfestival meer heeft. Het stadsbestuur wil geen geld meer besteden aan Moods! Gelukkig valt er nog veel te beleven in Brugge in augustus. Met als paradepaardje de Gouden Boomstoet.
The post Cultureel Brugge mikt in augustus vooral op de Gouden Boomstoet appeared first on KW.be.

Lees meer »