Ten Miles en Oktoberfest bij De Stresskikkers in Elverdinge

De Stresskikkers zullen op zaterdag 23 september ervoor zorgen dat Elverdinge bruist. Met hun Ten Miles en aansluitende Oktoberfest belooft het een dag vol ambiance te worden in en rond Den Elver. “Wie zich verkleedt tijdens de afterparty krijgt een beloning”, klinkt het bij de organisatie, die in het verleden nog de Flemish Beer Run organiseerde.

Florian Verdonck is 31 jaar, afkomstig uit Proven en intussen meer dan een jaar woonachtig in Elverdinge. “Het is ook sinds vorig jaar dat ik aangesloten ben bij De Stresskikkers”, vertelt Florian, die zelfstandige is in de IT-sector.

“Na enkele jaren Flemish Beer Run gooien we het nu over en andere boeg. We nemen een nieuwe start met onze Ten Miles op 23 september. Samen met voorzitter Pascal Demuynck, Jean-Claude Demuynck en Pascal Casier help ik organiseren. Eerst is er om 14 uur een Kids Run en daarna is er de 8 kilometer en om 16 uur de tien mijl. Start en aankomst is aan OC Den Elver. Het parcours gaat via Elverdinge en Woesten. Het parcours is zorgvuldig ontworpen met een mix van onverharde en verharde wegen. We hebben bewust gekozen voor de afstand van tien mijl om een breed scala aan deelnemers aan te spreken.”

Oktoberfest

In Den Elver zal aansluitend nog een maaltijd en afterparty plaatsvinden. “Dit zal in het Oktoberfest-thema zijn. We starten met authentieke Duitse gerechten schnitzel en tartiflette en daarna zal de dansvloer geopend worden. Wie zich verkleedt in een dirndl of lederhosen, krijgt een beloning. Dj Drino zorgt voor de beats. Een dag vol ambiance dus!”

Deelnemers kunnen zich online inschrijven. “De dag zelf kan er ook nog ingeschreven worden. Zelf zal ik niet meelopen, als troostprijs mag ik het startschot geven”, lacht Florian. “Na het lopen kan men gebruik maken van de douches van voetbalclub SK Elverdinge.”

Elke donderdag

De Stresskikkers lopen elke donderdag om 19.30 uur. “We verzamelen in de Boezingestraat bij de broodjeszaak Evita. Qua parcours variëren we graag. In de club hangt een warme familiale sfeer. Onze gezellige bende telt ongeveer 30 actieve leden. Naast dit evenement zijn er nog enkele activiteiten voor de clubleden, zoals een quiz en een familiedag. Zelf loop ik een drietal keer per week en ik heb al een keer een ten miles in de benen”, besluit Florian Verdonck.

Tickets en info: https://tenmileselverdinge.be/.

The post Ten Miles en Oktoberfest bij De Stresskikkers in Elverdinge is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Vzw Weg-Wijs helpt kwetsbare mensen in Zwevegem: “We brengen culturen samen”

Begin juli 2021 werd de vzw Weg-Wijs opgericht. “We willen mensen uit kansengroepen, met bijzondere aandacht voor kinderen en gezinnen, samen met een ‘wegwijzer’ (lees: vrijwilliger) op weg helpen, zeg maar wegwijs maken in een aantal belangrijke domeinen zoals taal, integratie, huisvesting… en hen zo begeleiden naar een actief burgerschap”, vertelt ons Marc Claeys.
The post Vzw Weg-Wijs helpt

Lees meer »

CD&V Roeselare trekt als CD&V – Lijst Burgemeester naar verkiezingen en stelt lijst voor

CD&V Roeselare trekt op 13 oktober met een nieuwe naam naar de gemeenteraadsverkiezingen. CD&V – Lijst Burgemeester stelde zaterdagmiddag haar 39 kandidaten voor. “Een mooie mix van ervaring en ervaring. Onze sterk vernieuwde ploeg weerspiegelt het Roeselare van vandaag”, aldus lijsttrekker Kris Declercq.
The post CD&V Roeselare trekt als CD&V – Lijst Burgemeester naar verkiezingen en stelt lijst voor

Lees meer »

Mbappé komt met kwinkslag terug op relletje rond Onana en is niet gerust in Franse zege: “Ons niveau moet omhoog, anders gaan we naar huis”

“België is een heel sterke ploeg.” Van arrogantie of onderschatting geen sprake bij Frankrijk, daags voor de clash met de Rode Duivels. Sterspeler Kylian Mbappé nam, net als bondscoach Didier Deschamps, het woord in Düsseldorf en stelde dat Les Bleus dringend hun niveau moeten opkrikken. Mbappé kwam ook met een kwinkslag terug op de verwijderde video met de zingende Amadou

Lees meer »

België start voor het eerst met herstel oesterriffen in de Noordzee

Ons land start met de aanleg van oesterriffen in de Noordzee. Zo wil België de biodiversiteit in de Noordzee herstellen. De dienst Marien Milieu van de FOD Volksgezondheid gaat daarvoor een samenwerking aan met wetenschappers en bedrijven, BELREEFS.
The post België start voor het eerst met herstel oesterriffen in de Noordzee appeared first on KW.be.

Lees meer »

Fanfare bracht gouden koppel Wilfried en Marleen samen

Op 29 juni 1974 stapten Wilfried Demon en Marleen Desmidt in het huwelijksbootje. Het koppel vierde zijn gouden jubileum bij hen thuis in de Dahliadreef in Westkapelle. Schepen Bert De Brabandere bracht namens het gemeentebestuur en het koninklijk paleis de felicitaties over.
The post Fanfare bracht gouden koppel Wilfried en Marleen samen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vlaams Parlement moet op eerste zitting al meteen beslissen over geldigheid van verkiezingen: hoe gaat dat in zijn werk? 

Een drukke agenda op de eerste zitting van het Vlaams Parlement vandaag met een eedaflegging van alle parlementsleden en de verkiezing van een nieuwe voorzitter. Maar het meest opvallende agendapunt: beslissen of de verkiezingsuitslag in Brussel voor het Vlaams Parlement geldig is. Verschillende experten vinden het "problematisch" en "ongepast" dat de parlementen nog steeds de geldigheid van de verkiezingen kunnen

Lees meer »

Veerle Verwee bergt boekentas op

Op de laatste schooldag nam juf Veerle Verwee afscheid van de Kappaertschool in Zwevegem en het onderwijs.
The post Veerle Verwee bergt boekentas op appeared first on KW.be.

Lees meer »