Lachyoga en bekkenbodemtraining bij Flow Inside

Flow Inside, zo heet de nieuwe multidisciplinaire groepspraktijk in de Posterijstraat die op zaterdag 23 september een opendeurdag organiseert. Je vindt er onder andere een kinesist, een aromatherapeut en een creatieve coach.

Evelien Demets, Veronique Christiaens, Claude Deblaere en Laura Engels zijn de drijvende krachten achter Flow Inside, het nieuwe multidisciplinair gezondheidscentrum dat zijn onderkomen heeft in de Posterijstraat. Voortaan kan je er terecht voor allerhande behandelingen, gaande van kinesitherapie en relaxatiebegeleiding over geurtherapie en creatieve coaching tot yogalessen.

Multidisciplinair

“Het idee is ontstaan tijdens de coronacrisis”, vertelt Veronique, die kinesist is. “Ik gaf Start to relax-lessen in de turnzaal van de plaatselijke school, maar toen vond ik dit gebouw. Omdat dit een grote ruimte is met plaats voor meerdere behandelkamers, ben ik op zoek gegaan naar collega’s. Het doel was om Flow Inside om te vormen tot een multidisciplinaire praktijk waar fysiek, mentaal en emotioneel welzijn primeert.”

Veronique vond eerst Evelien Demets, een aromatherapeute die op zoek was naar een ruimte voor haar behandelingen. In mei kwam Laura Engels, een creatieve coach die ook relaxatie- en massagetherapeute is, aan boord. Sinds enkele weken maakt ook Claude Deblaere deel uit van het team. “Hij geeft yogalessen, die meteen erg in de smaak vallen”, zegt Veronique. De lessen vinden iedere dinsdagavond en zondagochtend plaats.

Healing Day

Om de bekendheid van Flow Inside wat op te krikken, gaat er op zaterdag 23 september een Healing Day door in de groepspraktijk. “Je kan het gerust een opendeurdag noemen, waar iedereen kan kennismaken met onze werking. We hopen zo de drempel te verlagen om aan te kloppen”, zegt Laura. Tussen 10 en 17 uur staan er infosessies en workshops op de agenda, zoals (lach)yoga, bekkenbodemtraining en het maken van gevoelsmandala’s.

Evelien, Veronique, Claude en Laura zijn nog op zoek naar een extra collega om de laatste behandelruimte in te nemen. “We staan open voor alle voorstellen, maar het zou fijn zijn als we een psycholoog of psychotherapeut kunnen strikken. Dat sluit mooi aan bij de andere behandelingen die we al aanbieden.”

The post Lachyoga en bekkenbodemtraining bij Flow Inside is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Jeugdhuis Den Teirlinck in Moorslede zoekt uitbater: “De huur is een batje”

Het gemeentebestuur gaat op zoek naar een uitbater voor jeugdhuis Den Teirlinck op de Marktplaats in Moorslede. Door een gebrek aan voldoende bestellers stopte de uitbating in mei. De concessie komt neer op 500 euro huur per maand. “Dat is een batje”, merkt Gert-Jan Hovaere (NVAPlus) op.
The post Jeugdhuis Den Teirlinck in Moorslede zoekt uitbater: “De huur is

Lees meer »

Ruimte voor carpoolparking in Geluwe?

Als het van gemeenteraadslid Nino D’Hellem (Team 2030) afhangt, dan komt er op de hoek van de Komerenstraat en Menenstraat (N8) naast de rotonde van de drukke expresweg N58 in Geluwe een carpoolparking.
The post Ruimte voor carpoolparking in Geluwe? appeared first on KW.be.

Lees meer »

Broers Michel en Francis De Buck vieren 75 jaar ijssalon Au Pingouin

Feest in de Kerkstraat 33: het ijssalon van de gebroeders De Buck bestaat dit jaar liefst vijfenzeventig jaar en dat vieren ze samen met de klant. Een ‘golden ticket’ betekent een jaar lang gratis wafels smullen.
The post Broers Michel en Francis De Buck vieren 75 jaar ijssalon Au Pingouin appeared first on KW.be.

Lees meer »

Burgemeester Vandenberghe countert ‘stemmingmakerij’ rond gemeentelijke financiën: “Bredene is financieel gezond”

Burgemeester Steve Vandenberghe bracht vorige week de blijde boodschap dat Bredene financieel kerngezond is. “We presenteren op het einde van de legislatuur een jaarrekening met 3,7 miljoen euro overschot en dat ondanks enorme investeringen in een nieuw woonzorgcentrum, sport- en zwembadcomplex en groen.” Niks van, vindt Vicky Dereere (Alternatief24): “Heel wat uitgestelde uitgaven komen straks als een boemerang terug.”

Lees meer »

Burgemeester van Moorslede Ward Vergote geschorst na belangenvermenging

Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Gwendolyn Rutten (Open VLD) heeft de burgemeester van Moorslede Ward Vergote (Partij Visie) geschorst tot het einde van zijn bestuursperiode. Vergote werd vorig jaar veroordeeld voor belangenvermenging. Die feiten ziet minister Rutte als een grove nalatigheid waardoor hij zijn ambt niet kan verderzetten.

Lees meer »