Rentepiek zal Limp Bizkit niet weer hip maken

17:09 De rentepauze van de Europese Centrale Bank zal niet alle rentegevoelige groeibedrijven gratie verlenen. Ekopak en Unifiedpost, twee beleggingen uit de stal van Marc Coucke, vormen de perfecte antipod…

Meer krantenkoppen in België

Kunstencentrum BUDA haalt Europese Interreg-middelen binnen

Het project EMERGE van kunstencentrum BUDA werd goedgekeurd in het kader van het programma Interreg VI France-Wallonie-Vlaanderen. Het gaat over een totaalbedrag van 3,29 miljoen euro, gespreid over de periode 2024-2028.
The post Kunstencentrum BUDA haalt Europese Interreg-middelen binnen appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Laura Tesoro, Gustaph en Regi openen Q-Beach House en geven de aftrap voor tropische zomer

De Q-cocktails staan koud, het strand van Oostende wordt overspoeld door livemuziek en de Q-dj’s presenteren voortaan met de tenen in het zand en een zeebries door het haar. Het Q-Beach House heeft de deuren officieel geopend. Q-dj’s Jolien Roets, Vincent Fierens en Matthias Vandenbulcke gaven tijdens een feestelijke radioshow de aftrap voor een zomer die barst van de muzikale

Lees meer »

Reconstructie van moord op Maria duurt twee uur, toch blijven er onduidelijkheden: “Enkele cruciale elementen van die fatale nacht herinnert Ali zich niet”

De Mechelse onderzoeksrechter heeft maandag een reconstructie gehouden van de moord op de 43-jarige Maria G. Zij werd in haar appartement in Beerzel met messteken om het leven gebracht door haar echtgenoot Ali G. (62). De man reageerde emotioneel tijdens de reconstructie en hij herinnerde zich ook niet alles van die fatale nacht.

Lees meer »

Rainier Verhoest en Saskia Aneca samen meer dan 80 jaar in het tafeltennis

Rainier Verhoest en Saskia Aneca leerden elkaar als jonge tafeltennissers kennen. Nadat ze elk hun eigen weg gingen bracht de sport hen nadien weer samen en nu maken ze samen deel uit van TTC Drive in Oostende. De club organiseert in juli naar jaarlijkse traditie de zomercriteria ‘Oostende beweegt’.
The post Rainier Verhoest en Saskia Aneca samen meer dan

Lees meer »

Dertigste editie van Ieper Hardcore Fest al maanden uitverkocht: “Liever zo dan weer te groot willen worden”

De dertigste editie van Ieper Hardcore Festival vindt plaats op vrijdag 5, zaterdag 6 en zondag 7 juli, maar mocht halfweg maart het bordje ‘uitverkocht’ bij de tickets van zaterdag, zondag en de weekendtickets zetten. Het hardcore-, punk- en metalfestival zit weer helemaal in de lift sinds het vorig jaar verhuisde van de festivalweide langs de Poperingseweg naar de site

Lees meer »

Man aangehouden voor drugs, wapens en gestolen voertuig na succesvolle actie van politiezone Grensleie

De politiezone Grensleie in Menen heeft een man gearresteerd die verdacht wordt van drugs, wapens en een gestolen voertuig. Dat gebeurde na een huiszoeking van de Gespecialiseerde Interventie Cel van de politiezone. De man werd meteen voorgeleid voor de onderzoeksrechter, die besloot om hem aan te houden en in voorlopige hechtenis te plaatsen in de gevangenis van Ieper.
The

Lees meer »

‘CD&V Lendelede 2030’ met zes nieuwkomers naar stembus: “We hebben trouwe kiezers. Dat stelt ons een beetje gerust”

De huidige cd&v gaat naar de gemeenteraadsverkiezingen onder de naam ‘cd&v Lendelede 2030’. “Om de lokale verankering van de partij te benadrukken”, zegt burgemeester en toekomstig lijsttrekker Carine Dewaele.
The post ‘CD&V Lendelede 2030’ met zes nieuwkomers naar stembus: “We hebben trouwe kiezers. Dat stelt ons een beetje gerust” appeared first on KW.be.

Lees meer »

EXCLUSIEF. Undercoverbeelden onthullen: artsen vragen cash geld voor ze aan operatie willen beginnen. “Anders verdien ik minder dan een loodgieter”

“Eén chirurg vroeg zelfs 3.000 euro.” Toen Noah een chirurg zocht voor een operatie voor zijn zoontje, stelde hij vast dat artsen cash geld vragen voor operaties. Dat blijkt een gangbare praktijk, zo blijkt uit onderzoek van de HLN-onderzoekscel. Wij gingen undercover op consultatie en zagen hoe artsen de grenzen van de wet aftasten: “Ik kan je een korting geven

Lees meer »

Leven met een deadline: “Eindelijk is het tijd om die zomerse outfit uit de kast te halen”

Laura Schuyesmans (27) leeft met een deadline. De jonge West-Vlaamse lijdt aan een chronische ziekte waardoor ze wellicht maar tien jaar meer te gaan heeft. Laura werkt bij Oxfam, engageert zich als covoorzitster voor Jong Groen en maakt tweewekelijks een openhartige column voor deze krant. Ze wisselt af met Jan Devriese, de stukjesschrijver die leeft tussen deadlines.
The post

Lees meer »

Gewezen schepen Philippe Deleu op de lijst van… Vooruit in Wervik: “De politieke comeback van deze eeuw”

Een politieke verrassing van formaat in Wervik: gewezen gemeenteraadsvoorzitter en gewezen schepen Philippe Deleu (toen N-VA) uit de Nieuwstraat staat de komende gemeenteraadsverkiezingen in oktober op de lijst van… Vooruit, de partij van burgemeester Youro Casier.
The post Gewezen schepen Philippe Deleu op de lijst van… Vooruit in Wervik: “De politieke comeback van deze eeuw” appeared first on KW.be.

Lees meer »