VN: honderdduizenden mensen in Libië hebben hulp nodig na overstromingen

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

10.000-Stappenclash heeft zowel winnaars als verliezers

Ook dit jaar nam Lo-Reninge deel aan de 10.000-Stappenclash. Net als vorig jaar behaalde de gemeente een knappe derde plaats, na Mesen en Diksmuide. Het lokaal bestuur vond dat de inwoners die een bijzonder steentje hebben bijgedragen aan deze prestatie, het verdienden om in de bloemetjes te worden gezet.
The post 10.000-Stappenclash heeft zowel winnaars als verliezers appeared first

Lees meer »

Helft vastgestelde inbreuken op bouwplaatsen gelinkt aan risico op vallen van hoogte

Ongeveer de helft van de inbreuken op bouwplaatsen die tijdens een grootschalige actie van de arbeidsinspectie werden vastgesteld, heeft betrekking op het risico op vallen van hoogte. Dat meldt de federale overheidsdienst Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg maandag. Vallen van hoogte is de voornaamste oorzaak van de meest ernstige arbeidsongevallen, namelijk dodelijke ongevallen en ongevallen met een blijvend letsel tot

Lees meer »

Bekende Iraanse activiste ter dood veroordeeld

De Iraanse Sharifeh Mohammadi heeft op de vooravond van een tweede verkiezingsronde in Iran de doodstraf opgelegd gekregen wegens haar banden met een onafhankelijke vakbond. “Het regime probeert alle activisten het zwijgen op te leggen.”

Lees meer »

Voetgangster (77) sterft bij aanrijding in Oostende, voormalig ambulancier Brendon ziet ongeval gebeuren: “We probeerden haar nog te helpen”

In de Stroombanklaan in Oostende is een oudere dame overleden nadat ze onder een wagen terechtkwam. Dat gebeurde toen de automobiliste achterwaarts een oprit wilde verlaten. Brendon Janssens, die in de buurt werkt, zag het ongeval gebeuren en schoot meteen te hulp. “Ik zag dat de vrouw nog ademde, maar met grote moeite”, doet hij het verhaal.

Lees meer »

Rechtszaak tegen Alec Baldwin dinsdag officieel van start: rechter vindt zijn rol als producent irrelevant

Een rechter in New Mexico heeft in de zaak tegen Alec Baldwin (66) over de dodelijke schietpartij op de set van de film ‘Rust’ besloten dat zijn betrokkenheid als coproducent van het project niet relevant is. De rechter heeft het bewijs dat de aanklager heeft aangedragen om de schuld van Baldwin als coproducent aan te tonen niet toegestaan, melden Amerikaanse

Lees meer »

Van “een ingewikkelde rit” tot “een cruciale dag”: zo kijken Evenepoels concurrenten in de Tour naar de graveletappe

Belangrijke afspraak voor de klassementsmannen in de Ronde van Frankrijk met de graveletappe rond Troyes. Remco Evenepoel “kijkt ernaar uit”, maar wat met de rest? Wat is de mindset bij de concurrentie voor zondag? Hoe hebben zij zich voorbereid en wat zijn voor hen mogelijke valkuilen? Van Pogacar tot Philipsen, van De Lie tot Stuyven, zo vatten hun teams de

Lees meer »

Leiepark officieel geopend als belevingspark

“Ik verklaar hierbij het Leiepark officieel geopend!” Met statige woorden startte burgemeester Alice Leeuwerck met een rondleiding door het gemeentepark.
The post Leiepark officieel geopend als belevingspark appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Met dat geld wou ze een fiets kopen voor haar verjaardag, maar dat zal nu niet lukken”: dieven stelen spaarpotje van Inaya (4)

De 4-jarige Inaya uit Houthulst viert op 17 juli haar vijfde verjaardag. Met het geld uit haar spaarpotje zou het meisje een fietsje kopen. Alleen beslisten drie dieven daar deze week anders over. Ze drongen het café van haar ouders binnen en graaiden haar spaargeld mee. “Het is zo zielig dat we het Inaya niet hebben durven vertellen”, zegt mama

Lees meer »

Adviseurs Biden twijfelen aan zijn winstkansen en voeren druk op

Enkele adviseurs van de Amerikaanse president Joe Biden zijn er niet van overtuigd dat hij de presidentsverkiezingen van november kan winnen van zijn Republikeinse uitdager Donald Trump. De afgelopen dagen zouden ze manieren hebben gezocht om Biden te overtuigen om zich terug te trekken, meldt The New York Times op basis van anonieme bronnen.

Lees meer »