Koning Mohammed van Marokko presenteert plannen wederopbouw aardbevingsgebied

De Marokkaanse koning Mohammed heeft plannen gepresenteerd voor de wederopbouw van het door de recente aardbeving getroffen gebied. Hij had het onder meer over het huisvesten van mensen die door de beving dakloos zijn geworden en de zorg voor weeskinderen, meldt staatspersbureau MAP.

Meer krantenkoppen in België

Congress kwam, zag en overwon weer op Ieperfest

Twaalf jaar na hun laatste show bestormden de mannen van de legendarische Ieperse hardcoreband Congress zondag nog eens het podium van een hopeloos uitverkocht Ieperfest, het festival waar het voor hen dertig jaar geleden allemaal begon. “Dat opende de deuren naar internationaal succes”, zegt gitarist Joost Noyelle.
The post Congress kwam, zag en overwon weer op Ieperfest appeared first

Lees meer »

“Ik merk dat ik angstiger ben in het peloton”: beton in de benen en schrik in het hoofd, maar toch oogt toekomst positief voor Van Aert

Geen goed gevoel op vrijdag, betonnen benen op zaterdag en zondag geen niveau om mee te doen voor winst. Zo trok Wout van Aert (29) naar de eerste rustdag in de Tour. Ook mentaal gaat het niet over rozen. “Ik merk dat ik angstiger ben, wanneer ik in het peloton rijd…” Zorgwekkend? “Dit is niet onverwacht. Pas na de Tour

Lees meer »

Code geel voor onweer: “Mogelijk wordt nog opgeschaald naar code oranje”

Dinsdagavond trekt een actieve onweerszone van west naar oost over ons land. Dit kan gepaard gaan met veel neerslag op korte tijd, hagel en sterke windstoten. Het KMI heeft code geel afgekondigd vanaf 18 uur. De waarschuwing geldt voor het hele land, uitgezonderd de provincies West-Vlaanderen en Luxemburg. “Volgens de laatste weerkaarten moeten we écht gaan opletten”, waarschuwt HBVL-weerman Ruben

Lees meer »

Unesco duidt eerste biosfeergebied in België aan

Het Nederlands-Belgische grenspark Kempen-Broek is vrijdag door de Unesco aangeduid tot een van de elf nieuwe biosfeergebieden. Dat meldt het VN-agentschap op zijn site. Het is het eerste door Unesco erkende biosfeergebied in ons land, voor Nederland is het het tweede. Unesco’s biosfeernetwerk telt nu 759 gebieden in 136 landen.

Lees meer »

Jan Jambon (N-VA) pleit voor confederale omslag in 11 julitoespraak: “Zelfbestuur is de beste kuur”

"Een confederale omslag waarbij zoveel mogelijk bevoegdheden naar de deelstaten komen." Daar hamert ontslagnemend Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) op in zijn speech aan de vooravond van de Feestdag van de Vlaamse Gemeenschap. Volgens hem kan de volgende federale regering daarbij mogelijkheden bieden, al vermoedt hij ook dat we nu "stevige dagen en weken met forse tegenwind" ingaan.

Lees meer »

Verkeersdrukte ebt weg: hoogtepunt van 220 kilometer file in Vlaanderen

Vlaamse automobilisten moesten deze namiddag heel wat geduld uitoefenen. De vakantie-uittocht en verschillende ongevallen en incidenten veroorzaakten heel wat verkeershinder op onze snelwegen. Rond 16 uur stond er maar liefst 220 kilometer file op de hoofdwegen, meldt het Vlaams Verkeerscentrum. Intussen lijken de files zich stilaan op te lossen.

Lees meer »