Dit weekend komt de piek van de muggenplaag eraan: “Het licht doven? Da’s een fabeltje”

Aan het eind van de zomer trekt het muggenseizoen zich alsnog op gang. Komende dagen worden ze in groten getale verwacht. Entomoloog Peter Berx legt uit hoe dat komt en wat je ertegen kan doen.

Meer krantenkoppen in België

Red Lions spelen gelijk tegen Argentinië in laatste overbodige groepswedstrijd

De Belgische hockeymannen hebben vrijdag in hun vijfde en laatste groepswedstrijd op de Olympische Spelen 3-3 gelijkgespeeld tegen Argentinië. Het was voor de Lions, de titelverdedigers, hun eerste puntenverlies op het hockeytoernooi in Parijs.
The post Red Lions spelen gelijk tegen Argentinië in laatste overbodige groepswedstrijd appeared first on KW.be.

Lees meer »

Venetië verbiedt groepen toeristen van meer dan 25 mensen

Vanaf vandaag zijn groepen van meer dan 25 toeristen verboden in de Noord-Italiaanse stad Venetië. Gidsen mogen van de lokale autoriteiten ook niet langer hun groep toespreken met een luidspreker. Het gaat om de zoveelste poging van de stad om de gevolgen van hinderlijk massatoerisme zo veel mogelijk te beperken voor de inwoners.

Lees meer »

“Ik bezocht al 99 landen, maargeraak maar niet aan honderd”: Midzomernachten met Yves Leterme

Hoe zou Yves Leterme, jarenlang boegbeeld van CD&V – gewezen Vlaams minister-president en twee keer premier van het land – de herfst van zijn leven doorbrengen? Volgend jaar wordt de Ieperling 65. “De eeuwigheid van het leven houdt mij toch steeds meer bezig.” Na zijn afscheid van de politiek, legde Leterme zich toe op diverse functies in internationale organisaties en

Lees meer »

Arthur De Sloover en Red Lions verslaan ook India en boeken vierde zege op rij

De Belgische hockeymannen – met Kortrijkzaan Arthur De Sloover – hebben donderdag ook hun vierde wedstrijd in het olympische tornooi in groep B gewonnen. De Red Lions, de titelverdedigers, versloegen in het Stade Yves-du-Manoir in Colombes, een voorstad van Parijs, India met 2-1.
The post Arthur De Sloover en Red Lions verslaan ook India en boeken vierde zege op

Lees meer »

In het hoofd van Kamala Harris: “Ooit legde ze een rechter zo hard op de rooster dat enkel nog een stotterende schooljongen overbleef”

Ze vallen nog amper bijeen te vegen, de scherven van alle glazen plafonds die Kamala Harris (59) al heeft verpulverd. Maar wie is de “sluwe en spitsvondige” uitdaagster van Donald Trump écht? Ze legde een rechter eens zo hard op de rooster dat enkel nog een stotterende schooljongen overbleef en hoe ze reageerde op het huwelijksaanzoek van haar man zegt

Lees meer »

Oleksandr Beshliaha is een van de nieuwelingen bij FC Gullegem: “Heb er nu al een goed gevoel bij”

Oleksandr Beshliaha, een 30-jarige Oekraïner, is een van de vele nieuwelingen bij FC Gullegem. De tweevoetige verdediger vertoeft al 14 jaar in België, en woont in onze koninklijke badstad Oostende aan zee. Oleksandr Beshliaha is een vriendelijke gast, spreekt ondertussen vloeiend Nederlands, en heeft zelfs het Oostendse dialect onder de knie. “Oostende is mijn stad geworden.”
The post Oleksandr

Lees meer »