Territoriumoorlog doet drugsgeweld in Brussel escaleren: “In Antwerpen wordt geïntimideerd, in Brussel vallen doden”

Het drugsgeweld in onze hoofdstad neemt steeds gewelddadigere proporties aan. "In Brussel is al jaren een territoriumoorlog tussen maffiaclans bezig", vertelt nationaal drugscommissaris Ine Van Wymersch. En zolang er veel geld te verdienen is met drugshandel, zal dat blijven duren. "We moeten op alle fronten zo verstorend mogelijk werken", aldus de drugscommissaris die pleit voor meer middelen en haar oproep voor het oprichten van een drugsfonds herhaalt.

Meer krantenkoppen in België

Waregem Koerse Feesten pakken uit met Black Box Revelation, nieuwe hoedenshow en betere toegankelijkheid

Woensdagavond werd het programma van de Waregem Koerse Feesten voorgesteld. Naast de vaste en succesvolle ingrediënten vindt er dit jaar een gloednieuwe hoedenshow in de centrumkerk plaats. Het stadsbestuur zet ook hard in op toegankelijkheid met onder meer een rolstoelpodium tijdens Waregem Koerse Music in park Casier. In dat park zorgt Black Box Revelation op zaterdagavond 24 augustus alvast voor

Lees meer »

Ouders basisschool De Talententuin lanceren petitie om geliefde interim-directeur aan boord te houden: “Hij bracht terug warmte in de school”

Het einde van het schooljaar verliep in Prizma-basisschool De Talententuin in Lendelede niet zo rustig. Er is onder een deel van het personeel en bij heel wat ouders onmin ontstaan omdat interimdirecteur Maarten Vansteenkiste die job na dit schooljaar niet definitief mag uitoefenen. Die laatste hebben een petitie gelanceerd.
The post Ouders basisschool De Talententuin lanceren petitie om geliefde

Lees meer »

Gloednieuwe partij ‘Van en voor het volk’ in Wielsbeke krijgt verder vorm: “Al tiental kandidaten op lijst”

De nieuwe partij VVV, Van en Voor het Volk in Wielsbeke krijgt verder vorm. Initiatiefnemers Kurt Malysse en Filip Dinneweth konden al een tiental mensen warm maken om op hun lijst te staan. Ook het programma komt stilaan in een definitieve plooi te liggen.
The post Gloednieuwe partij ‘Van en voor het volk’ in Wielsbeke krijgt verder vorm: “Al

Lees meer »

Airbus krijgt megabestelling uit Filipijnen

Vliegtuigbouwer Airbus heeft een voorlopig akkoord gesloten voor de levering van 152 vliegtuigen aan de Filipijnse luchtvaartmaatschappij Cebu Pacific Air. Het order heeft een waarde van 24 miljard dollar (22,4 miljard euro) aan catalogusprijzen, al zijn aanzienlijke kortingen gebruikelijk.

Lees meer »

Slachtoffer partnergeweld vraagt rechter contactverbod op te heffen: “Ik wil opnieuw een relatie met hem”

Ze kreeg slagen met een kabel, werd bijna gewurgd en een dag lang opgesloten maar toch wil een 42-jarige vrouw opnieuw een relatie met haar 46-jarige (ex-)vriend uit Wevelgem. De man stond voor de rechter in Kortrijk terecht voor de gijzeling en het geweld. “Ik wou haar gewoon beschermen”, klonk het.
The post Slachtoffer partnergeweld vraagt rechter contactverbod op

Lees meer »

“Mijn boodschap? Grijp je kans om geschiedenis te schrijven!”: Marc Degryse vindt dat Rode Duivels er vol in moeten geloven

Binnen minder dan twee uur start Frankrijk-België en onze analist Marc Degryse neemt in een nieuwe ‘Deviltime’-Q&A’ nog even de tijd om vragen van de HLN-lezers te beantwoorden. Welke indruk maakt bondscoach Domenico Tedesco tijdens het toernooi op hem? Welke spelers zou hij aanduiden om een strafschop te nemen in een eventuele penaltyreeks? En welke Rode Duivels zijn tot nu

Lees meer »