Arm schiet meteen 10 procent hoger op eerste beursdag

18:27 Het beursdebuut van de Britse chipontwerper Arm is een overdonderend succes. De markt waardeert de dochter van het Japanse Softbank op 60 miljard dollar.

Meer krantenkoppen in België

Zouden we niet beter weer jongens- en meisjesscholen inrichten?

Jongens hebben het op school moeilijker dan meisjes. Ze blijven vaker zitten, halen vaker geen diploma en stromen minder door naar het hoger onderwijs. Waarom is de kloof tussen jongens en meisjes zo groot? Ligt het aan het onderwijs? Aan de opvoeding? Of de hormonen? En zou het geen idee zijn om weer jongens- en meisjesscholen te hebben?

Lees meer »

227 banen bedreigd bij Copeland in Welkenraedt

Bij Copeland in Welkenraedt, in de provincie Luik, staan 227 banen op de helling. De producent van compressoren heeft donderdag de intentie bekendgemaakt om de productie er stop te zetten. Daardoor staan 227 van de 316 banen op de helling.

Lees meer »

Zij staan aan de start van Izegem Koers: de winnaar van vorig jaar, de zoon van De Leeuw en een Olympiër

Door de concurrentie van onder meer de Rondes van Spanje en Groot-Brittannië zijn al heel wat topcoureurs in de WorldTour aan de slag. Voor wedstrijdverantwoordelijke Pieter-Jan Debackere is het dan ook geen sinecure om een kwaliteitsvol peloton samen te stellen. Niettemin komen er zeker al minstens 160 renners aan de start in Izegem, onder meer ook Dries De Bondt, de

Lees meer »

KIJK. Sofie Dumont meteen in shock bij start van ‘De verraders’: “Dat komt wel binnen”

Vanaf de eerste aflevering van ‘De verraders’ is één ding duidelijk: misleiding en bedrog staan centraal. Presentator Staf Coppens brengt extra spanning met een verrassende toast tijdens het openingsdiner. Hij vraagt de deelnemers om de naam op te schrijven van degene die ze het minst vertrouwen en degene die ze het meest vertrouwen. De resultaten zijn veelzeggend.

Lees meer »

Vrouw (62) dood teruggevonden in mobilhome langs snelwegparking: “Onderzoek naar de feiten loopt”

Op de snelwegparking langs de E40 in Jabbeke werd afgelopen dinsdag het levenloze lichaam van een 62-jarige vrouw uit De Haan aangetroffen in een mobilhome. Het West-Vlaamse parket opende een onderzoek naar de feiten. “Ik kan bevestigen dat mijn cliënt in verdenking werd gesteld voor schuldig verzuim”, zegt meester Lawrence Taillaert. “Ondertussen is hij vrijgelaten.”

Lees meer »

Vriendje van verongelukte Athena (18) in beroep tóch mee veroordeeld: “Hij mocht met opgefokte bromfiets niet op fietspad rijden”

Ruim twee jaar geleden kwam Athena Spencer (18) in Oostende om het leven onder de wielen van een vrachtwagen. Ze zat achteraan de opgefokte bromfiets van haar vriendje A.P. (21), die het afdraaiende voertuig niet meer kon ontwijken. Volgens de politierechter was alleen de trucker aansprakelijk, maar in beroep werd ook het vriendje mee veroordeeld. “Een meer evenwichtige uitspraak”, zegt

Lees meer »

Basisschool Futura Wervik viert nieuwe fietsstraat met verkeersvrije speelnamiddag: “Blij dat we schooljaar zo kunnen starten”

Op de eerste schooldag zet basisschool Futura in Wervik de verkeersveiligheid in de verf met de inhuldiging van een nieuwe fietsstraat. De Hellestraat, de straat waar de school ligt, werd deze namiddag voor alle verkeer afgesloten en omgedoopt tot ‘Futura Boulevard’. Kinderen konden er voor één keer op straat spelen en opdrachten uitvoeren. Ook de buurt was uitgenodigd.

Lees meer »

Gratis lockers op recreatiesite Zomerloos

Op recreatiezone Zomerloos, nabij de omnisportkooi, staan sinds kort dertig gratis lockers. Het laat sporters en recreanten toe om tijdens hun activiteiten waardevolle spullen veilig en wel op te bergen. “De installatie en levering liepen wat vertraging op”, weet schepen van Sport Wim Gevaert (Open VLD). “Het enige dat nu nog ontbreekt, is een korte
The post Gratis lockers

Lees meer »

Waarom Kamala Harris een Trump-imitator inschakelt, mét buitenmaats kostuum, rode stropdas en hakschoenen

In de laatste rechte lijn naar het debat tussen de Amerikaanse presidentskandidaten, aanstaande dinsdag, stomen de twee zich op een totaal andere manier klaar. Terwijl Republikein Donald Trump naar eigen zeggen niets speciaal hoeft te doen – “Ik heb me al mijn ganse leven voorbereid” – haalt zijn Democratische rivale Kamala Harris alles uit de kast. Tot verbale schijngevechten met

Lees meer »

KIJK. Filmpje van homohaat maar ook “grote held” gaat viraal in Nederland, slachtoffer doet aangifte

In Nederland wordt een video, opgenomen in een tram in Den Haag, massaal gedeeld en becommentarieerd. In het filmpje is te zien hoe een vlogger een jongeman met nagellak op zijn teennagels filmt en luid uitscheldt voor “kankerhomo”. Eén medepassagier durft op te komen voor de jongen.“Be that guy”, klinkt het bij velen in Nederland. Volgens AD.nl blijkt intussen dat

Lees meer »

Flandrien Ivan vecht op één been voor Oekraïne: “Mijn vriend stapte 150 meter verder óók op een landmijn. Samen hadden we nog twee benen”

De Vlaamse Oekraïner Ivan (34) vecht al tweeënhalf jaar aan het Oekraïense front. De laatste acht maanden op één been. Hij trapte op een mijn toen hij drie kilometer achter de vijandelijke linie een creperende collega wilde redden. Over zijn prothese heen trok Ivan zijn uniform opnieuw aan en leidt nu een elfkoppig eskadron, als planner. “Ons mama smeekte me

Lees meer »