Slagboom van overweg belandt tussen cabine en oplegger van vrachtwagen, aanrijding met trein vermeden

Bij de spooroverweg in de Statiestraat in Anzegem is donderdagmiddag een vrachtwagen vast komen te zitten. De slagboom belandde net tussen de cabine en de oplegger. Een aankomende trein moest een noodstop maken en het treinverkeer was ruim een uur volledig onderbroken.

Het bizarre ongeval gebeurde iets voor 13 uur. De politie onderzoekt nog de precieze omstandigheden maar om voorlopig onduidelijke redenen bevond de vrachtwagen zich op centimeters van het eerste spoor toen de slagbomen naar beneden gingen. Een slagboom belandde tussen de trekker en de oplegger en raakte nadien helemaal geplooid. De aankomende trein moest een noodstop maken. De brandweer werd opgeroepen om de gestrande passagiers te evacueren maar uiteindelijk werd beslist om de trein stapvoets te laten verder rijden tot in het nabijgelegen station van Anzegem.

Het incident met de vrachtwagen werd opgemerkt door werknemers van Infrabel die in de buurt aan de slag waren. Zij zagen dat de overweg geblokkeerd was en sloegen alarm. “Onze medewerkers hebben erg alert gereageerd”, zegt woordvoerder van Infrabel Thomas Baeke. “Ze hebben meteen het seinhuis gebeld om het treinverkeer tussen Kortrijk en Oudenaarde stil te leggen. Als je ziet hoe dicht de vrachtwagen tegen het spoor stond, is daardoor wellicht een aanrijding vermeden. Het treinverkeer was onderbroken van 13.10 uur tot 14.30 uur. Dan werd het verkeer hernomen maar met de veiligheidsmaatregel om stapvoets te rijden bij de overweg. Daar hebben onze werknemers zo snel mogelijk de beschadigde slagboom vervangen. Tegen 16 uur kunnen de treinen terug normaal rijden.”

Door het ongeval werden enkele treinen afgeschaft en zijn er mogelijk nog ruime vertragingen. Tijdens de onderbreking van het treinverkeer zorgde de NMBS voor taxi’s tussen Oudenaarde en Kortrijk.

De overweg was ook onderbroken voor autoverkeer. Er was een omleiding voorzien maar er was toch stevige verkeershinder in de aanvoerwegen naar het station.

The post Slagboom van overweg belandt tussen cabine en oplegger van vrachtwagen, aanrijding met trein vermeden is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Voorpost bezet hotel Apollo in Zutendaal terwijl eerste asielzoekers zich settelen: “Families met kinderen intimideren kan absoluut niet”

In Zutendaal hebben militanten van de radicaal rechtse groep Voorpost het voormalige hotel Apollo in Zutendaal een tijdlang bezet. Ze hingen affiches en Vlaamse strijdvlaggen op en staken rookbommen en vuurpijlen af. Enkele weken geleden raakte bekend dat er in het pand zestig asielzoekers onderdak zouden krijgen. Intussen zijn er al zestien mensen ingetrokken, waaronder ook kinderen. “Deze actie is

Lees meer »

Tragisch om het leven gekomen en beschuldigd van satanisme: dit zijn de strafste verhalen achter ‘foute’ zomerhits

‘The Ketchup Song’ is intussen meer dan twintig jaar oud, maar het catchy refreintje en bijhorende gekke dansje zitten nog steeds in het collectieve geheugen. De zussen van Las Ketchup staan vanavond op het podium van de Foute Party van Qmusic. Fout of niet, het werd een hele dikke zomerhit die de ‘Lambada’ en ‘Macarena’ moesten doen vergeten. Dit is

Lees meer »

Erebrandweerman Franky Vermeulen (63) uit Moorslede is overleden: “Hij was van goudwaarde voor de werking van de brandweer”

In het AZ Delta Rumbeke is Franky Vermeulen (63) overleden. Hij was erebrandweerman van de brandweer Moorslede en lid van wandelvoetbalploeg Old Stars SV Moorslede. Franky was de echtgenoot van Greta Debrauwer en woonde in de Emiel Jacqueslaan.
The post Erebrandweerman Franky Vermeulen (63) uit Moorslede is overleden: “Hij was van goudwaarde voor de werking van de brandweer” appeared

Lees meer »

Gebakkelei over jaarrekening en investeringen op gemeenteraad van Koksijde

Net voor de start van de zomervakantie lichtte burgemeester Marc Vanden Bussche op de gemeenteraad de jaarrekening 2023 toe, wat leidde tot stevig gebakkelei met N-VA-oppositieraadslid Sander Loones, die op zijn beurt weerwerk kreeg van raadslid Elwin Van Herck (Koksijde Vooruit).
The post Gebakkelei over jaarrekening en investeringen op gemeenteraad van Koksijde appeared first on KW.be.

Lees meer »

Biden volhardt in campagnestrijd, ondanks rijzende twijfels: “Ik doe mee aan deze race en niemand zal me wegduwen”

Joe Biden bevestigt dat hij kandidaat blijft om zichzelf op te volgens als president van de Verenigde Staten. Dat heeft Biden gezegd in een videovergadering. Sinds het dramatische debat tegen uitdager Donald Trump rijzen er ook binnen zijn eigen partij steeds grotere twijfels over de kandidatuur van de 81-jarige Biden voor de presidentsverkiezingen in het najaar.

Lees meer »

Robot of een echte vrouw? Restaurantgangers kunnen ogen niet geloven wanneer hun eten opgediend wordt

Er wordt hard gewerkt aan technieken om robots er realistischer uit te laten zien, maar in China denken sommige restaurantgangers dat ze al door een hoogtechnologische machine worden bediend. In een restaurant in Chongqing gebruikt eigenaar Li namelijk haar passie voor dansen – en dan voornamelijk streetdance – om zich voort te bewegen als een robot. En daar is ze

Lees meer »

Ben jij een hobbytuinier met een hart voor de natuur? Word Tuinranger

Op vandaag telt Kortrijk 10 tuinrangers die op een jaar tijd maar liefst 155 tuinbezoeken aflegden en adviezen opmaakten om inwoners te helpen hun tuin om te toveren tot een groen en biodivers paradijs. Op 9 juli organiseert de stad een infomoment voor nieuwe tuinrangers om het team extra te versterken.
The post Ben jij een hobbytuinier met een

Lees meer »

Infomarkt kondigt nieuwe fase aan voor stadsvernieuwingsproject collegesite Tielt: “Dé blikvanger blijft oude trapgevel van college”

De eerste steen zal ten vroegste voor eind 2025 zijn, maar het collegesiteproject is een stapje dichterbij gekomen. Naar aanleiding van het lopende openbaar onderzoek rond de verkavelingsaanvraag werd donderdag een infomarkt georganiseerd in dienstencentrum ‘t Vijverhof. Daarbij kregen bezoekers ook enkele nieuwe conceptbeeldjes te zien.
The post Infomarkt kondigt nieuwe fase aan voor stadsvernieuwingsproject collegesite Tielt: “Dé blikvanger

Lees meer »

Advocaat-generaal die sjoemelde met examenvragen gearresteerd

De magistraat die begin maart in opspraak kwam omdat hij de vragen van het magistratenexamen gelekt had aan minstens twee kandidaten, is woensdag gearresteerd in zijn woning in Gits bij Hooglede. Advocaat-generaal C.B. (58) werd na verhoor vrijgelaten onder voorwaarden.
The post Advocaat-generaal die sjoemelde met examenvragen gearresteerd appeared first on KW.be.

Lees meer »