CHECK- Hoe virale “alienvondst” vermoedelijk al zes jaar geleden werd ontmaskerd als mengsel van lijm, papier en botten

De Mexicaan Jaime Maussan haalde gisteren de wereldpers door tijdens een hoorzitting in het Mexicaanse parlement zijn "ontdekking" te tonen van twee "niet-menselijke lichamen". Al in 2017 kwam Maussan met soortgelijke vondsten aanzetten. Dat bleken toen lichamen opgetrokken uit lijm, papier en een bottenmix.

Meer krantenkoppen in België

Grote staking Amerikaanse havenarbeiders voorbij na voorlopig akkoord

De stakende havenwerkers in veertien grote havens aan de Amerikaanse oostkust gaan weer aan de slag. Dat hebben de vakbond en de werkgevers donderdagavond (lokale tijd) laten weten in een gezamenlijke verklaring. De twee partijen hebben een “principeakkoord” bereikt over de lonen en het sociaal akkoord is verlengd tot 15 januari.

Lees meer »

Agenten VS veroordeeld om fatale arrestatie zwarte verdachte

Een federale jury in de stad Memphis in de Amerikaanse staat Tennessee heeft donderdag drie voormalige politieagenten veroordeeld voor hun rol bij de dood van de zwarte automobilist Tyre Nichols. De 29-jarige Nichols werd in op 7 januari 2023 bij zijn arrestatie na een verkeerscontrole geschopt en geslagen met een wapenstok door vijf agenten, waaronder het drietal. Nichols overleed drie

Lees meer »

Meer dan 200 doden na orkaan Helene in VS

De doortocht van storm Helene heeft in de Verenigde Staten intussen aan minstens 201 mensen het leven gekost. Dat heeft het Franse persagentschap AFP berekend op basis van verklaringen van lokale autoriteiten.

Lees meer »

Ahmad Douba (25) uit Kortrijk over zijn deelname aan ‘Eerste Keus’: “Ik wil het negatieve beeld rond migratie ontkrachten”

In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen maakten Fien Germijns en Pieterjan De Smedt een tweede seizoen van Eerste Keus. In het format moeten politici zich verantwoorden voor 50 kritische jongeren. De politicus zit midden in een cirkel omringd door 50 jongeren. Ahmad Douba uit Kortrijk was een van de jongeren die de kans kreeg om een vraag te stellen.

Lees meer »

Fenomenale Pogacar brengt aanval van 100 kilometer tot een goed eind en schrijft wielergeschiedenis, Evenepoel eindigt vijfde

Superlatieven schieten tekort. Een fenomenale Tadej Pogacar (26) heeft zich na een geweldig nummertje tot wereldkampioen gekroond. Op 100 kilometer van de finish gooide de Sloveen een bommetje op de Bergstrasse en Remco Evenepoel en co zagen hem niet meer terug. Ben O’Connor en Mathieu van der Poel werden respectievelijk tweede en derde. Evenepoel bolde als vijfde over de streep.

Lees meer »

“Ik ben erg teleurgesteld”: nummer één Sinner verbaasd dat WADA toch één tot twee jaar schorsing wil na dopinghetze

Wereldantidopingbureau WADA gaat alsnog in beroep tegen de vrijspraak voor de Italiaanse tennisser Jannik Sinner (23) na een overtreding van de dopingregels. De nummer één van de wereld werd niet gestraft door de International Tennis Integrity Agency (ITIA) hoewel hij in maart tot twee keer toe positief had getest op het verboden middel clostebol. “Uiteraard ben ik erg teleurgesteld en

Lees meer »

Westhoek pioniert met 5G-technologie voor hulpdiensten: “Essentiële stap in de verdere digitale ontwikkeling van de regio”

Op 4 oktober, bijna exact een jaar na de zware overstromingen in de Westhoek, namen de lokale hulpdiensten de eerste gloednieuwe 5G-antennes van het Flanders Smart Fields-project in gebruik. Dankzij de 5G-antennes kunnen brandweer, politie en ziekenhuizen voortaan rekenen op een stabiele en beveiligde breedbandverbinding en zijn ze beter uitgerust om snel te reageren bij interventies. Deze technologische vooruitgang speelt

Lees meer »