Coach Jody Vanacker staat voor grote uitdaging met vernieuwd Bobcat: “Enkel gemotiveerde spelers”

De heren en dames van Bobcat Wielsbeke zijn begonnen aan de voorbereidingen van het nieuwe seizoen. De heren gooien het over een andere ‘verjongde’ boeg. De dames versterkten zich met vier speelsters van ION Basket Waregem.

Coach Jody Vanacker staat voor een grote uitdaging. Een volledig andere ploeg met enkel maar jonge spelers. De kern bestaat uit Karsten Van Rechem, Khalil Daoudi en Chévarrô Young als enige niet-jeugdspelers. Het gros van de kern bestaat uit U21 spelers: Arthur Delabie, Arthuur Bracke, Dries Decaluwe, Ewout Follens, Harmen Desmet, Julot Vandenbroucke, Mathis Desmet, Miel Archie, Noah Verdievel, Preben Van Rechem, Ruben Desmet en Stef Archie. William Smaak speelt ook bij de U18 van ION Basket Waregem.

“Ik wou hier een project opstarten met jonge spelers die heel gemotiveerd zijn”, verduidelijkt de 43-jarige Jody Vanacker. “De ‘oudere’ kern die vorig jaar deel uit maakte van de eerste ploeg wilde de opofferingen niet doen die ik verwachtte. In mijn kern zitten spelers die studeren in Gent. Die jongens worden gehaald en teruggebracht. Geen excuus om niet te komen trainen tijdens de week en op vrijdagavond dus.”

Moeilijke opdracht

“We weten dat we voor een moeilijke opdracht zullen staan”, gaat de Stasegemnaar, tewerkgesteld bij Sportwerk, verder. “Niet degraderen is de eerste doelstelling. Evolutie en beterschap zien op lange termijn is de volgende. We willen geen stappen overslaan. Soms zullen we tegenover een tegenstander staan waar we niet op voorbereid zijn. De motivatie van deze jongens is heel groot. Van deze kern van 17 zijn er altijd minstens 15 op training. Dit is een bewuste keuze maar zal geduld vragen”, aldus Jody die ook bij BBC Gullegem en Deerlijk-Zwevgem training geeft. De kern van vorig jaar aangevuld met enkele nieuwelingen bestaand uit Anthony Pynoo, Arthur Nichelson, Charles Van Herpe, David El Sayeh Khalil, Frederik Geerts, Louis Van Herpe, Lucas Deschrijver, Mattijs De Leersnyder, Michiel Baetens, Nils Jouret, Sander Beel, Sander Castelein, Thijs Dewinter, Thomas Demey en Tim Desmyter komen op eigen initiatief uit in vierde provinciale.

Mooie mix

Ook de dames zien er dit jaar anders uit. Een resem U19 speelsters en vier seniors die de overstap maakten van ION Basket Waregem maken deel uit van de kern, net als coach Jim Vervaeke.

“Dit is een groep met een mooie mix van jonge en ervaren speelsters”, vertelt de 44-jarige Jim Vervaeke. “Met Pauline Goemaere, Charlotte Bruyneel, Anaïs Lippens en Tia Van Hemelryck komt er heel wat ervaring en gestalte over van Waregem. Lieselot Blancke in een verder verleden ook bij Waregem is de andere niet-jeugdspeelster. Alexine Van Steenbrugge, Celie Denys, Dagmar Vansteenkiste, Emma Van Branteghem, Hanne Poulin, Isaura Morre, Leonie Rogge, Marte Mechant, Nikki Vercouillie, Nona Yde, Noor Derammelaere, Sylvia Ogbede en Zoé Van Eeckhoute zijn U19 speelsters die in aanmerking komen voor de wedstrijdselectie.”

Klik

“Op training is de klik er alvast tussen de meer ervaren en de jeugdspeelsters”, gaat de Wevelgemnaar verder. “Jeugd moet je soms een beetje afremmen. De eerste wedstrijden zal het vooral zoeken zijn en op elkaar ingespeeld geraken. De oefenwedstrijden waren niet met alle seniors, dus zal het zaak zijn om er de automatismen in te krijgen. Het doel is de top vijf of een plaats die daar bij aansluit. Enkele ploegen versterkten zich gevoelig. Onder andere Blue Stars nam een zestal speelsters over van Blankenberge. Holstra Wevelgem degradeerde uit tweede landelijke maar zal ook meedraaien bovenaan. Onze eerste wedstrijd is op 23 september in en tegen BBV Oedelem. Ze hebben ongeveer dezelfde kern als vorig jaar aangevuld met twee versterkingen die uit tweede landelijke komen. Dit zal onmiddellijk een goeie test zijn”, aldus Jim Vervaeke die ook nog Wildcats Gavere coacht in tweede landelijke.

Dit jaar komt Bobcat Wielsbeke met een tweede ploeg uit in tweede provinciale. De kern bestaat uit Elke Desloovere, Enya Catelin, Esther Lippens, Hannah Van Laeken, Jolien Hellebuyck, Maja Jouret en Romanie Delporte.

The post Coach Jody Vanacker staat voor grote uitdaging met vernieuwd Bobcat: “Enkel gemotiveerde spelers” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Wim Opbrouck zoekt strandbloemen

Wim Opbrouck is de curator van het vernieuwde Provinciaal Hof op de Markt in Brugge. Hij is nu samen met zijn team volop bezig het Hof der Dingen vorm te geven dat er een vaste stek krijgt.
The post Wim Opbrouck zoekt strandbloemen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Waarom eigenlijk niemand wil winnen in Frankrijk

Forse toespraken, gisteravond bij onze zuiderburen. Iedereen lijkt klaar om eraan te beginnen. Op het eerste gezicht toch. In werkelijkheid was dit alles politiek theater. In het geval van de extreemlinkse Jean-Luc Mélenchon en president Emmanuel Macron zelfs een verregaande vorm van cynisme. Dit is de reden waarom.

Lees meer »

Niet één, maar twee zebrapaden in de Oostrozebekestraat in Ingelmunster

In Ingelmunster diende Vooruit een aanvraag in om een zebrapad te verkrijgen ter hoogte van het Kruidvat in de Oostrozebekestraat. Schepen Trui Lambrecht zei dat er ook een zebrapad in dezelfde straat komt, ter hoogte van de centrumparking.
The post Niet één, maar twee zebrapaden in de Oostrozebekestraat in Ingelmunster appeared first on KW.be.

Lees meer »

Lange wachtlijsten voor zwemlessen voor baby’s, peuters en kleuters: “Hen leren drijven kan levens redden”

Géraldine Saey (36) geeft met haar bedrijf NaGé al meer dan twee jaar zwemlessen in Kortrijk aan baby’s, peuters en kleuters en ziet de wachtlijst verder groeien. “Het is heel belangrijk dat kinderen op een jonge leeftijd al op een goede manier in contact leren komen met water. Het belangrijkste is dat ze leren om te drijven, zodat ze zelf

Lees meer »

Nog meer spanning op Nederland-Turkije: Demiral twee wedstrijden geschorst na omstreden gebaar, president Erdogan woont wedstrijd bij

Turkije is goed op weg om dé revelatie van het EK voetbal te worden, maar het toernooi dreigt een donker randje te krijgen door een omstreden gebaar van speler Merih Demiral, die dweepte met de extreemrechtse beweging ‘de Grijze Wolven’. Hij krijgt een schorsing van twee wedstrijden opgelegd. Turkse president Erdogan is alvast aandachtig toeschouwer bij Nederland-Turkije.

Lees meer »

“De tijd van de ultragoedkope Chinese spullen is straks voorbij. En maar goed ook”

Eindelijk lijkt Europa een versnelling hoger te schakelen tegen de dumpingpraktijken van Chinese webwinkels als Shein, Temu en Alibaba. Een beetje economisch protectionisme kunnen we alleen maar toejuichen. Al moeten wij, de consumenten, wel beseffen dat de redding van onze Europese economie met een prijs komt. Letterlijk zelfs. De tijd van de ultragoedkope spullen zal straks voorbij zijn. En maar

Lees meer »

Erik Leyseele is op BK opnieuw goed voor vier mastertitels : “Goud op 400 is mijn vijftigste titel”

Op het voorbije Belgisch kampioenschap atletiek voor masters in Beveren liep Erik Leyseele, ondertussen 76 jaar, in zijn categorie naar vier nationale titels. Zijn totale aantal komt hiermee op vijftig. “Ik doe cross, pistewerk en indoor. Stratenlopen liggen mij iets minder, al doe ik begin augustus in Lokeren wel mee aan het BK 10 kilometer.”
The post Erik Leyseele

Lees meer »

Mathis De Waele na eerste zege: “Graag naar Valromey”

Het wielerenthousiasme van tweedejaarsjunior Mathis De Waele (17) kreeg een boost. Twee weken terug won hij in Zwevegem z’n eerste wedstrijd ooit. Even voordien werd hij zesde in de interclub Romsée-Stavelot-Romsée.
The post Mathis De Waele na eerste zege: “Graag naar Valromey” appeared first on KW.be.

Lees meer »